Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010

Πρόστιμο σε ένορκο της δίκης Κορκονέα

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα υποχρεωθεί να βάλει η ένορκος που επικαλούμενη προβλήματα υγείας ζήτησε να κατέβει από την έδρα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Άμφισσα και να μην συμμετέχει στην απόφαση για την ποινική μεταχείριση των δύο ειδικών φρουρών που κατηγορούνται για την υπόθεση της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Και οι δύο γιατροί του νοσοκομείου της Άμφισσας που την εξέτασαν δεν διαπίστωσαν κάποιο πρόβλημα υγείας που να μην της επιτρέπει να ασκήσει τα καθήκοντά της .
Μετά από αυτή τη διαβεβαίωση , η πρόεδρος του δικαστηρίου κ. Αντζελίτα Παπαβασιλείου ανακοίνωσε την «τιμωρία» της ενόρκου , η οποία από χθες ,όπως ...
και για κάθε άλλη συνεδρίαση μέχρι την έκδοση της απόφασης θα πρέπει να πληρώνει 180 ευρώ τη φορά. Πρόστιμο που με τις προσαυξήσεις ανεβάζει την «ταρίφα» της ποινής στα 300 ευρώ ανά συνεδρίαση , ενώ είναι υποχρεωμένη να πληρώσει επιπλέον άλλα 120 ευρώ για την πρώτη μέρα της απουσίας της.
Επιπλέον, οι δικαστές αποφάσισαν να διαβιβάσουν αντίγραφα των πρακτικών στην Εισαγγελία της Άμφισσας προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι ιδιώτες γιατροί που υπέγραφαν τις γνωματεύσεις που προσκόμισε η ένορκος για να στοιχειοθετήσει το πρόβλημα υγείας της, έχουν διαπράξει το αδίκημα της έκδοσης ψευδών ιατρικών πιστοποιητικών με την ίδια ως ηθικό αυτουργό της αξιόποινης πράξης.
Η δικαστική λειτουργός δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει τη συμπεριφορά της ενόρκου, η οποία, όπως αποδείχθηκε απουσίαζε χωρίς νόμιμο λόγο παρατηρώντας ότι θα έπρεπε να είναι τιμή της η συμμετοχή σε μία τέτοια δίκη και η συμβολή της στην έκδοση μίας δίκαιης απόφασης. Εκείνη όμως, αντ΄αυτού ταλαιπώρησε τους παράγοντες της δίκης και ενέπαιξε το δικαστήριο, πρόσθεσε η πρόεδρος , σε αντίθεση με έναν ακόμη από τους τακτικούς ενόρκους,ο οποίος παρά την κρισιμότητα της κατάστασης της υγείας της μητέρας του ήταν συνεπής στην παρουσία του χθες το πρωί στο ακροατήριο.
Από τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου