Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Ο Σύλλογος εργαζομένων στην Νομαρχία Φωκίδας για την απεργία στις 24 Φεβρουαρίου

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Συνάδελφοι Συναδέλφισσες
Δύο εβδομάδες μετά την προηγούμενη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 10 Φεβρουαρίου, καλούμαστε να συμμετάσχουμε ξανά στην κοινή απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 24 Φεβρουαρίου.
Τα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί τότε, για πάγωμα των αυξήσεων, μείωση των επιδομάτων, αύξηση έμμεσων φόρων, και φόρος καυσίμων, φαίνεται ότι αποτελούν μόνο το πρώτο μέρος των μέτρων που θα προσπαθήσει η Κυβέρνηση να εφαρμόσει.
Από τότε άρχισε να συζητιέται το κόψιμο του δέκατου τέταρτου, και μετά του δέκατου τρίτου μισθού, ενώ αναμένεται περαιτέρω μείωση των επιδομάτων με μέτρα που θα ανακοινωθούν στις αρχές του Μάρτη.
Ταυτόχρονα διαβάζουμε ότι το ΕΚΟΦΙΝ, που έχει αναλάβει την ... επιτήρηση της Ελληνικής οικονομίας, να ζητάει περαιτέρω μείωση μισθών, μείωση των συντάξεων και αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, ενώ ζητάει να γίνουν απολύσεις και από τον Δημόσιο Τομέα.
Η πλήρης κατάργηση όλων των εργατικών δικαιωμάτων που έχουν κατακτηθεί με χρόνια αγώνων φαίνεται να μπαίνουν στο στόχαστρο της οικονομικής άρχουσας τάξης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σε μια σειρά από χώρες ο Δημόσιος Τομέας που έδωσε απλόχερα φτηνό χρήμα στις τράπεζες για να τις στηρίξει στην οικονομική κρίση, καλείται τώρα να δείξει το σκληρό του πρόσωπο στους εργαζόμενους, αυτούς δηλαδή που παράγουν τον πλούτο.
Με αφορμή το θέμα του Καλλικράτη, διαβάζουμε σημερινά δημοσιεύματα για υπουργό που έφερε στην επιφάνεια το θέμα της εφαρμογής των απολύσεων, σε περίπτωση που κάποια θέση, ή υπηρεσία του Δημοσίου καταργηθεί.
Συνάδελφοι στις διαπραγματεύσεις για την οικονομία δεν συμμετέχουν αυτοί που θα κληθούν να πληρώσουν, δεν συμμετέχουν οι εργαζόμενοι.
Η απεργία στις 24 Φεβρουαρίου μας δίνει την δυνατότητα να βγούμε στο προσκήνιο όλοι εμείς που μπορούμε και πρέπει να σταματήσουμε την εφαρμογή αυτών των μέτρων, οι ενωμένοι εργαζόμενοι.
Αυτός είναι ο διαπραγματευτής που πραγματικά φοβούνται οι οικονομικά ισχυροί, οι εργαζόμενοι που αμφισβητούν τα προγράμματα σταθερότητας και βγαίνουν στους δρόμους. Αυτό το κύμα των αντιδράσεων που ξεκινά σε ολόκληρη την Ευρώπη μπορεί να σταματήσει την μεταφορά της οικονομικής κρίσης από τις τράπεζες στα σπίτια μας.
Δεν υπάρχει περιθώριο για απαισιοδοξία και απογοήτευση, δεν υπάρχει περιθώριο για αδιαφορία. Η απεργία της 24 Φεβρουαρίου είναι η απάντηση που πρέπει να δώσουμε σαν εργαζόμενοι, αν θέλουμε να ζήσουμε σαν άνθρωποι και όχι να επιβιώσουμε σαν δούλοι.

Σύλλογος Εργαζόμενων Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φωκίδας
Από synaf.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου