Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Εξορύξεις S&B, από υπόγειες θα γίνουν επιφανειακές;

Μας στείλανε το παρακάτω μήνυμα:
Από έγκυρες πήγες μαθαίνουμε πως ο μόνος με δικά του μηχανήματα εργολάβος υπογείων της S&B κατήγγειλε την μεταξύ τους σύμβαση, πήρε τα μηχανήματα του και αποχώρησε και πως αναγκαστικά η εταιρεία πλέον θα πρέπει να στραφεί σε επιφανειακές εξορύξεις στο άμεσο μέλλον.

Αν η εταιρεία διώχνει τους εργολάβους των στοών και προσανατολίζεται σε επιφανειακές εξορύξεις, τότε αυτό θα αυξήσει την ένταση στην περιοχή.
Όποιος γνωρίζει περισσότερα ας ενημερώσει, για να δούμε τι πράγματι συμβαίνει.

5 σχόλια:

  1. Η όλη ιστορία έχει κάπως έτσι:

    Η S&B είχε υποσχεθεί σε μία γαλλική εταιρεία ονόματι WASTERS (ή κάπως ετσι) ένα μεγάλο κομμάτι των υπογείων εκμεταλλεύσεων. Ηρθανε οι άνθρωποι με ένα σωρό μηχανήματα, προσλάβανε κόσμο και βρεθήκανε να βαράνε κάτι λίγα μέτρα προσπελάσεων γιατί απλά δεν υπάρχουν κοιτάσματα στα υπόγεια. Επίσης απ'οτι φημολογείται οι Γάλλοι εκτός από την καταγγελία της σύμβασης (κουρέλια το γόητρο του Κυριακόπουλου) τους έχουν κάνει και αγωγή για πολλά εκατομμύρια. Διεθνής ξεφτίλα στην οποία συνηγορεί και το σόου που έδωσε ο Σανούδος σε καφετέρια της Ιτέας παρακαλώντας τον αντιπρόσωπο των Γάλλων να μην τον εγκαταλείψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι αλήθεια ότι η Σ&Β δεν έχει βωξίτη να δώσει. Τα υπόγεια έχουν στερέψει και δεν έχει γίνει καμία έρευνα εδώ και χρόνια με αποτέλεσμα το μεταλλείο να είναι ζημιογόνο. Γι αυτό και θέλουν πάσει θυσία τις επιφάνειες ωστε να καλύψουν άμεσα τις ανάγκες τους. Αλλά απ'οτι φαίνεται τους τις έχουν σταματήσει και αυτές (Λιδωρίκι) με αποτέλεσμα η θέση της εταιρείας να είναι κρίσιμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν έχουν στερέψει τα μεταλλεία τότε αυτό σημαίνει ότι περιοχή δεν εξαρτάται πλέον από αυτά.
    Υποπτευόμαστε οτι δεν συμβαίνει αυτό, αλλά ότι η εταιρεία αποφασίζει να διατηρήσει τα κέρδη της σε περιόδους κρίσης αλλάζοντας τις εξορύξεις της από υπόγειες σε επιφανειακές.
    Η καταγγελία των συμβάσεων σημαίνει την αλλαγή των επιλογών της εταιρείας γιατί είναι παράλογο να υπήρχαν συμβάσεις χωρίς κοιτάσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απ'οτι ξέρω η καταγγελία της σύμβασης έγινε από τους εργολάβους και όχι από την S&B, οπότε αξίζει να το ψάξετε.

    Ακόμη όσο διαδίδεται η στρατηγική της εταιρείας είναι τα υπόγεια αλλά κοστίζουν πολύ, με αποτέλεσμα να στρέφονται στις επιφάνειες που ειναι και πιο ευκολες.

    Πάντως απ'οτι λένε οι εργαζόμενοι του μεταλλείου το μέλλον της εταιρείας είναι δύσκολο και ή κλεινει ή πουλιέται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν γνωρίζουμε τι προέβλεπε η σύμβαση και ποιος δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις του.
    Αν γνωρίζαμε τι επικαλείται αυτός που κατήγγειλε την σύμβαση , θα μπορούσαμε να καταλάβουμε περισσότερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή