Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Νέος κύκλος κινητοποιήσεων στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, συντονισμός δράσης με ΟΛΜΕ-ΔΟΕ-ΠΟΕΔΗΝ, κλπ

Την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων προγραμματίζουν μια σειρά κλάδοι εργαζομένων, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική. Έτσι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΑ, διοργανώνει για αυτό το σκοπό περιφερειακές συσκέψεις των συλλόγων μελών της, την Τετάρτη 3 Μαρτίου με αντικείμενο το καθορισμό αγωνιστικών παρεμβάσεων, ενώ αποφάσισε κλείσιμο όλων των ΧΥΤΑ της χώρας για το Σαββατοκύριακο 6 –7 Μαρτίου. Σε ανακοίνωσή της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ – ΟΤΑ σημειώνεται πως οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι αντιμέτωποι με μια άδικη ... πολιτική. «Πέρα από το πάγωμα μισθών – συνεχίζει – την περικοπή επιδομάτων κατά 10%, το πάγωμα των προσλήψεων, τις απολύσεις συμβασιούχων, το περιορισμό των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, απειλούνται με τα πλέον επώδυνα και απεχθή μέτρα, όπως κατάργηση του 14ου μισθού, νέα μείωση επιδομάτων κατά 10%, αμφισβήτηση της μονιμότητας, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης».

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ τονίζει πως η πολιτική υιοθέτηση της φτώχειας για τους εργαζόμενους και διατήρησης του πλούτου για τους λίγους, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Εκτιμά πως πρέπει να ενταθούν οι αντιδράσεις για να αναγκαστεί η κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική. Στα πλαίσια αυτά αποφάσισε:

- Να επιδιώξει συντονισμό δράσης με μεγάλες Ομοσπονδίες του δημοσίου, όπως ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΟΕΔΗΝ κ.α., ώστε από κοινού να αποφασίσουν συγκεκριμένες αγωνιστικές παρεμβάσεις.

- Να διοργανώσει στις 3 Μαρτίου περιφερειακές συσκέψεις των συλλόγων μελών της. Στη Θεσσαλονίκη θα γίνει η περιφερειακή σύσκεψη των συλλόγων από όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Στο Βόλο θα γίνει με τους συλλόγους από όλη τη Θεσσαλία και από την Ευρυτανία, την Φθιώτιδα και τη Φωκίδα. Στην Πάτρα με τους συλλόγους από όλη τη Πελοπόννησο, την Ήπειρο, τα Ιόνια Νησιά και την Αιτωλοακαρνανία.

- Να καλέσει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ να προκηρύξουν νέα πανελλαδική γενική απεργία το δεύτερο δεκαήμερο του Μαρτίου.

- Να κλείσουν οι ΧΥΤΑ όλης της χώρας το Σαββατοκύριακο 6 – 7 Μαρτίου, με το κύριο βάρος να δίνεται στους ΧΥΤΑ Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Nέα συλλαλητήρια ετοιμάζει το ΠΑΜΕ

Τα επόμενα αγωνιστικά του βήματα καθόρισε το ΠΑΜΕ, αμέσως μετά τις μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις που πραγματοποίησε την Τετάρτη σε πολλές πόλεις της χώρας. Την Δευτέρα 8 Μαρτίου διοργανώνει σε Αθήνα και άλλες πόλεις της χώρας νέα συλλαλητήρια αντίδρασης στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Η επιλογή της ημερομηνίας δεν είναι τυχαία. Επιλέχθηκε η Διεθνής Ημέρα Γυναικών, καθώς οι γυναίκες είναι τα μεγαλύτερα θύματα και αυτής της επίθεσης.

Στις 8 Μαρτίου κάθε χρόνο τιμούνται οι εργάτριες της Νέας Υόρκης που την ίδια μέρα κατήλθαν σε απεργία διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας. Μια απεργία που βάφτηκε στο αίμα. Το 1910 στη β’ διεθνή συνδιάσκεψη σοσιαλιστριών γυναικών αποφασίζεται η 8η Μαρτίου να καθιερωθεί ως Διεθνή Ημέρα Γυναικών, μέρα αγώνα για τα προβλήματα της γυναίκας της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Στα 100 χρόνια που πέρασαν οι εργαζόμενες γυναίκες με τους αγώνες τους και τις θυσίες τους, κατάφεραν και είχαν πολλές και σημαντικές κατακτήσεις.

Αυτές οι κατακτήσει έχουν μπει στο στόχαστρο. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ «οι κυβερνήσεις τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και της Ν.Δ. έβαλαν και βάζουν όλη την αντιλαϊκή μαεστρία τους για να καταργήσουν ό,τι θετικό υπήρχε για τη γυναίκα έτσι που χειροτερεύοντας τη θέση της να χειροτερεύουν συνολικά τη θέση της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Να τη μετατρέψουν σε ένα πολυμηχάνημα που θα γεννάει παιδιά, θα δουλεύει ως τα 65, μπορεί και παραπάνω, θα δέχεται όλες τις μορφές απασχόλησης- εκμετάλλευσης, θα καλύπτει την έλλειψη δομών πρόνοιας, θα φορτώνεται δυσβάσταχτα βάρη και θα δέχεται παθητικά το τσουνάμι της αντιλαϊκής επίθεσης που έχουν εξαπολύσει εναντίον μας. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ έχουν στήσει βιομηχανία προπαγάνδας και τρομοκρατίας για να δεχτούμε να σκάψουμε μόνες μας το λάκκο που θέλουν να μας θάψουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί αυταπάτες ότι με άλλους χειρισμούς ο καπιταλισμός μπορεί να γίνει ανθρώπινος. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες στη ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ φανερά και απροκάλυπτα πλέον υπερασπίζονται τις θέσεις και τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, γυρίζουν τις μυλόπετρες που προορίζονται για να αλέσουν τις σάρκες μας».

Καλεί τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους να σηκώσουν ψηλά τα λάβαρα του αγώνα και να μην επιτρέψουν να σαρώσουν ό,τι απέμεινε από το κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, την κατάργηση του 14ου και 13ου μισθού, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, τη μετατροπή της σύνταξης σε προνοιακό επίδομα, το αποχαρακτηρισμό των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, την ιδιωτικοποίηση των δομών υγείας, τη λεηλασία των αποθεματικών των ταμείων. Να μη νομιμοποιήσουν την απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου που αυξάνει τα όρια ηλικίας στις γυναίκες και άντρες του δημόσιου τομέα από 5 μέχρι 17 χρόνια.

Ντίνα ΝΤΑΒΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου