Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Άρνηση αστυνομικών να συλλάβουν καταληψίες μαθητές

Απρόθυμοι να προχωρήσουν σε συλλήψεις μαθητών που πραγματοποιούν καταλήψεις, εμφανίζονται αστυνομικοί. Ο προϊστάμενος Εισαγγελίας πρωτοδικών είχε αποστείλει σχετικό έγγραφο στον γενικό αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης.

Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν πως μια τέτοια ενέργεια θα δημιουργήσει μεγαλύτερη ένταση και πόλωση. « Τέτοιες ενέργειες από την πλευρά της εισαγγελίας λειτουργούν εμπρηστικά και οι μαθητές στην παρουσία των αστυνομικών θα λειτουργήσουν ανακλαστικά», δήλωσε το μέλος του... ΔΣ της Γ ΕΛΜΕ, Τρ. Μηταφίδης.

Η κοινοποίηση του εγγράφου εξόργισε τους μαθητές με αποτέλεσμα να τελούν 8 σχολεία υπό κατάληψη στη Δυτική και 6 στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.

Με ανακοίνωσή της η οργάνωση του ΚΚΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την εισαγγελική παρέμβαση και ζητάει να μην ασκηθούν διώξεις.

Πηγή: Έθνος

2 σχόλια:

  1. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Ροδόπης εξέδωσε την πρώτη αναλυτική απόφαση για blog σε υπόθεση προσβολής προσωπικότητας.


    Το Δικαστήριο:


    - δίνει έναν ορισμό για την έννοια και τη φύση των ιστολογίων, αναγνωρίζοντας την ελευθερία της έκφρασης που συνεπάγεται η διαδραστική τους φύση και η συνδιαμόρφωση του περιεχομένου τους από τους αναγνώστες με την ανάρτηση σχολίων.


    - αναγνωρίζει την αναλογική εφαρμογή του Νόμου περί Τύπου προκειμένου να καλυφθεί το "κενό νόμου" - χωρίς όμως να αναφέρεται στα κατώτατα όρια χρηματικής ικανοποίησης που ισχύουν για τις εφημερίδες και τη ραδιοτηλεόραση


    - αναγνωρίζει η ανωνυμία των μπλόγκερς δεν αναιρεί το χαρακτηρισμό του ιστολογίου ως ηλεκτρονικού εντύπου "διότι άλλωστε και στα γραπτά έντυπα παραδοσιακής μορφής είναι συνήθης η αρθρογραφία με ψευδώνυμο".


    - κρίνει ότι η εταιρία που παρέχει τον διαδικτυακό χώρο δεν έχει ευθύνη.


    - θεωρεί ότι μόνη η χρήση ενός υπαρκτού ονοματεπωνύμου ως υπογραφής δεν αποτελεί πλήρη απόδειξη για την ταυτότητα του δράστη της προσβολής προσωπικότητας.


    - αρνείται την διενέργεια τεχνικής πραγματογνωμοσύνης στο λάπτοπ του φερόμενου ως δράστη γιατί θεωρεί ότι κάτι τέτοιο είναι απρόσφορο αφού θα μπορούσε να είχε αλλάξει κάρτα μνήμης και σκληρό δίσκο


    - αναμένει συμπλήρωση στοιχείων για την ταυτότητα του δράστη από το Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης (άγνωστο για ποιο λόγο, αφού είναι γνωστό ότι δεν επιτρέπεται άρση απορρήτου για προσβολές προσωπικότητας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσο υπάρχουν με αυτήν την νομική μορφή τα μπλογκ θα υπάρχουμε κι εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή