Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Το Δημόσιο παραδέχεται την ευθύνη Υπουργών και την δωροδοκία

Λέγαμε και εμείς αλήθεια θα είναι ... έκλεισε την Βουλή ο Πρωθυπουργός για τις Ευρωεκλογές.

Για το γεγονός ότι άρχισε βιαστικά η προεκλογική περίοδος χωρίς υποψηφίους από την Κυβέρνηση και για το ότι ενώ πέρασε ήδη μια εβδομάδα δεν κατάφερε ακόμη να καταθέσει το ψηφοδέλτιο, λέγαμε ότι αυτό συμβαίνει επειδή είναι κουρασμένος. Δεν πειράζει, έχει καιρό ακόμα μέχρι τις ευρωεκλογές έκλεισε και την Βουλή, θα τα καταφέρει να το συμπληρώσει το ...... έρμο το ψηφοδέλτιο λέγαμε.
Ήρθαν όμως κάτι δημοσιεύματα στον τύπο που δείχνουν ότι το Δημόσιο είχε παραδεχθεί για την SIEMENS στην κατάθεση πολιτικής Αγωγής:
" μέσω ταμείων και υπεράκτιων εταιριών, χρηματικών ποσών σε υπαλλήλους και εν γένει αξιωματούχους διαφόρων Υπουργείων Ελληνικού του Κράτους, καθώς και σε πολιτικούς των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων προκειμένου οι εν λόγω εταιρείες να εξασφαλίσουν την έναντι τους ευνοϊκή διάθεση των πολιτικών και την προνομιακή τους μεταχείριση σε σχέση με την ανάληψη έργων..."

Στο Δικαστήριο δηλώνει η Κυβέρνηση οτι υπάρχει ευθύνη υπουργών πως θα μπορούσε στην Βουλή να ξανα κρυφτεί και να μην πατήσει το πόδι της;
Πιθανότατα θέλησε να διατηρήσει το κύρος της Βουλής με το να βγάλει τους Βουλευτές της έξω απο αυτήν και να την κλείσει. Όμως έκανε ...λάθος και τα σκάνδαλα παραγράφηκαν.

Λέτε η Βουλή να έκλεισε για άλλον λόγο;
Ίσως επειδή μερικούς τους πιάσανε στα πράσα, αλλά έχουν την δυνατότητα να κρυφτούν πίσω απο τους θεσμούς που οι ίδιοι φτιάξανε για να κλέβουν ανενόχλητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου