Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Υπόλοιπη ανάπλαση ιστορικού κέντρου της Άμφισσας

Στίς 9η/05/2013 υπογράφηκε μεταξύ του Δήμου Δελφών  και της κοινοπραξίας «Γ. ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ-Φ. ΤΑΜΠΑΣΗΣ», η σύμβαση κατασκευής του έργου με τίτλο: «Υπόλοιπη ανάπλαση Ιστορικού Κέντρου» που αφορά την Άμφισσα.
Ο προϋπολογισμός της μελέτης του έργου ανέρχεται σε 242.000,00 € (με ΦΠΑ) ενώ το συμβατικό τίμημα που προέκυψε ύστερα από την σχετική διαγωνιστική διαδικασία και μέση τεκμαρτή έκπτωση 4% ανέρχεται σε 232.847,03 € (με ΦΠΑ). ...
Η κατασκευή του πρόκειται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες σε τμήματα των οδών Ι. Γάτου, Παπαχρήστου, Κορδώνη, Κομνά Τράκα, Γκούρα και Αθανασίου Διάκου και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τέσσερις μήνες. Τονίζεται ότι πριν την κατασκευή των εργασιών που προβλέπονται, θα υπογειωθούν τα δίκτυα της ΔΕΗ και θα απομακρυνθεί το εναέριο δίκτυο του ηλεκτρισμού και από το συγκεκριμένο σημείο της αγοράς της πόλης. Η κατασκευή του έργου περιλαμβάνει ηλεκτρολογικές εργασίες και οδοποιία στα σημεία του Ιστορικού Κέντρου της Άμφισσας που δεν είχαν κατασκευαστεί οι συγκεκριμένες υποδομές, ολοκληρώνοντας ουσιαστικά το σύνολο της ανάπλασης που αναβαθμίζει ουσιαστικά την λειτουργία του Ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας του Δήμου μας. Τονίζουμε ότι τόσο το συγκεκριμένο έργο όσο και τα υπόλοιπα υποέργα του συνολικού σχεδιασμού της αστικής ανάπλασης της Άμφισσας, έχουν μελετηθεί, ωριμάσει και συμβασιοποιούνται με συντονισμένες ενέργειες των υπηρεσιών του Δήμου μας στο Ε.Π. «Θεσσαλία-Στερεά Ελλάδα-Ήπειρος» της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Ο Δήμαρχος Δελφών Νίκος Φουσέκης δήλωσε σχετικά:

«Η ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου της Αμφίσσης αποτελεί ένα μακροχρόνιο και φιλόδοξο όραμα τόσο της σημερινής Δημοτικής Αρχής όσο και παλαιότερων Δημοτικών Αρχών της Αμφίσσης, στα πλαίσια της διαρκούς ποιοτικής αναβάθμισης της λειτουργίας του βασικού πολεοδομικού ιστού της πρωτεύουσας του Δήμου μας. Θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες του Δήμου μας για την ανταπόκρισή τους στις απαιτήσεις του σχεδιασμού και της ωρίμανσης τόσο του συγκεκριμένου έργου όσο και των υπόλοιπων παρεμβάσεων που εντάσσονται στην αστική ανάπλαση της Αμφίσσης. Δεν θα κουραστώ να τονίζω ότι με οργανωμένη δουλειά θα διεκδικούμε και θα καταφέρνουμε να αποδίδεται στο Δήμο μας κάθε ευρώ που του αναλογεί από Εθνικούς και Κοινοτικούς πόρους. Ζητώ από τους συμπολίτες μου την κατανόησή τους για την όποια ταλαιπωρία δημιουργηθεί κατά την υλοποίησή του. Εμείς θα προσπαθήσουμε να είναι η ελάχιστη και εκτιμούμε ότι σύντομα θα απολάβουν τα ποιοτικά αποτελέσματα του έργου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου