Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Αμεση νομιμοποίηση όλων των μεταναστών ζητά το ΚΚΕ

Την νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, καθώς και τη χορήγηση ιθαγένειας στους νέους με την ενηλικίωσή τους εφόσον το επιθυμούν προτείνει μεταξύ άλλων το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του.
Κατηγορεί, μάλιστα, τις κυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ότι ακολούθησαν πολιτική καταστολής και ομηρίας των μεταναστών.
Αναφερόμενο στο σχέδιο νόμου που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, το ΚΚΕ τονίζει ότι αφορά μόνο ένα τμήμα των μεταναστών και δεν αντιμετωπίζει το μεταναστευτικό ζήτημα στο σύνολό του.
«Κινείται στην κατεύθυνση χειραγώγησης και ενσωμάτωσης των μεταναστών στις κυρίαρχες 'αξίες' της κοινωνίας της εκμετάλλευσης», αναφέρει το ΚΚΕ.
Για την επίλυση του προβλήματος το ΚΚΕ προτείνει μεταξύ άλλων:...
-Αμεση νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα και κατοχύρωση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

-Κατάργηση της τροπολογίας της ΝΔ που προβλέπει απέλαση για λόγους «δημόσιας τάξης και ασφάλειας» κάθε μετανάστη και τη συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές με δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι για όσους έχουν πενταετή πραγματική παραμονή στη χώρα.

-Νομιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις των παιδιών μεταναστών που γεννιούνται ή μεγαλώνουν στην Ελλάδα.

-Ισότιμη πρόσβαση των παιδιών όλων των μεταναστών στις δομές της ελληνικής δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, που θα περιλαμβάνει και την εκμάθηση της μητρικής γλώσσας, της ιστορίας και του πολιτισμού τους.

-Δημιουργία πολύγλωσσων δημόσιων κέντρων για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, της ιστορίας και του πολιτισμού για τους ενήλικες μετανάστες.

-Παύση των τρομοκρατικών επιχειρήσεων και απελάσεων των μεταναστών χωρίς χαρτιά.

-Χορήγηση ασύλου ή προσωρινού ανθρωπιστικού καθεστώτος στους πρόσφυγες και όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικής κατοχής και εμφυλίων.

-Ειδική μέριμνα από τους κρατικούς φορείς και όχι τις ΜΚΟ για ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες, μητέρες με παιδιά και θύματα σωματεμπορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου