Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Από 1 Νοεμβρίου έως 10 Δεκεμβρίου 2009 οι αιτήσεις για το ανοικτό Πανεπιστήμιο

Από 1 Νοεμβρίου έως 10 Δεκεμβρίου 2009 θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση για την εισαγωγή τους στα προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά προγράμματα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011.

Οι προσφερόμενες θέσεις για τα συνολικά 32 προγράμματα σπουδών ανέρχονται φέτος στις 7.400.

Ειδικότερα, 4.200 θέσεις φοιτητών θα διατεθούν για τα 6 προπτυχιακά προγράμματα και 3.200 για 26 μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι αιτήσεις αναμένεται να φτάσουν τις 70.000. Η επιλογή των φοιτητών θα γίνει με δημόσια και ανοιχτή ηλεκτρονική ... διαδικασία (κλήρωση), ενώ κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλει αίτηση συμμετοχής για ένα μόνο πρόγραμμα.

Να σημειωθεί πως φέτος αποφασίστηκε η δημιουργία 320 επιπλέον (10%) θέσεων μεταπτυχιακών φοιτητών, οι οποίες θα προορίζονται αποκλειστικά για μέλη εκπαιδευτικού προσωπικού των ΤΕΙ, τα οποία δεν κατέχουν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης).

Επίσης, 126 θέσεις σε προπτυχιακά προγράμματα προορίζονται για φοιτητές που εμπίπτουν στην κατηγορία των ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Απο lesvos.wordpress

3 σχόλια:

  1. Το ανοιχτό πανεπιστήμιο είναι μια απάτη. Στην πληροφορική που είχα εισαχθεί, οι καθηγητές ζητούσαν συνεχώς να αγοράζουμε συγκεκριμένα βιβλία για να μπορέσουμε να λύσουμε τις εργασίες. Δυστυχώς, η δομή και ο χρόνος που απαιτείται για την παρακολούθηση των μαθημάτων, δεν απευθύνεται σε εργαζομένους ή και οικογενειάρχες που επιθυμούν επιπλέον μόρφωση, αλλά σε απλούς φοιτητές, οι οποίοι πρέπει να διαβάζουν καθημερινά το λιγότερο 5-6 ώρες...

    Εκτός αυτού, η κάθε θεματική ενότητα κοστίζει 700 ευρώ και απαιτούνται το λιγότερο 12 θεματικές ενότητες για την απόκτηση δικαιώματος εγγραφής εργασίας με την οποία θα γίνει η απόκτηση του πολυπόθητου πτυχίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τόσο διάβασμα που λες δεν χρειάζεται ούτε στην δυσκολότερη σχολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακριβώς!
    Άκου 5-6 ώρες την μέρα...
    Τελείωσα σχολή πολυτεχνείου και δεν διάβαζα τόσο ούτε στις εξεταστικές!
    5-6 ώρες την εβδομάδα είναι υπεραρκετές για το αεπ, σύμφωνα με γνωστούς μου που φοιτούν σε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή