Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Ο Ηλίας Καλύβας παραιτήθηκε από Δημοτικός Σύμβουλος

Επιστολή από τον Ηλία Καλύβα

Οι "Πολίτες στο προσκήνιο" είναι στη βάση της μια κίνηση πολιτών που σκοπό έχει να φέρει φρέσκιες, δημιουργικές προτάσεις για το δήμο μας. Και γι αυτό κατάφερε να προσελκύσει ανθρώπους νεαρής ηλικίας ως υποψήφιους που έχουν ανοιχτούς ορίζοντες και αγάπη για τον τόπο τους.

Πολλοί πιστεύουν ότι η κίνηση ξεκίνησε και οργανώθηκε από εμένα. Δεν είναι όμως αυτή η αλήθεια. Η κίνηση είχε δρομολογηθεί από καιρό. Σχεδόν λίγο πριν την συγκρότηση της αυτοδιοικητικής ομάδας, μου 'έγινε πρόταση να είμαι υποψήφιος ...
επικεφαλής υπό τον όρο ενός μη δημαρχοκεντρικού, αρχηγικού μοντέλου. Είχα πολλούς ενδοιασμούς λόγω της απειρίας μου σε τέτοια θέματα, όμως μου κίνησε το ενδιαφέρον η αλληγορική σημασία μιας τέτοιας πράξης "Οι νέοι μπροστά". Είναι ακριβώς αυτό που λείπει από τη Φωκίδα αυτή τη στιγμή:η δημιουργία υποδομών που θα φέρουν ξανά τους νέους στην επαρχία θα είναι ίσως η καλύτερη λύση. Έτσι έκανα αποδεκτή την πρόταση και η Κίνηση, μου έκανε την τιμή να με στηρίξει.

Για ένα μήνα δώσαμε ψυχή και σώμα και δημιουργήσαμε ένα πολύ θετικό κλίμα συνεργασίας. Ήμασταν ένα σύνολο ανθρώπων με διάφορες πολιτικές πεποιθήσεις και ταυτότητες από όλους τους χώρους κι όμως αυτό δεν μας εμπόδισε να συνεχίσουμε. Δεν είχαμε ούτε κομματική στήριξη και χρηματοδότηση και έτσι ήταν σαν να χτίζαμε κάτι από την αρχή. Συμφωνήσαμε να αφήσουμε πίσω την στείρα αντιπολίτευση και να προχωρήσουμε σε ένα ανοικτό πρόγραμμα προτάσεων που σιγά, σιγά θα θεμελιώνεται σε επιστημονικές βάσεις. Θα ήθελα να τονίσω δημόσια ότι ανήκω στην ομάδα των ανθρώπων της κίνησης που δεν συμφώνησα ούτε με ένα αντιπολιτευτικό χαρακτηρισμό προς τους άλλους συνδυασμούς.

Έτσι είτε λόγω συγκυριών που δημιουργήθηκαν μετά την υποχώρηση του συνδυασμού του κ. Παπαλάϊου, είτε διότι πολλοί είδαν σε εμάς κάτι το διαφορετικό, ο κόσμος μας στήριξε και μας έδωσε ένα ανέλπιστο ποσοστό.

Δυστυχώς όμως για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους καθώς και για σημαντικές διαφωνίες όσον αφορά τον τρόπο δράσης της κίνησης μετά της εκλογές, είχα χρέος να παραιτηθώ διότι δεν θα μπορούσα να εκπροσωπήσω την κίνηση σύμφωνα με τις δικές μου αρχές. 'Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση που βγήκε μαζί με πολλά μέλη και φίλους της κίνησης και πιστεύω ότι έπραξα σωστά.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους στάθηκαν δίπλα μας και όσους βρήκαν στις ιδέες μας κάτι ουσιαστικό. Εύχομαι στον κ. Μέγκο που πλέον με αντικαθιστά να μπορέσει να βγάλει από την κίνηση τον καλύτερό της εαυτό και στον νέο Δήμαρχο κ. Φουσέκη και το νέο δημοτικό συμβούλιο καλή δύναμη και καθαρό μυαλό. Ας έχουν ως γνώμονα τον νέο κόσμο και θα τα καταφέρουν.

Χρόνια πολλά και δημιουργικός ο καινούριος χρόνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου