Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Καταγγελία κατοίκων Δελφών για την φωτιά

Φωτιά ξέσπασε χθές το απόγευμα στην παράνομη χωματερή του Δήμου Δελφών, η οποία βρίσκεται σε αρχαιολογικό χώρο 500 μέτρα από το μουσείο. Η χωματερή λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια με την προστασία του Δήμου και της διεύθυνσης του μουσείου παράνομα.
Καπνός φαινόταν χθες και από το παλιό υδραγωγείο των Δελφών. Είναι γεγονός ότι δεν έχουν καθαρίσει καθόλου τα ξερά γύρω από το μουσείο και δεν υπάρχει και πιστοποιητικό προστασίας. Επίσης οι πυροσβεστήρες μέσα είναι ληγμένοι. Η πυροσβεστική υπηρεσία δεν έχει ... εκδώσει πιστοποιητικό πυροπροστασίας.
Όσον αφορά την παράνομη χωματερή, ο καθένας πηγαίνει εκεί και πετάει μπάζα και ξερά χόρτα. Λίγα μέτρα πιο κάτω βρίσκεται το κανάλι που μεταφέρει νερό από τη λίμνη του Μόρνου.
Χθες λοιπόν τους άρπαξε η χωματερή και άρχισε να καίγεται χαμηλή βλάστηση στην γύρω περιοχή. Κινητοποιήθηκαν αμέσως, έσβησαν την φωτιά και έφυγαν αμέσως. Εν ολίγοις το έκαναν γαργάρα το θέμα. Δεν κάθισαν ούτε για περίπτωση αναζωπύρωσης οι αθεόφοβοι.
Είναι κρίμα να ξεφτιλίζεται έτσι ο πολιτισμός μας και όπως το πάμε θα έχουμε φαινόμενα Ολυμπίας 2 στο μουσείο Δελφών. Σημειώνω ότι εμείς οι κάτοικοι έχουμε φωτογραφίες και video για όλα τα παραπάνω. Αναζητήστε την υπόθεση της μετάγγισης καυσίμων. Αναζητήστε την υπόθεση με τα παράνομα αυθαίρετα του μουσείου, για να μην μιλήσουμε για την αίθουσα των Σιφνίων η οποία από κάτω έχει επικίνδυνες ρωγμές (εφημ.Ώρα της Φωκίδας).
Όποιος πάει εκεί θα δει όλα τα παραπάνω και πολλά περισσότερα.
Και όλα αυτά λίγες μέρες πριν τα εγκαίνια του μουσείου της Ακρόπολης.
Ευχαριστούμε ( κάτοικοι αγανακτισμένοι της περιοχής)

2 σχόλια:

  1. Γκρινιάρηδες και οι Δελφιώτες;
    Να φύγουν και αυτοί από το χωριό τους, να πάνε αλλού...
    Όπως μας προτρέπουν και εμάς τους Ιτιώτες, τα ντόπια φερέφωνα των "Ηγεμόνων" μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ουδεν κακον χωρις και καποιο καλο!Εξαιτιας της απαραδαικτης αδιαφοριας και εγκαταλειψης στο δημο Ιτεας αναγκαστηκαν οι πολιτες και μεσω του blog εκφραζουν την αγανακτηση τους.Αντε να κανουμε και συγκεντρωσεις διαμαρτυριας σε ολα αυτα τα μερη για να τους πουμε οτι για το μονο που δεν ενδιαφερονται ειναι η δουλεια τους.Τους κοινους θνητους σε αυτη την περιπτωση θα τους ειχαν στειλει σπιτι τους.Το καλο ειναι που απο το πολυ κακο ενδιαφερθηκαν οι ιδιοι οι πολιτες για τα θεματα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή