Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Ο Λοβέρδος κατα λάθος, εξηγεί γιατί κάνουν καταλήψεις οι μαθητές

Επιβεβαιώνει την ορθότητα των αιτήματων των καταλήψεων ο Υπουργός
Μετά τον πλήρη ευτελισμό του μισθού των εκπαιδευτικών  έρχεται και το επόμενο βήμα που είναι ο επίσημος μηδενισμός του. Από δω και πέρα οι εκπαιδευτικοί θα πληρώνονται με ...μόρια. Θα τρώνε μόρια, άλλες φορές λαδερά, άλλες ψητά, άλλες μόρια σαλάτα και ούτω καθεξής. Το μακρύτερο πάντως μόριο θα το φυλάξουν (όλα κι όλα ιεραρχία είναι αυτή) για τον καθ' ύλην αρμόδιο υπουργό και όχι μόνο...
Μια παγκόσμια πατέντα σκέφτηκε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος για να καλύψει 1.100 κενές θέσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία. Αναζητά εθελοντές εκπαιδευτικούς οι οποίοι θα δεχθούν να εργαστούν όλη τη χρονιά εθελοντικά και θα πληρωθούν με… τάξιμο, το τάξιμο δεν χαλάει χωριό που λέει και η παροιμία.
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Τα Νέα, ο κ. Λοβέρδος, σκέπτεται να τους προτείνει να εργασθούν ...
για να καλύψουν τα κενά και αντί για μισθό να δεχθούν σε αντάλλαγμα μόρια που θα τους βοηθήσουν να ανέβουν θέσεις στους πίνακες κατάταξης με στόχο τη μελλοντική τους πρόσληψη στα σχολεία.
Τα λέει όλα, η απλήρωτη εργασία ήταν τότε μόνο των μαθητών
Βέβαια την ίδια στιγμή απολύει αυτούς που έχουν ήδη προσληφθει αλλά αυτό μικρή σημασία έχει,,,,
Οπως είπε μιλώντας στα «ΝΕΑ» ο υπουργός Παιδείας, τα κενά στα σχολεία σήμερα είναι περίπου 1.500, εκ των οποίων περίπου 200 καλύπτονται από τους αποσπασμένους που επιστρέφουν και άλλα τόσα από το πάγωμα των συνταξιοδοτήσεων.(άλλο χουνέρι αυτό για τους γέροντες της έδρας)
«Απομένουν λοιπόν ακόμα 1.100 κενά και μιλάω για κενά που αφορούν την επάρκεια στα σχολεία, όχι την πληρότητα, γιατί αυτός ο στόχος δεν επιτυγχάνεται πια. Δεν μπορώ να τα καλύψω αυτά τα 1.100 κενά γιατί δεν έχω άλλα κονδύλια. Αξεπέραστο το πρόβλημα λοιπόν. Τι να κάνω; Προσπαθώ κατ' αρχήν να βρω μια λύση που δεν μπορώ να αποκαλύψω ακόμα, αλλά επειδή δεν είμαι σίγουρος ότι θα προχωρήσει, σκέφτομαι ότι αν βρεθώ σε αδιέξοδο το μόνο που απομένει είναι να απευθυνθώ στον ανώνυμο εκπαιδευτικό ζητώντας την εθελούσια συνεισφορά του. Να δουλέψει χωρίς λεφτά για να καλυφθούν τα κενά, εθελοντικά δηλαδή, με αντάλλαγμα κάποια μόρια που θα τον βοηθήσουν όταν γίνουν προσλήψεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου