Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Απεργία των Ταχυδρομικών (Π.Ο.Σ.Τ.)

Αθήνα 16-06-2009
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Τη στιγμή που οι εργαζόμενοι στον ΕΛΤΑ ανταποκρίνονται στο Προσκλητήριο Αγώνα για την υπεράσπιση της βιωσιμότητας του Ταχυδρομείου και προετοιμάζουν την επιτυχία της 24ωρης Απεργιακής μας κινητοποίησης, έκαναν την εμφάνιση τους προκλητικά και απαράδεκτα φαινόμενα.
Από τη μια η Διοίκηση του ΕΛΤΑ μεταθέτει το χρόνο σύγκλησης της Συνέλευσης των Μετόχων με την απαράδεκτη και προκλητική δικαιολογία ότι «οι εργαζόμενοι με την Απεργία και την συγκέντρωση τους μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα»(!!!).
Αυτό είναι πρωτόγνωρο. Φοβούνται τους εργαζόμενους, έναν από τους βασικότερους πυλώνες ανάπτυξης του ΕΛΤΑ ή τους θεωρούν εχθρική δύναμη στα σχέδια τους;
Εκτιμούν ότι οι εργαζόμενοι το μόνο μέσον αντίστασης, αντίδρασης και διεκδίκησης που έχουν είναι οι δυναμικές καταλήψεις;
Νομίζουν ότι οι εργαζόμενοι αν το αποφασίσουν δεν μπορούν να ......εμποδίσουν τη διεξαγωγή της Συνέλευσης των Μετόχων, όπου και όποτε αυτή και αν γίνει;
Δεν έχουν λάβει το μήνυμα από τις τελευταίες μας κινητοποιήσεις που απέτρεψαν το ξεπούλημα των Ταχυμεταφορών, κάνουν πως αγνοούν τη δυναμική και την παρεμβατικότητα της Ομοσπονδίας μας.
Σηματοδοτούν όμως οι ίδιοι με την απόφαση της αναβολής ότι οι αποφάσεις που πρόκειται να λάβει η Συνέλευση των Μετόχων θα είναι σε βάρος του Ταχυδρομείου και θα προκαλέσουν αντιδράσεις τις οποίες και επιδιώκουν να αποφύγουν.
Εμείς, όλοι οι εργαζόμενοι, είμαστε ΕΔΩ, όπως πάντα έτοιμοι και αποφασισμένοι να υπερασπίσουμε τα συμφέροντα του Ταχυδρομείου.
Την ίδια στιγμή κυκλοφορεί ανακοίνωση της ΔΑΚΕ ΕΛΤΑ που υπονομεύει την Απεργιακή κινητοποίηση και προπαγανδίζει την Απεργοσπασία. Νέα ήθη νέοι καιροί!!! Πρωτόγνωρα και απαράδεκτα φαινόμενα.
Η απόφαση του ΔΣ της ΠΟΣΤ υπονομεύεται με τον πιο αντιδημοκρατικό τρόπο, με περίσσιο θράσος και υποκρισία. Αυτοί που οφείλουν να πειθαρχούν και να υλοποιούν τις συλλογικές αποφάσεις των οργάνων, βγάζουν πλέον τις μάσκες και αποκαλύπτουν τον πραγματικό ρόλο του απεργοσπάστη και υπονομευτή των αγώνων των εργαζομένων. Τόσο καιρό απόντες, τώρα το διαλαλούν, υπερηφανεύονται και απειλούν!!! Ανέλαβαν εργολαβικά την εκπροσώπηση Κυβέρνησης και Διοίκησης και προσπαθούν να δηλητηριάσουν τον κόσμο του Ταχυδρομείου, χωρίς να διστάζουν να ρίξουν λάσπη στον ανεμιστήρα.
Προσπαθούν να πείσουν ότι η Κυβέρνηση θα κάνει τώρα όσα δεν έκανε πεντέμισι χρόνια, ότι τώρα θα γίνουν προσλήψεις και επενδύσεις, θα υποστηριχθεί το Δημόσιο Ταχυδρομείο, θα διασφαλιστεί η ανάπτυξη, θα σεβαστούν το Θεσμικό Πλαίσιο και τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Δεν έχουν καταλάβει ότι δεν πείθουν πλέον κανέναν, ότι οι εργαζόμενοι τους βάζουν στο περιθώριο και κάθε μέρα όλο και περισσότερο αντιδρούν, αντιστέκονται και αγωνίζονται για να ανατραπούν αυτές οι πολιτικές.
Τα επιχειρήματα τους δεν μπορεί όχι η Διοίκηση αλλά ούτε η Κυβέρνηση να υποστηρίξει και βέβαια δεν αγγίζουν ούτε αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους.
Αντί να κρυφτούν και να απολογηθούν για τη στήριξη που παρέχουν σε αντιταχυδρομικές και αντεργατικές πολιτικές, βγάζουν το κύκνειο παραταξιακό τους άσμα, με την πιο αντιδημοκρατική και αντεργατική έκφραση της Απεργοσπασίας.
Καλούμε τους εργαζόμενους να απομονώσουν κινήσεις και κραυγές Απεργοσπασίας, να αποκρούσουν τους συκοφάντες και τους λασπολόγους, να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη Απεργία της Πέμπτης 18-6-09 και να δώσουν το δυναμικό παρόν στην Απεργιακή Συγκέντρωση στο Θέατρο ΑΛΦΑ (Πατησίων & Στουρνάρη) ώρα 11.00. Είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στο δρόμο του αγώνα.
Το Ταχυδρομείο είναι δική μας υπόθεση
Τη ΝΙΚΗ θα φέρει ο ΑΓΩΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου