Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Κυριακή 2 Ιουνίου, Συναυλία-Παρουσίαση τραγουδιών που μιλούν στην καρδιά και θυμίζουν τις ρίζες μας την Αγία Ευθυμία


 Την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013 και ώρα 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο “Αλίκη Βουγιουκλάκη” στο Πάτημα Βριλησσίων (Μεταμορφώσεως Σωτήρος και Υψηλάντου), Συναυλία-Παρουσίαση τραγουδιών που μιλούν στην καρδιά και θυμίζουν τις ρίζες μας. Ο Αγιαθυμιώτης Σταμάτης Γ. Λαλλάς είναι ο εμπνευστής, ο δημιουργός και η ψυχή των τραγουδιών αυτών. Θα τα παρουσιάσει μαζί με τους καταξιωμένους τραγουδιστές Χρίστο Τσιαμούλη, Βασίλη Χατζηνικολάου, Κατερίνα Παπαδοπούλου και Ζωή Βεργάκη και με δεκαμελή ορχήστρα. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει και η Βυζαντινή Χορωδία του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως Σωτήρος Βριλησσίων. Η είσοδος είναι ελεύθερη. ...


Τα τραγούδια που θα παρουσιασθούν αποτελούν το υλικό ενός CD γεμάτου Αγιαθυμιά, γεμάτου αναμνήσεις, που μέσα από αυτό ο καθένας μας θα ξαναθυμηθεί τα παιδικά του χρόνια, ενός CD γεμάτου παράδοση αλλά συνάμα τόσο φρέσκου.

Μέσα από τα τραγούδια αυτά ξεπηδούν εικόνες και ακούσματα, μυρωδιές και σκοποί από τον γενέθλιο τόπο. Ο Σταμάτης, με απαράμιλλη τέχνη και ευαισθησία, απαθανατίζει εποχές και βιώματα που υπάρχουν στη μνήμη όλων μας. Γι’ αυτό το έργο αυτό αποτελεί κατάθεση ψυχής.

Τραγούδια, λοιπόν, που στοχεύουν κατευθείαν στην καρδιά, φωνές καταπληκτικές, μουσικές θεσπέσιες από παραδοσιακά όργανα, δημιούργησαν δεκατέσσερα μοναδικά κομμάτια, αριστουργήματα ένα κι ένα, τα οποία θα απολαύσουμε στην Συναυλία. Εκείνο, όμως, που κάνει αυτά τα τραγούδια ακόμη πιο ξεχωριστά είναι το ότι αν και είναι αφιερωμένα στην Αγιαθυμιά δε μπορεί να περιοριστούν σε στενά πλαίσια. Άλλωστε οι μνήμες και τα βιώματα είναι κοινά για όλους όσοι ζήσαμε τα παιδικά μας χρόνια στην ελληνική επαρχία.

Ο Σταμάτης είχε την κυκλοφορία του CD καιρό στο μυαλό του και είχε φανταστεί ότι αυτό θα μπορούσε, από τα έσοδά του, να στηρίξει την Επιτροπή Μορφωτικής και Πολιτιστικής Υποστήριξης (Ε.ΜΟ.Π.Υ.), για τα παιδιά της Αγίας Ευθυμίας, “Ο ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΣΙΛΑΣ”, η οποία δημιουργήθηκε και λειτουργεί στα πλαίσια του Συλλόγου Αγιοευθυμιωτών. Η Επιτροπή αυτή ήταν μια ιδέα του Σταμάτη που ξεκίνησε δειλά-δειλά μεν αλλά με πολύ ενδιαφέρον για τα παιδιά της Αγίας Ευθυμίας. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, υπάρχουν πολλές όμορφες ιδέες για υλοποίηση αλλά σκοντάφτουν στην έλλειψη χρημάτων. Το CD σκοπεύει να βοηθήσει ώστε να καλυφθεί αυτό το κενό. Για να γίνει, όμως, αυτό θα πρέπει πρώτα να καλυφθεί το υψηλό κόστος για την κυκλοφορία του το οποίο, κατ’ αρχάς, ανέλαβε ο Σταμάτης.

Το CD δημιουργήθηκε για ιερό σκοπό και μακάρι να αγκαλιασθεί ώστε να βοηθήσει. Όμως, ανεξάρτητα από το όποιο οικονομικό αποτέλεσμα, είμαστε σίγουροι ότι θα μείνει στην ιστορία της ελληνικής ποιοτικής δισκογραφίας.

Στην παρουσίαση αυτών των τραγουδιών θα πρέπει να δώσουμε το “παρών” όλοι όσοι καταγόμαστε από την ελληνική επαρχία κι ιδιαίτερα οι Αγιαθυμιώτες.

Μετά το πέρας της Συναυλίας θα μπορεί όποιος θέλει να αγοράσει το CD ενισχύοντας έτσι την σημαντική αυτή προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου