Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Μήνυμα της Επιτροπής Αγώνα για την Ιτέα



Μήνυμα της Επιτροπής Αγώνα για την Ιτέα
Διαβάστε παρακάτω ...

Όχι στην άδικη και οπισθοδρομική συνένωση

8 δήμων σε έναν «υπερδήμο» στην Παρνασσίδα.

Όχι σ΄αυτούς που αποφασίζουν για εμάς αντί για εμάς

Αγωνιζόμαστε

για την ίση και δίκαιη μεταχείριση της τοπικής μας κοινωνίας

για το μέλλον του Δήμου μας

και των πολιτών του

Άδικη και απαράδεκτη χαρακτηρίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Ιτέας και την τοπική κοινωνία η πρόταση για την Χωροταξική κατανομή στον Νομό Φωκίδας που δημοσιοποίησε η κυβέρνηση στα πλαίσια της νέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Το οπισθοδρομικό καθεστώς της δημιουργίας ενός υπερδήμου στα όρια της πάλαι ποτέ επαρχίας Παρνασσίδας, καταστρατηγεί όλα τα κριτήρια και τις αρχές της μεταρρύθμισης και αναιρεί κάθε αρχή ίσης και δίκαιης μεταχείρισης των τοπικών κοινωνιών των οποίων η βούληση αγνοείται επιδεικτικά, παρά τις εκπεφρασμένες διαβεβαιώσεις για το αντίθετο.

Για μία ακόμη φορά, μετά τον «Καποδίστρια» το 1997, τα κέντρα αποφάσεων προχωρούν, ερήμην των πολιτών του Δήμου Ιτέας, σε σχέδια που θα οπισθοδρομήσουν και θα επιφέρουν ένα ακόμη καίριο χτύπημα στον πλέον αναπτυσσόμενο Δήμο του Νομού Φωκίδας.

Αυτή τη φορά διεκδικούμε ό,τι δικαιωματικά μας ανήκει και θα παλέψουμε για την ανατροπή της πρότασης/τροχοπέδης της ανάπτυξής μας.

Η Επιτροπή Αγώνα

1 σχόλιο:

  1. ιτεα - αριστερα5 Μαΐου 2010 στις 7:07 μ.μ.

    για τα αντικοινωνικα μετρα σημερα διαμαρτυρηθηκαν μονο οι υπαληλοι του Δημου και οι καταστηματαρχες που εκλεισαν τα καταστηματα τους. Οι δημοτικοι αρχοντες και η "επιτροπη αγωνα" δεν εχουν να πουν τιποτα γι αυτα. Γιατι καλλικρατης χωρις χρημα σε οποιν δημο και να ειμαστε τα ιδια μαυρα χαλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή