Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2009

Scorpions live 6-7-2009 + Spitfire & Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Από
http://hallucinations1.blogspot.com

Μια ευχάριστη έκπληξη με περίμενε κατά την είσοδό μου στο γήπεδο Καραϊσκάκη χθες το απόγευμα ακούγοντας τους ήχους των Spitfire.
Οι Spitfire που είχαν συγκλονίσει όσους είχαν βρεθεί στη συναυλία των Saxon το 1986 στη Ριζούπολη θα ήταν ίσως το μεγαλύτερο ελληνικό συγκρότημα αν η μοίρα δεν είχε σταθεί πολύ σκληρή απέναντί τους.
Δυστυχώς δεν πρόλαβα από την αρχή την εμφάνισή τους αλλά παρακολουθώντας τους να εκτελούν θαυμάσια τραγούδια από το θρυλικό First Attack δεν είχα καμιά αμφιβολία για το αν έχουν ακόμη την ... ικανότητα να κατακτούν το κοινό τους.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου που ακολούθησε δεν έχασε την ευκαιρία της παρουσίας 40 χιλιάδων θεατών να εντυπωσιάσει τους παρευρισκόμενους.
Σε μεγάλη φόρμα και με μια πολύ καλή μπάντα να τον συνοδεύει απέδωσε εξαιρετικά παλιότερα και νεότερα κομμάτια.
Η παρουσία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου (που ήταν αφορμή για τη νόθευση του κοινού κάτι που ήταν από τα ελάχιστα αρνητικά της χθεσινής βραδιάς ) για 1 1/2 σχεδόν ώρα ικανοποίησε απόλυτα όλους όσους ήλθαν γι αυτόν και δε δυσαρέστησε καθόλου (μάλλον το αντίθετο) τους υπόλοιπους.

Οι Scorpions που με φωτεινή εξαίρεση το Humanity Hour Ι δεν έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια άλμπουμ ανάλογα του παρελθόντος τους δεν έχουν σταματήσει να ικανοποιούν 100% όσους προσέρχονται στις συναυλίες τους.
Με τη χώρα μας έχουν αναπτύξει μια αμοιβαία σχέση αγάπης που κρατά πολλά χρόνια που καταφέρνουν πάντα να το δείχνουν και αυτοί και το κοινό τους.
Η παρουσία των Uli Jon Roth, Michael Schenker και Herman Rarebell ήταν καλός οιωνός που δικαιώθηκε 100% στην πράξη. Παίζοντας κυρίως κομμάτια από τις καλύτερες περιόδους του συγκροτήματος με σύμμαχο και το φεγγάρι που περιδιάβαινε τον ουρανό πίσω τους, μας χάρισαν μια πολύ όμορφη βραδιά.
Χωρίς εντυπωσιακά οπτικά εφφέ άφησαν όπως συνήθως τη μουσική να μιλήσει παρουσιάζοντας ένα μεγάλο μέρος από το πλούσιο ρεπερτόριό τους. Για όσους τους γνωρίζουν δεν ήταν καθόλου παράξενο το γεγονός πως ήταν τελείως διαφορετική η λίστα των κομματιών (25 κομμάτια την αποτελούσαν) με εκείνη της συναυλίας τους στη Μυτιλήνη μόλις 2 μέρες πριν.
Σε αντίθεση με άλλα συγκροτήματα κάθε συναυλία τους είναι διαφορετική εμπειρία.
Ο Klaus Meine ξεκίνησε χαλαρά όμως σιγά σιγά κατάφερε να αποδείξει για άλλη μια φορά πως διαθέτει μια από τις καλύτερες φωνές στο χώρο του hard rock.
Highlights της βραδιάς η παρουσία των Uli Jon Roth, Michael Schenker και Herman Rarebell. Ειδικά η συμμετοχή του Michael Schenker μας έφερε χρώμα από U.F.O. (Doctor Doctor) και Led Zeppelin (Dazed and Confused και Good Times Bad Times). Στην απόδοση του Holiday βοήθησε και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου που κλήθηκε στη σκηνή για το σκοπό αυτό από τον Klaus Meine.

Δυστυχώς η συμμετοχή του κοινού ήταν υποτονική συγκρινόμενη με προηγούμενες συναυλίες τους και σε αυτό συνετέλεσε η παρουσία θεατών που είχαν κύριο στόχο να παρακολουθήσουν το Βασίλη Παπακωνσταντίνου
Πολύ χαρακτηριστικό ήταν το ότι η ένταση του ήχου ήταν εξ ίσου δυνατή κατά τη διάρκεια της παρουσίας των Spitfire & Βασίλη Παπακωνσταντίνου.
Πιθανότατα να ήταν η καλύτερη συναυλία των Scorpions στην Ελλάδα και σίγουρα ήταν αυτή με το χειρότερο από πλευράς συμμετοχής στα δρώμενα κοινό.Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στην διεύθυνση http://hallucinations1.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου