Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Εκτεθειμένη η ηγεσία της ΓΣΕΕ. Προσωπάρχης της Οικομέτ στο ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ, και δουλέμποροι και υποστηρικτές των εργαζομένων δεν γίνεται.

Εκτεθειμένη αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά η ηγεσία της ΓΣΕΕ και του συνδικαλιστικού κινήματος στην υπόθεση των εργοδοτικών σωματείων και ειδικότερα ως προς τη συμμετοχή της προσωπάρχη της ΟΙΚΟΜΕΤ στο ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ κατά τις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.

Ένα νέο έγγραφο που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το TVXS καταρρίπτει τα επιχειρήματα του προέδρου της ΓΣΕΕ σε απάντησή του προς το κανάλι και την εφημερίδα Αυγή στις 10.6.2009. Συγκεκριμένα, στην τότε απάντησή του στην αποκάλυψη για συμμετοχή της προσωπάρχη της ΟΙΚΟΜΕΤ στο ψηφοδέλτιο της παράταξής του (ΠΑΣΚΕ) ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος είχε ισχυριστεί ότι την επίμαχη περίοδο των εκλογών για το Εργατικό Κέντρο Πειραιά η κ. Γισδάκη δεν είχε θέση προϊσταμένου στην εταιρία ΟΙΚΟΜΕΤ και άρα δικαιολογείτο η συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο. Μάλιστα, όπως ανέφερε στην επιστολή του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ στηρίζει την ... επιχειρηματολογία αυτή σε νεότερη ενημέρωση που έλαβε πρόσφατα από συνεργάτες του.

Συγκεκριμένα ο κ. Παναγόπουλος ανέφερε: «Όσο αφορά τη “φοβερή και τρομερή” δημοσιογραφική ανακάλυψη του συντάκτη σας ότι η κ. Γισδάκη ήταν σε ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ το 2007, αφενός δεν είμαι υποχρεωμένος να το γνωρίζω, αφετέρου δεν έχω λόγο στη συγκρότηση των τοπικών ψηφοδελτίων και σε τελευταία ανάλυση – όπως με πληροφόρησαν- στις εκλογές του Ε.Κ. Πειραιά το 2007 η κ. Γισδάκη δεν είχε την ιδιότητα της Προϊσταμένης (σε κάθε περίπτωση ήταν εργαζόμενη)».

Προσωπάρχης από το 2006

Ωστόσο, σε επίσημο έγγραφο του αστυνομικού τμήματος Αμαρουσίου η κ. Αθανασία Γισδάκη του Κωνσταντίνου, εμφανίζεται κατά δήλωσή της ως «προσωπάρχης» της εταιρίας ΟΙΚΟΜΕΤ. Το έγγραφο μάλιστα αφορά περιστατικό συμπλοκής που είχε η κ. Γισδάκη με την Κωνσταντίνα Κούνεβα στον σταθμό του ΗΣΑΠ Αμαρουσίου όπου εργαζόταν η τελευταία και για το οποίο περιστατικό κλήθηκε η αστυνομία. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 28 Ιουνίου 2006 και εκτός από τον ισχυρισμό του επικεφαλής της ΠΑΣΚΕ καταρρίπτει και τα λεγόμενα της ίδιας της κυρίας Γισδάκη ότι δεν υπήρχαν προβλήματα με την Κωνσταντίνα Κούνεβα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο περιστατικό μεταξύ των δύο γυναικών σημειώθηκε όταν είχε ήδη αρχίσει ο «πόλεμος» από την εταιρία ΟΙΚΟΜΕΤ εις βάρος της Κούνεβα με συνεχείς ελέγχους και αναζήτηση αφορμών για την απόλυσή της.

Στο κείμενο του αστυνομικού τμήματος αναφέρεται: «όπως προκύπτει από το ημερήσιο Δελτίο Οχήματος Υπηρεσίας μας της 28-6-2006 ώρα 19.10 Αστυνομικοί της Υπηρεσίας μας ύστερα από κλήση του κέντρου της άμεσης Δράσης, μετέβησαν στο Μαρούσι, στο σταθμό του ΗΣΑΠ Αμαρουσίου για παράπονα.
Στο σημείο τους ανέμενε η κα ΓΙΣΔΑΚΗ Αθανασία του Κωνσταντίνου η οποία δήλωσε πως είναι προσωπάρχης της εταιρίας «ΟΙΚΟΜΕΤ Α.Ε.» και ότι, κατά την επίσκεψή της στο σταθμό του ΗΣΑΠ Αμαρουσίου, η εκεί εργαζόμενη της εταιρίας, KUNEVA KOSTADINKA την βιντεοσκοπούσε, εν ώρα εργασίας. Υπέδειξαν τα νόμιμα και αποχώρησαν».

Πρωθύστερη και του Παναγόπουλου...

Έστω λοιπόν και αν ο κ. Παναγόπουλος δεν θεωρεί υποχρέωσή του να γνωρίζει τα μέλη του ψηφοδελτίου της οργάνωσής του, ακόμα και οι πληροφορίες που λαμβάνει σήμερα είναι λάθος αφού η κ. Γισδάκη ήταν σε θέση προσωπάρχη τουλάχιστον από τις 28 Ιουνίου 2006, δηλαδή νωρίτερα ακόμα και από όταν εκλέχτηκε ο ίδιος ο κ. Παναγόπουλος στην προεδρία της ΓΣΕΕ (5.7.2006).

Ωστόσο, πέρα από την προσωπική έκθεση των υψηλόβαθμων στελεχών της ΠΑΣΚΕ, η συγκεκριμένη υπόθεση καταδεικνύει το μεγάλο πρόβλημα στο συνδικαλιστικό κίνημα το οποίο φτάνει να αναθέτει την εκπροσώπηση εργαζομένων ακόμα και στα ίδια τα διευθυντικά στελέχη εταιριών όπως η ΟΙΚΟΜΕΤ, πολλαπλώς καταγγελλόμενη για εργοδοτικές αυθαιρεσίες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου