Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Οι Πολίτες στο Προσκήνιο για τις εκλογές

Συντοπίτες & συντοπίτισσες

Η προσπάθεια μας- μέσα από πρωτόγνωρες συλλογικές διαδικασίες, έφτασε στον πρώτο σταθμό της. Ευχαριστούμε όλους τους «συνταξιδιώτες » μας σαυτή την δημιουργική πορεία.

Στεκόμαστε με προσοχή στο ποσοστό αποχής-άκυρου-λευκού. Καταλαβαίνουμε τους λόγους αυτής της θέσης. Είναι οι ίδιοι λόγοι για τους οποίους κι εμείς σαν κίνηση αγωνιζόμαστε.…

Χαιρετίζουμε τη δημιουργική κίνηση και κατάληξη των συντοπιτών μας όπως στο...
Μαυρολιθάρι και αλλού οι οποίοι μέσα από αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες ένωσαν τον κόσμο πάνω και πέρα από κομματικές και ιδεολογικές ιδιαιτερότητες. Δείχνοντας έτσι τον δρόμο που οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να ακολουθήσουν.

Οι «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» υποσχόμαστε να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη που μας δείξατε . Να συνεχίσουμε την μαχητική, ενωτική παρουσία και δράση μας όχι μόνο στα κινήματα αλλά πλέον και στα θεσμοθετημένα όργανα με τους εκλεγμένους εκπρόσωπους της κίνησης μας . Υποσχόμαστε να παραμείνουμε «ώριμα τέκνα της ανάγκης» αρνούμενοι να εξαργυρώνουμε τα όνειρα μας στο χρηματιστήριο των ανθρώπινων αξιών, με μετοχές σε αντίκρισμα συνειδήσεων.

Συντοπίτες συντοπίτισσες

Η Κυριακή 7/11/2010 μέσα από τις περιφερειακές εκλογές ανέδειξε το πολιτικό πρόβλημα της χώρας. Αυτοί που μας κυβερνούν στερούνται κοινωνικής αποδοχής.

Την Κυριακή 14/11/2010 οι εκλογές ολοκληρώνονται. Τα προβλήματα παραμένουν.
Για τους «Πολίτες στο προσκήνιο», υπάρχει το μνημόνιο και ο Καλλικράτης, η ανεργία, η κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, η φοροεπιδρομή. Υπάρχει το πελατειακό κράτος, οι προμήθειες, οι μίζες …
Υπάρχει το Λαρνάκι, τα ξεκοιλιασμένα βουνά, η ρύπανση του Κορινθιακού, το παγωμένο χωροταξικό…
Υπάρχει η εγκατάλειψη των αρχαιολογικών χώρων, της υπαίθρου, της πρωτογενούς παραγωγής, η τραγική έλλειψη υποδομών για ανάπτυξη…

Υπάρχει η ορατή - αόρατη κοινωνία & η συμμετοχή της στις αποφάσεις που την αφορούν στο Δήμο μας.

Υπάρχει η μνήμη και η κρίση των συμπολιτών μας για όλους όσοι διοίκησαν και διοικούν αυτό τον τόπο, και ξαναζητούν τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας σε σχέση και με τις πρακτικές τους και την παρουσία τους στα παραπάνω.
Με βάση αυτά τα προβλήματα, τη μνήμη και τη κρίση μας για τους δύο υποψήφιους της 14-11-2010, καλούμε τους συμπολίτες μας να ασκήσουν τις επιλογές τους. Είμαστε βέβαιοι ότι μετά τις εκλογές θα ξανασυναντηθούμε με όλους όσοι αισθάνονται την κοινωνική προσφορά και τη διεκδίκηση όχι σαν βάρος αλλά ποιότητα ζωής.
ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ
Συνεχίζουμε. ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

2 σχόλια:

  1. Υπάρχει και αυτή η άποψη που θα μας επιτρέψει "μετά τις εκλογές θα ξανασυναντηθούμε με όλους όσοι αισθάνονται την κοινωνική προσφορά και τη διεκδίκηση όχι σαν βάρος αλλά ποιότητα ζωής", χωρίς τύψεις και αναστολές:

    «Αρνούμαστε να διαλέξουμε διαχειριστή της αντιλαϊκής πολιτικής στο β΄ γύρο. Δίνουμε ραντεβού στον επόμενο γύρο των κοινωνικών αγώνων για την ανατροπή του μνημονίου και του “Καλλικράτη” και καλούμε σε ανατρεπτική κοινή δράση τις άλλες δυνάμεις της Αριστεράς, μέσα στα πλαίσια του μαζικού κινήματος»

    από τον συνδυασμό «Ανταρσία στο Αιγαίο - Αντικαπιταλιστική Αριστερά».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟ - ΦΟΥΣΕΚΗ .... ΑΠΟΧΗ/ΑΚΥΡΟ/ΛΕΥΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή