Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

S&B: Στα 13,2 εκατ. ευρώ τα κέρδη 9μηνου

Στα 13,2 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη των μετόχων της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά κατά το εννεάμηνο του 2010, αυξημένα κατά 255,7% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2009, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα η εταιρεία.
Τα κέρδη ανά μετοχή έφθασαν περίπου τα 0,26 ευρώ, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 183,6% σε σχέση με πέρυσι.
Τα καθαρά χρηματοοικονομικά έξοδα της εταιρείας ήταν χαμηλότερα κατά 23,1% στα 4,9 εκατ. ευρώ για το εννεάμηνο του 2010, ως αποτέλεσμα χαμηλότερου δανεισμού...
και χαμηλότερων επιτοκίων. Στο τρίτο τρίμηνο, τα καθαρά χρηματοοικονομικά έξοδα ήταν ελαφρώς υψηλότερα συγκρινόμενα με τα αντίστοιχα της περσινής χρονιάς, κυρίως λόγω ζημιών από συναλλαγματικές διαφορές συνεπεία της πρόσφατης ενίσχυσης του ευρώ έναντι του δολαρίου.
Οι κεφαλαιουχικές δαπάνες έφθασαν τα 16,9 εκατ. ευρώ, στα ίδια σχεδόν επίπεδα με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, ενώ οι λειτουργικές ταμειακές ροές προ φόρων (μετά από κεφαλαιουχικές δαπάνες) ήταν 19,4 εκατ. ευρώ.
Οι καθαρές ταμειακές ροές κατά το εννεάμηνο ήταν 5,6 εκατ. ευρώ, χαμηλότερες από τα 13 εκατ. ευρώ του πρώτου εξαμήνου, ως αποτέλεσμα κυρίως αυξημένων κεφαλαιουχικών δαπανών για το βωξίτη στο τρίτο τρίμηνο και συναλλαγματικών διαφορών στην ισοτιμία ευρώ-δολαρίου επί των ροών.
Η καθαρός δανεισμός του Ομίλου ήταν 116,4 εκατ. ευρώ στο τέλος του εννεαμήνου, χαμηλότερος κατά 5,5 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τα 121,9 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2009, και αναμένεται να σταθεροποιηθεί στα παρόντα επίπεδα.
Όπως τονίζει η S&B, η επιχειρηματική δυναμική κατά τους καλοκαιρινούς μήνες του τρίτου τριμήνου διατηρήθηκε στα επίπεδα του εξαμήνου. Ως αποτέλεσμα, ο όγκος πωλήσεων διατηρήθηκε υψηλός καθ' όλο το εννεάμηνο φέτος, αποφέροντας αύξηση 30,1% στις πωλήσεις και αγγίζοντας τα 315 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με 242,1 εκατ. ευρώ τους πρώτους εννέα μήνες του 2009.
Η αύξηση του όγκου πωλήσεων στο εννεάμηνο οδήγησε σε μεγαλύτερη πληρότητα της παραγωγικής δυναμικότητας και οφέλη ως προς την αποδοτικότητα στα κόστη παραγωγής σε όλες τις μονάδες του Ομίλου, συμβάλλοντας έτσι στην αύξηση του μεικτού κέρδους κατά 36,8% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, στα 72,4 εκατ. ευρώ.
Το μεικτό περιθώριο κέρδους επεκτάθηκε κατά 110 μονάδες βάσης, ενώ τα περιθώρια EBITDA και λειτουργικού κέρδους βελτιώθηκαν κατά 290 μονάδες βάσης έκαστο, σε σύγκριση με το εννεάμηνο του 2009. Όλα τα περιθώρια κερδοφορίας είναι επίσης βελτιωμένα σε σύγκριση με τα αντίστοιχα επίπεδα του πρώτου εξαμήνου.
Στο πλαίσιο αυτό, το EBITDA στα 47,5 εκατ. ευρώ και το λειτουργικό κέρδος στα 24,0 εκατ. ευρώ, συνέχισαν να αυξάνονται ταχύτερα από τις πωλήσεις καταγράφοντας αυξήσεις 60,4% και 113,2% αντίστοιχα, όπως τονίζει η εταιρεία.

2 σχόλια:

  1. Μπράβο στην εταιρεία, επιτέλους να παράγει και κάποιος σε αυτή τη χώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλήθεια θα ήθελα να ήξερα πόσο απο τα κέρδη της εταιρείας πήγαν στους εργαζόμενους και στην τοπική κοινωνία που έχουν καταστρέψει ?? Αύξηση μισθών είχαμε η μπα ??? Οι εταιρείες κάνουν κουμάντο στον τόπο μας δυστυχώς !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή