Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Όταν όλοι οι εργαζόμενοι είναι ενωμένοι τα αποτελέσματα είναι μόνο νικηφόρα

Οι εργαζόμενοι στην Αλουμίνιο της Ελλάδος, συμπαραστάθηκαν, και κατήγγειλαν τις απολύσεις στην εργολαβία Αλεξίου, και για τις κακοπληρωμές απ’ όλες τις εργολαβίες του εργοστάσιου.

Με την κήρυξη των δύο 24 ωρών απεργιών, 22 και 23 Ιουνίου 2010, από το Σωματείο Αλληλεγγύη των εργολαβιών, για τις απολύσεις, το Σωματείο ΕΝΩΣΗ, κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας για συμπαράσταση. Το ίδιο έπραξε και το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς.

Στις 22 Ιουνίου, από το πρωί οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το εργοστάσιο. Με την καθολική συμμετοχή τους, οι εργαζόμενοι έδειξαν πως είναι ...
αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν καμία απόλυση.

Στο χώρο συγκέντρωσης παρευρέθηκαν όλοι οι συνδικαλιστές από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΩΣΗΣ, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μετάλλου παρευρέθηκε και μίλησε με τους εργαζομένους, έκφρασε την συμπαράστασή του και κατήγγειλε τις απολύσεις αλλά και τις δύσκολες στιγμές που περνάνε όλοι οι εργαζόμενοι από την επίθεση που δέχονται τα κεκτημένα τους. Πολλοί εργαζόμενοι από το μόνιμο προσωπικό άκουσαν το κάλεσμα από τον πρόεδρο των εργολαβιών για συμπαράσταση. Σταματούσαν, κατέβαιναν από τα λεωφορεία και καθόντουσαν για λίγο στο χώρο της απεργίας. Στις 12:00 η ώρα που ήταν η έναρξη της στάσης εργασίας για το μόνιμο προσωπικό αρκετοί εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν. Γενικά ήταν πετυχημένη η πρώτη ημέρα της απεργίας.

Την δεύτερη ημέρα της απεργίας και αφού είχαν περάσει οι εργαζόμενοι της βάρδιας, πολλά αυτοκίνητα σταμάτησαν για συμπαράσταση. Το αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν όλοι οι ημερήσιοι εργαζόμενοι της Αλουμίνιο της Ελλάδος. Να σημειωθεί πως ήταν μία αυθόρμητη κίνηση αλληλεγγύης των εργαζομένων, στα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων μας στις εργολαβίες.

Η ουρά των αυτοκινήτων έφτασε έως τις κατασκηνώσεις του Αγίου Νικολάου. Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε θύμισε τις ημέρες των μεγάλων απεργιών του 1989. Μετά τις 10:00 η ώρα και αφού τα μέλη του Σωματείου ΕΝΩΣΗ συγκεντρώθηκαν για Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο, οι εργαζόμενοι σιγά σιγά πήγαν στις εργασίες τους.

Στο Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίστηκε όποτε το Σωματείο των εργολαβιών θέλει την συμπαράσταση του Σωματείου ΕΝΩΣΗ θα την έχει.

Κατά την διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς και ο Πρόεδρος των εργολαβιών με μέλη από την Διοίκηση τους. Έγινε μια γόνιμη συζήτηση και προβληματισμός όλων μας.

Το συμπέρασμα αυτής της κινητοποιήσεις είναι πως οι εργαζόμενοι δεν είναι αδιάφοροι για ότι συμβαίνει γύρο τους. Οι εργαζόμενοι ξέρουν να αγωνίζονται, ξέρουν να είναι αλληλέγγυοι σε συναδέλφους τους αλλά και ξεπερνάνε τις αγκυλώσεις που έχει ο συνδικαλισμός με τις προεκτάσεις τις πολιτικές.

Συνάδελφοι, ας είμαστε σε ετοιμότητα, αυτό που συμβαίνει στους συναδέλφους στις εργολαβίες δεν είναι μακριά από μας. Ας είμαστε κοντά τους όπως είναι και εκείνοι στους δικούς μας αγώνες.

Όταν όλοι οι εργαζόμενοι είναι ενωμένοι τα αποτελέσματα είναι μόνο νικηφόρα!
Από  anexartitoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου