Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των τρένων απο τον εκτροχιασμό στην Λιλαία

Σήμερα και ώρα 02:40 λόγω του εκτροχιασμού κενών βαγονιών της εμπορικής αμαξοστοιχίας με αριθμό 80505, διεκόπη η σιδηροδρομική συγκοινωνία μεταξύ Αθήνας – Θεσσαλονίκης, στο σταθμό Λιλαία στην περιοχή της Αμφίκλειας.
Κανείς από το προσωπικό του εμπορικού τραίνου δεν έπαθε τίποτα. Στο σημείο τις τελευταίες ώρες επικρατούν έντονα καιρικά φαινόμενα με ισχυρές βροχοπτώσεις και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο εκτροχιασμός οφείλεται σε κατολίσθηση στην ορεινή αυτή περιοχή.

Οι εργασίες ανάσυρσης των βαγονιών (φωτογραφίες)...

Συγχαρητήρια στους επαγγελματίες σιδηροδρομικούς που για άλλη μια φορά παλεύουν κατω απο αντίξοες συνθήκες 


Αποκατάσταση της κυκλοφορίας,διπλά άτυχοι οι μηχανοδηγοί του εμπορικού!

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των τρένων πριν απο λίγη ώρα χάρη στις εντατικές προσπάθειες των επαγγελματιών σιδηροδρομικών. (φωτογραφίες δημοσιεύσαμε σε προηγούμενη μας ανάρτηση).Ωστόσο θα πρέπει να αναφερθούμε και στους 2 συναδέλφους μας που πραγματικά έκαναν το καλύτερο δυνατό μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες(βράδυ - καταρρακτώδης βροχή στο σημείο -μεγάλο μήκος συνθέσεως)ενώ ήταν και διπλά άτυχοι αφού

στην συνέχεια της πορείας του εμπορικού προς Αθήνα,στην περιοχή της Τανάγρας κλαδί απο δέντρο ξεριζώθηκε απο τους ισχυρούς ανέμους έπεσε στο τζάμι της μηχανής και το έκανε κυριολεκτικά κομμάτια....

Ο συνάδελφος τραυματίστηκε ελαφρά απο τα θραύσματα (πολύ τυχερός μέσα στην ατυχία του)και αφού του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες στον σταθμό της Οινόης ,η σύνθεση αναχώρησε για Αθήνα (με  την Δ/Η του σταθμού της Οινόης )αφού η μηχανή του εμπορικού λόγω του συμβάντος δεν μπορούσε να συνεχίσει.(Έγινε ανασύνθεση).

Μια δύσκολη πραγματικά βραδιά για τους 2 συναδέλφους μας,σε ένα πολύ δύσκολο δίκτυο που δείχνει και αρκετά για το επάγγελμα μας.

Και πάλι συγχαρητήρια απο εμάς για τον επαγγελματισμό τους και την άψογη αντίδραση τους στο όλο συμβάν.
Όπως και φυσικά και σε όλους τους σιδηροδρομικούς που αγωνίστηκαν για να ανοίξει η γραμμή.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου