Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Ανάπλαση Στο Κουμεντάρι στο Κροκύλειο

Μετά από συζητήσεις με πολλούς χωριανούς μας για την καλύτερη εμφάνιση της εισόδου προς το χωριό μας στη θέση (Κουμεντάρι) που όλοι σας θα έχετε διαπιστώσει το τι επικρατεί!!!. από σκουπίδια και οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε πεταμένο δεξιά και αριστερά από τις βρύσες αλλά και του παρακείμενου χώρου , ακόμα οι δύο κάδοι των σκουπιδιών βρίσκονται δίπλα στις βρύσες πού όλοι μας σταματάμε να πιούμε λίγο νεράκι, οι ταμπέλες που είναι διάσπαρτες και καρφωμένες επάνω στα πλατάνια.
(Αυτό πάντως δεν δείχνει πολιτισμό)
Σκεφτήκαμε λοιπόν και αφού υπάρχουν προσφορές από χωριανούς και φίλους του χωριού μας να γίνει μία μικρή ανάπλαση στο χώρο... χωρίς να επηρεαστεί το περιβάλλον αλλά να ομορφύνει και να γίνει το συγκεκριμένο σημείο πιο προσιτό αλλά και λειτουργικό στον κάθε περαστικό πού θα σταματάει εκεί.
Συγκεκριμένα η ιδέα είναι να χτιστεί μία πετρόχτιστη μάντρα κατά μήκος του δρόμου κάτω από τα πλατάνια και να μπαζωθεί το συγκεκριμένο σημείο όπου θα τοποθετηθούν οι δύο κάδοι απορριμμάτων, και να γίνουν δυο ανισόπεδα διαζώματα επάνω στο μπαζωμένο σημείο όπου και θα τοποθετηθούν δύο παγκοτράπεζα στυλ δασαρχείου να μπορεί ο κάθε περαστικός να απολαμβάνει την δροσιά των πλατανιών αλλά και την μαγεία του τοπίου.
Σε προσωπική επικοινωνία που είχα με τον πρόεδρο του τοπικού μας συμβουλίου Κ. Χρήστο Παναγιωτόπουλο την 24 φεβ.2010 εάν συμφωνεί με την συγκεκριμένη σκέψη-πρωτοβουλία τον βρήκα θετικό και σύμφωνο στην σκέψη μας αυτή. Μου είπε μόνο να συμβουλευτεί και το Δήμο να μην έχουμε κάποιο πρόβλημα νομικό και να ξεκινήσουμε.
Ελπίζω σύντομα να έχουμε θετική απάντηση και από τον Δήμο και να μην κωλυσιεργήσουμε σε θέματα τα οποία δεν υφίστανται για να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε τον συγκεκριμένο χώρο και να μπορέσουμε να τον απολαύσουμε όλοι μας ανεβαίνοντας προς το χωριό μας κατά τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και να ομορφύνει ο τόπος διότι όπως ξέρετε:
(η πρώτη εντύπωση μετράει πάντα)
Ούτος η άλλως θα πρέπει να ομορφύνει αυτός ο τόπος και ως ένδειξη τιμής στους ομογενείς μας που έχτισαν αυτές τις όμορφες και δροσερές βρύσες.

Περιμένουμε το ok για να ξεκινήσουμε αυτό το ωραίο έργο στο Κουμεντάρι!!!

ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΗΣ ΑΘ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Από Κροκύλειο , στην σελίδα αυτή μπορείτε να βρείτε περισσότερες φωτογραφίες της περιοχής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου