Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Βρετανία: Επεισόδια σε διαδήλωση φοιτητών κατά της αύξησης των διδάκτρων



Στο κτήριο που στεγάζει την έδρα του Συντηρητικού Κόμματος στο Λονδίνο εισέβαλλαν Βρετανοί φοιτητές, αφού προηγουμένως είχαν σπάσει τους υαλοπίνακες, κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης κατά του τριπλασιασμού των διδάκτρων στα Πανεπιστήμια, η οποία μεταδιδόταν απ ευθείας από την τηλεόραση.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι φοιτητές άναψαν φωτιές έξω από το κτήριο, την είσοδο του οποίου έσπευσε να αποκλείσει η αστυνομία.
Τα επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης τουλάχιστον 20.000 φοιτητών, σύμφωνα με την αστυνομία, ενάντια στο κυβερνητικό πρόγραμμα το οποίο προβλέπει την αύξηση των διδάκτρων στις βρετανικές πανεπιστημιακές σχολές.
Πρόκειται για τη σημαντικότερη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε αφότου ανέλαβε τα ...
καθήκοντά της η συντηρητική κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον, τον περασμένο Μάιο.
«Οι πολιτικοί μοιάζει να μην ενδιαφέρονται (για ό,τι συμβαίνει). Θα έπρεπε να παίρνουν χρήματα από εκείνους που κερδίζουν περισσότερα, εκείνους που έχουν επταψήφιους μισθούς, και όχι από τους φοιτητές που δεν έχουν λεπτά», δήωσε η ’να Τέναντ-Σίρεν, φοιτήτρια του Παν/μιου Όλστερ στο Κόλεραιν.
Σήμερα, τα δίδακτρα για τους Ευρωπαίους και Βρετανούς φοιτητές στα Πανεπιστήμια της Γηραιάς Αλβιόνος δεν μπορούν να ξεπεράσουν τις 3.290 λίρες (3.777 ευρώ) ανά φοιτητή και κατ έτος. Ωστόσο, η κυβέρνηση του Κάμερον σκοπεύει να επιτρέψει στα Παν/μια να τα αυξήσουν μέχρι και τις 6.000 λίρες και σε ορισμένες «ειδικές περιπτώσεις» στις 9.000 λίρες.
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1895267

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου