Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου 2011

ΤΙ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Μ.ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ

 Θέματα ανάπτυξης της Φωκίδας
Του  Παύλου Δωριάδη

Την υπόσχεση του Υπουργού Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη πήρε ο Δήμαρχος Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης ότι θα ενισχυθεί άμεσα ο Δήμος με το κατάλληλο προσωπικό για να συντάξει τις μελέτες του ΕΣΠΑ και να τις υποβάλει μέχρι το τέλος Μαρτίου που προβλέπει ο Νόμος.

Η δέσμευση έγινε στην περιφερειακή σύσκεψη Στερεάς Ελλάδος για την ανάπτυξη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λαμία υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και την παρουσία όλων ...
των αιρετών περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το ίδιο πρόβλημα είπε ο Υπουργός με αυτό που έθεσε ο Δήμαρχος Δωρίδας έχουν και άλλοι μικροί Δήμοι και γι΄αυτό η πολιτεία θα κάνει άμεσες ενέργειες ώστε να στελεχωθούν αυτοί οι Δήμοι και να μπορέσουν να συντάξουν και προωθήσουν στην Περιφέρεια τις μελέτες που θέλουν.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ακόμα ότι θα διπλασιάσει τα προβλεπόμενα κονδύλια που αφορούν το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

Ο Δήμαρχος Γ.Καπεντζώνης στην τοποθέτηση του κατά τη διάρκεια της Σύσκεψης , έθεσε στον Υπουργό ως άμεσης προτεραιότητας μεγάλα έργα που αφορούν το Δήμο Δωρίδας,

1. Την ολοκλήρωση των ενεργειών που αφορούν τον αγωγό λυμάτων περί την λίμνη Μόρνου και την εκτέλεση του έργου.

2. Την άμεση αποπεράτωση των εργασιών διάνοιξης και διαμόρφωσης της οδού Άμφισσας-Λιδωρικίου.

3. Την μελέτη και προώθηση του έργου για την οδό Ευπαλίου-Λιδωρικίου.

Είναι και τα τρία αυτά έργα καθοριστικής σημασίας , τόνισε ο Καπεντζώνης, για την παραπέρα πορεία και ανάπτυξη του Δήμου Δωρίδας.

Ο Γ. Καπεντζώνης είπε ακόμα στη Σύσκεψη ότι δεν θα δεχθεί στη Δωρίδα να γίνουν πλέον νέες εξορύξεις οποιασδήποτε μορφής, πληγώνοντας το πανέμορφο τοπίο της περιοχής.

Τέλος ζήτησε να έχει σαφή εικόνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες, των προτάσεων για την τοποθέτηση στη Δωρίδα εγκαταστάσεων εργοταξίων λειτουργίας αιολικών πάρκων.
http://dorida.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου