Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Συνεχίζεται η δίκη για τον θάνατο του Αλ. Γρηγορόπουλου. Ψευδομάρτυρα αποκάλεσε ο Κούγιας μάρτυρα στη δίκη Κορκονέα

«Οι αστυνομικοί προκάλεσαν τα παιδιά και τούς έκαναν άσεμνες χειρονομίες», κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας..

η αυτόπτης μάρτυς που βιντεοσκόπησε το περιστατικό της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από το μπαλκόνι της στην οδό Τζαβέλα.

“Άκουσα έναν κρότο και βγήκα στο μπαλκόνι. Είδα μια ομάδα νεαρών να είναι από κάτω και δύο αστυνομικούς να βρίζουν τους νεαρούς”, είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι και οι δύο κατηγορούμενοι έβγαλαν τα όπλα τους και με λυγισμένα τα πόδια σημάδεψαν ευθεία μπροστά τους. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ποιος από τους δύο σημάδεψε τον νεαρό.

Ένταση προκλήθηκε στο δικαστήριο όταν τον λόγο για ερωτήσεις πήρε ο συνήγορος του ειδικού φρουρού Ε.Κορκονέα, Αλέξης Κούγιας. Ο κ.Κούγιας αποκάλεσε ψευδομάρτυρα την εν λόγω γυναίκα γιατί πέφτει σε αντιφάσεις με τα όσα υποστήριξαν άλλοι μάρτυρες. Τότε επενέβει ο συνήγορος της οικογένειας Γρηγορόπουλου, Χρήστος Μυλωνόπουλος και ο ... κ.Κούγιας του επιτέθηκε φραστικά. Το δικαστήριο αποφάσισε να διακόψει για 10 περίπου λεπτά μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Η δίκη ξανάρχισε και συνεχίζει την κατάθεση της η μάρτυρας.
Νωρίτερα είχε καταθέσει ο πατέρας του φίλου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο οποίος δικαιολόγησε την απουσία του γιου του από το δικαστήριο, λέγοντας ότι ο μαθητής βρίσκεται κάτω από έντονη συναισθηματική και ψυχολογική φόρτιση και αδυνατεί να καταθέσει παρουσία των δύο ειδικών φρουρών, Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη.
Το δικαστήριο ζήτησε να πιστοποιηθεί ποια ακριβώς είναι η κατάσταση του νεαρού, ενώ, εάν κριθεί αναγκαίο, θα καταθέσει αφού απομακρυνθούν οι κατηγορούμενοι από την αίθουσα.

Από newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου