Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας των δύο σκακιστικών συλλόγων της Άμφισσας

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ Ε.ΣΚ.Α και Σ.Ο.Α.

Το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, στο φιλόξενο χώρο του μπαρ Ganesha, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας των δύο σκακιστικών συλλόγων της πόλης μας, της Ένωσης Σκακιστών Άμφισσας (Ε.ΣΚ.Α.) και του Σκακιστικού Ομίλου Άμφισσας (Σ.Ο.Α.). Την εκδήλωση τίμησαν, για άλλη μια φορά, με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Άμφισσας κ. Ασημάκης Ασημακόπουλος και ο Αντινομάρχης Φωκίδας κ. Δημήτριος Ιντέρνος. Επίσης χαιρετισμό απέστειλε και η Βουλευτής του Νομού κα Αφροδίτη Παπαθανάση, η οποία λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραστεί στην εκδήλωση, τονίζοντας ότι... τέτοιες προσπάθειες προβάλλουν την Άμφισσα σε όλο το Πανελλήνιο και χρήζουν της βοήθειας όλων των Αρχών του τόπου. Η παρουσία των αθλητών και των γονέων ήταν μαζική.
Ο Πρόεδρος της ΕΣΚΑ, κ. Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, έδωσε συγχαρητήρια στους αθλητές του Σκακιστικού Ομίλου Άμφισσας για την εμφάνισή τους στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας 2010, όπου η ομάδα του Σ.Ο.Α. κατέλαβε τη 2η θέση και ευχήθηκε πολλές σκακιστικές επιτυχίες στους αθλητές και των δύο συλλόγων. Τόνισε μάλιστα ότι η πιο σημαντική στιγμή της χρονιάς που πέρασε ήταν η δημιουργία του Σ.Ο.Α., αποτέλεσμα της σοβαρής δουλειάς που γίνεται στους συλλόγους, που η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε και ανδρώθηκε με προπονητή τον αείμνηστο Νίκο Καραπάνο και συνεχίζεται με προπονητές το Γρηγόρη Πιτσέλη, τον οποίο ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την προσφορά του στο σύλλογο και τον GM Γιάννη Παπαϊωάννου, το μεγαλύτερο Έλληνα σκακιστή και πρώτη σκακιέρα της εθνικής ανδρών, που προπονεί τα γκρουπ των προχωρημένων αθλητών των συλλόγων, τον οποίο ευχαρίστησε για την ανταπόκρισή του να βοηθήσει τους αθλητές της Άμφισσας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον αείμνηστο Νίκο Καραπάνο, όπου η πιο τρανή απόδειξη της εκτίμησης και της αγάπης της Άμφισσας και των αθλητών των συλλόγων προς το πρόσωπό του, ήταν όλες οι επιτυχίες της χρονιάς που πέρασε με αποκορύφωμα την κατάκτηση της 2ης θέσης στο Πρωτάθλημα. Πρέπει να τονίσουμε ότι η Άμφισσα είναι η μόνη πόλη στην Ανατολική Στερεά και ίσως από τις λίγες στην Ελλάδα που έχει δύο ανταγωνιστικές ομάδες σκακιού, μία την Ε.ΣΚ.Α. που αγωνίζεται στην Α΄ Εθνική και μία τον Σ.Ο.Α. που βρίσκεται στα πρόθυρα της ανόδου στην Α΄ Εθνική. Ο Δήμαρχος της πόλης κ. Ασημάκης Ασημακόπουλος, παλιός σκακιστής, εξέφρασε το θαυμασμό του για τα επιτεύγματα των αθλητών και δήλωσε τη συμπαράστασή του, ηθική και υλική, για μια ακόμη φορά σε αυτή την προσπάθεια. Ο Αντινομάρχης Φωκίδας, κ. Δημήτριος Ιντέρνος, με τη σειρά του, μετέφερε το χαιρετισμό του Νομάρχη Φωκίδας κ. Νικολάου Φουσέκη, που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπορούσε να είναι παρών στην εκδήλωση, εξέφρασε το θαυμασμό του για τα επιτεύγματα των αθλητών του σκακιού της πόλης μας, συνεχάρη τους αθλητές και δήλωσε ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας θα συνεχίζει να στηρίζει αυτή την προσπάθεια. Στη συνέχεια ο Γραμματέας του Σ.Ο.Α., κ. Χαράλαμπος Οικονόμου εξέφρασε κι αυτός τα συγχαρητήριά του προς όλους τους αθλητές και ευχήθηκε πολλές επιτυχίες.

Μετά την κοπή της πίτας ακολούθησε η απονομή των μεταλλίων και των επαίνων στους αθλητές του Σ.Ο.Α. για την κατάκτηση της 2ης θέσης στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας 2010 . Το κύπελλο «σήκωσε» ο μεγαλύτερος σε ηλικία από τους παρόντες αθλητές του Σ.Ο.Α., Δημήτριος Κάζαγλης. Η χαρά στα πρόσωπα των 17 αθλητών που αγωνίστηκαν με την ομάδα του Σ.Ο.Α., στους αγώνες του Πρωταθλήματος ήταν έκδηλη. Ονομαστικά οι αθλητές του Σ.Ο.Α. είναι οι εξής: Π. Μπαλάσκας, Η. Ευθυμιάδης, Ε. Κακκανάς, Ε. Μακρής, Κ. Κυριανάκης, Δ. Κάζαγλης, Ν. Οικονόμου, Σ. Κυριακίδης, Θ. Ανδρέου, Χ. Μοσκαχλαϊδής, Ι. Λύτρας, Στ. Παλάντζας, Σπ. Ντόκος, Π. Λύτρα, Κ. Πουρνάρα, Στ. Πουρνάρα, Ε. Καστανά.

Ακολούθησε απονομή αναμνηστικών επαίνων στους αθλητές που πρώτευσαν στα τρία εσωτερικά πρωταθλήματα που διοργάνωσαν οι δύο σύλλογοι.
Αναλυτικά :
Εσωτερικό Παίδων Β΄ Γκρουπ
1. Ταγκαλής Αγαπητός
2. Μοσκαχλαϊδής Άγγελος
3. Παλάντζας Σταμάτης

Εσωτερικό Παίδων Γ΄ Γκρουπ
1. Οικονόμου Νίκος
2. Παπακωνσταντίνου Γιώργος
3. Κυριακίδης Σέργιος
Μοσκαχλαϊδής Χαράλαμπος

Εσωτερικό Κορασίδων Γ΄ Γκρουπ
1. Πουρνάρα Κατερίνα
2. Καστανά Εβελίνα
3. Λύτρα Πένυ



Οι τυχεροί της βραδιάς που κέρδισαν τα φλουριά ήταν οι Αγαπητός Ταγκαλής και Θανάσης Δεδούσης και πήραν ως δώρο σκακιστικά βιβλία προσφορά των συλλόγων.
Επίσης προσφέρθηκε σκακιστικό βιβλίο εκ μέρους του Ταμία της Ε.ΣΚ.Α. Αλέξανδρου Κυριακίδη στον αθλητή του Σ.Ο.Α. Δημήτριο Κάζαγλη για την προσφορά του στην ομάδα.
Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε και τον Ευστάθιο Κουτονιά, ιδιοκτήτη του μπαρ Ganesha, για την ευγενική χορηγία του στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης .
Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά τις Αρχές του τόπου για τη στήριξή τους σε αυτή την προσπάθεια, τους γονείς των αθλητών και τους αθλητές και προπονητές των δύο συλλόγων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ : http://picasaweb.google.gr/eskamfissas/_?authkey=Gv1sRgCJa0rO2M9tKl4wE#

Τα Δ.Σ. Ε.ΣΚ.Α. και Σ.Ο.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου