Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση στην Άμφισσα ενάντια στο κλείσιμο και την υποβάθμιση των σχολείων της Φωκίδας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχει πραγματοποιεί ποτέ τα τελευταία χρόνια στην Άμφισσα για την κατάργηση και την υποβάθμιση των σχολείων της Φωκίδας.
Το γεγονός ότι ο κόσμος κατεβαίνει στους δρόμους ενωμένος για να διεκδικήσει τα δικαιώματά του δίνει ένα αποστομωτικό μήνυμα σε όσους τον παρουσιάζουν με διαφορετικό τρόπο για να εξυπηρετήσουν τις σκοπιμότητές τους.
Η κοινωνία δηλώνει παρούσα ...

και αγωνίζεται , όσοι θέλουν να την εκφράσουν έχουν καθήκον να την ενώσουν και να την οδηγήσουν στην νίκη.
Η κινητοποίηση ήρθε ξαφνικά μετά την απροειδοποίητη απόφαση της κυβέρνησης να προτείνει την μείωση των θέσεων διδασκόντων στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία της χώρας και για ορισμένα να προτείνει το κλείσιμο τους.
Στην αρχή η Τοπική κοινότητα Ερατεινής και στην συνέχεια ο Δήμος Δωρίδας και όλα σχεδόν τα σχολεία της Φωκίδας σε μια απόφαση που βγήκε το απόγευμα της Δευτέρας καταδίκασαν την ενέργεια αυτή, που αυξάνει τον αριθμό των μαθητών ανα τάξη εξαφανίζει τα ειδικά μαθήματα και υποβάλει σε νέες ταλαιπωρίες και έξοδα τους μαθητές που εκδιώκονται από τα χωριά τους και σε ένα ξένο περιβάλλον καλούνται να αντεπεξέλθουν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες εκπαίδευσης.
Τα 1000 άτομα που μαζεύτηκαν στην Άμφισσα από ολόκληρο τον νομό είναι μια παρακαταθήκη που δεν πρέπει να υποτιμήσουν όσοι έχουν την θέληση να μην επιτρέψουν την καταστροφή της ζωής τους.
Ενωμένη η κοινωνία δείχνει με κάθε ευκαιρία την διαθεσιμότητά της δεν πρέπει να την αφήσουμε να πάει χαμένη.

Αποστόλης Τσιάμης Φωκίδα

http://periferiastereas.blogspot.gr

1 σχόλιο:

  1. ΤΙ ΛΕΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ!!! ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΕ Η ΦΩΚΙΔΑ? ..ΕΙΔΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟΝ?.... ΑΛΗΘΕΙΑ!! ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΠΕΥΘΥΝΘΗΚΑΝ? ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ?... ΑΛΛΑ "ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΧΤΥΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ" ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΟΧΟ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ..ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΑΜΑ ΑΣΠΑΣΙΑ ΜΑΝΔΡΕΚΑ ΝΥΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΧΟΙΡΟΣΤΑΣΙΟ??... ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΠΑΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΛΑΚΕΔΙΣΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΚΥΩΕΡΝΗΣΗΣ!!
    ΔΕΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΟΜΑΙ ΑΠΟ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ" ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΔΗΘΕΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΙΟ ΑΔΑΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟΠΡΟΕΡΑΙΤΟ..ΟΤΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΟΒΑΤΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΒΕΛΑΖΟΥΝ .... ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥΣ!!!!
    ΣΣ: ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ... ΑΝ...ΛΕΩ ΑΝ... Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΟΡΓΒΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΑΡΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ...ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΘΑ ΟΦΕΙΛΕΤΕ??? ΣΤΗΝ ΑΣΠΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΑΖΗ ΠΟΥ "ΡΗΤΑ ΕΝΑΝΤΙΩΘΗΚΑΝ"?? Ή ΣΤΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ??// Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΡΑΦΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή