Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Ρίχνουν τώρα τις τιμές οι ξενοδόχοι της Αράχωβας


Τη μείωση των τιμών κατά 50% σε όλα τα ξενοδοχεία της Αράχωβας, ανακοίνωσε μέσα από το Star Κεντρικής Ελλάδας ο πρόεδρος των ξενοδόχων Γιάννης Γεωργακός.
Για την περίοδο των εορτών οι ξενοδόχοι έχουν μειώσει κατά 30% τις τιμές, ενώ από τις 9 Ιανουαρίου όποιος εξασφαλίσει κατάλυμα στην περιοχή και επιθυμεί να κάνει σκι στον Παρνασσό θα πληρώσει τα μισά, αφού αποφασίστηκε για όλη την χειμερινή ...περίοδο να μειωθούν οι τιμές στο μισό δεδομένης και της χαμηλής επισκεψιμότητας που παρατηρείται.

Από Star Κεντρικής Ελλάδας

Σχόλιο Ντελάλη:
Καλά μας τα λέει ο πρόεδρος των ξενοδόχων, κύριος Γεωργακός. Γιατί όμως τα προηγούμενα χρόνια κύριε πρόεδρε οι τιμές ήταν 30% και 50% πάνω σε σχέση με φέτος? Τότε δεν υπήρχαν τα σημερινά λειτουργικά έξοδα? Τι άλλαξε?

Μήπως γιατί τότε περνούσαμε τους επισκέπτες για κορόιδα, και εκείνοι φερόμενοι ως τέτοιοι, πλήρωναν όσο - όσο. Μήπως γιατί κι εμείς -νεοέλληνες γαρ- βασίσαμε την ανάπτυξή μας στο εύκολο και γρήγορο κέρδος? Να τα αρπάξουμε όσο πιο γρήγορα για να ξεμπερδεύουμε? Και μήπως λοιπόν έτσι βγήκε η φήμη ότι είμαστε ακριβός προορισμός? Τότε βέβαια δε μας ένοιαζε γιατί... λεφτά (και κορόιδα!) υπήρχαν. Και το χωριό γέμιζε.

Τώρα όμως είδαμε όλοι τα σκούρα και τρέχουμε να προλάβουμε. Να σώσουμε ότι μπορούμε. Προφανώς οι επιχειρήσεις και οι παροχές της Αράχωβας...

...είναι υψηλού επιπέδου και ως χειμερινός προορισμός απέχει παρασσάγγας από τους υπόλοιπους. Όμως αυτό δεν δικαιολογεί τις απερίγραπτες τιμές των σαββατοκύριακων και των γιορτών. Έτσι λοιπόν φτάσαμε από τις 2 ημέρες στη 1 και από εκεί στο αυθημερόν.

Πάντως, αν κι ο πρόεδρος των ξενοδόχων δεν εκτιμάει το blog αυτό (ποιος δε θυμάται την εισήγησή του στο Δ.Σ. του Δήμου Αράχωβας, να μην γράφει και να μην διαβάζει κανείς το Ντελάλη!!), εγώ τον εκτιμώ και συμφωνώ με την άποψη που είχε εκφέρει παλαιότερα ότι η μόνη λύση, είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με εναλλακτικές δραστηριότητες και η διασφάλιση της υψηλής ποιότητας των υπηρεσιών.
Εγώ θα προσθέσω ΚΑΙ τη συγκράτηση των τιμών σε όσο δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα.
Βεβαίως όλα αυτά πρέπει να βασίζονται σε σχεδιασμό και σε πρόγραμμα, καθώς σπασμωδικές ενέργειες δεν ενδείκνυνται για ανάπτυξη.

Μπράβο λοιπόν στους ξενοδόχους της Αράχωβας για τη μείωση των τιμών, καθώς δείχνουν ότι καταλαβαίνουν έστω και τώρα, ότι σέβονται τους πελάτες τους και τους επισκέπτες της Αράχωβας. Είναι ένα πολύ θετικό βήμα, το οποίο πιστεύω ότι όλοι θα επικροτήσουν.
http://ntelalis-arahovas.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Βλέπετε τα τελευταία χρόνια που “Η ΓΟΥΡΟΥΝΑ ΕΙΧΕ ΓΑΛΑ” ζητούσαν ότι ήθελαν οι ξενοδόχοι. Καλή η κίνηση αλλά έπρεπε είχε γίνει και να διαφημιστεί 2 με 3 μήνες πριν. Άκουσα πως υπήρξαν και πολλές αυθημερόν επισκέψεις στην Αράχοβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή