Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Συνάντηση Διεύθυνσης με το Σωματείο του Αλουμινίου

Πρόεδρος: Για το ατύχημα.

Διεύθυνση: Ήταν μία απλή θεωρητικά εργασία. Να αφαιρεθούν πίνακες που χρησιμοποιούντο για να κολλιούνται οδηγίες εργασίες, ασφαλείας, σχέδια και άλλα. Και συγκεκριμένα στον μετασχηματιστή Νο 15. Βρέθηκε ο εργαζόμενος να προσπαθεί να βγάλει την μεταλλική πινακίδα που ήταν πιασμένη στο συρματόπλεγμα με λάμες που ήταν από την μέσα μεριά. Εκεί κολλούσαν τα διάφορα έγγραφα, θέλαμε να τα αντικαταστήσουμε με καινούργια πλαστικά. Μια λάμα έπεσε προς τα μέσα και έγινε τόξο με αποτέλεσμα ο εργαζόμενος να πάθει εγκαύματα στα χέρια τα πόδια και λίγο στο πρόσωπο. Αυτή την στιγμή νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό των Αθηνών. Έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο.
Σε αυτό το σημείο και αφού όλοι μας του Δ.Σ. κάναμε διάφορες διευκρινιστικές ερωτήσεις, όταν ρωτήσαμε και εμείς μας ... επιτέθηκε λεκτικά και μας κατηγόρησε για κιτρινισμό και πως κάποια πράγματα έχουν και τα όρια τους. Εσείς (οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ) βιαζόσαστε να βγάζετε συμπεράσματα και μιλάτε για κρεματόρια και τέτοια.

Όταν όμως ρωτήσαμε πως δεν έχουμε κλείσει χρόνο από το πρώτο θανατηφόρο ατύχημα και μετράμε δύο και το συγκεκριμένο, που για μας είναι σαν θανατηφόρο. Φυσικά δεν μας απάντησε.

Πάντως από όλους τους συναδέλφους του Δ.Σ. οι τοποθετήσεις ήταν κατηγορηματικές πως η Αλουμίνιο της Ελλάδος έχει την ευθύνη για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Οικονομικά αποτελέσματα. Για τον ισολογισμό της εταιρίας μετά από την απόσυρση από το χρηματιστήριο δεν είναι υποχρεωμένη να δημοσιεύει τους ισολογισμούς παρά μόνο του έτους.

Πρόγραμμα επιβίωσης. Εξοικονόμηση 20 εκατομμυρίων, έχουν ανιχνευτεί τα 15 εκατομμύρια.

Επίπεδο παραγωγής. Αλουμίνιο παραμένουμε στο ίδιο επίπεδο. Για το 2010 δεν έχουμε καθορίσει το επίπεδο παραγωγής.

Ενέργεια. Δεν υπάρχουν νέα. Τίποτα ανακοινώσιμο.

Συμβασιούχοι. Στις 31/12 στην ηλεκτρόλυση 7 συμβασιούχοι θα υπογράψουν αορίστου χρόνου.

Στην συντήρηση αλουμινίου 2 συμβασιούχοι, 2 στο λιμάνι, 1 στο ιατρείο, 1στο χημείο, θα υπογράψουν σύμβαση αορίστου χρόνου στο τέλος του χρόνου.

Σε ερώτηση για τους υπόλοιπους?

Όπου υπάρχουν ανάγκες και είναι οργανικές θέσεις αλλά υπάρχει και καλή αξιολόγηση θα γίνουν προσλήψεις.

Σε ερώτηση για τους τρεις συμβασιούχους που ήταν να περάσουν στο μόνιμο στην ηλεκτρόλυση αλλά στα ιατρικά τεστ δεν πέρασαν. Η διεύθυνση έδωσε την ίδια απάντηση, πως είναι ηθικό το θέμα και έχουμε δεσμευτεί.

Σε ερώτηση για μύωση θέσεων εργασίας στην καντίνα. Δεν είναι το κύριο επάγγελμα μας.

Αλλά για ίδια ερώτηση στην παραγωγή, ότι φεύγουν συνταξιούχοι και δεν γίνετε αντικατάσταση, μας απάντησε πως θα το δει.

Αυτό το άρθρο δεν είναι επίσημα πρακτικά. Είναι όπως τα καταγράψαμε, χωρίς να αλλοιώνουμε τίποτα και προπαντός χωρίς να αλλάζουμε το νόημα. Πάντως όποιος συνάδελφος θέλει τα πρακτικά να έρθει στο Σωματείο. Η εταιρία είναι υποχρεωμένη να κρατάει πρακτικά και να τα παραδίδει στο Σωματείο.
Από anexartitoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου