Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Νύχτα τρόμου στις φυλακές Μαλανδρίνου - Συνεχίζεται η ομηρία σωφρονιστικών υπαλλήλων από τον Αλκετ Ριζάι

- Οπλισμένος και αποφασισμένος δηλώνει οτι είναι ο κακοποιός Αλκέτ Ριζάι 
- Κρατάει ομήρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και ζητάει αυτοκίνητο για να διαφύγει
- Τονίζει πως είναι η τρίτη απόπειρα απόδρασης και φαρμακερή
- Διαπραγματευτής και ομάδες ΕΚΑΜ στις φυλακές
Συνεχίζεται έως αυτή την ώρα η ομηρία των σωφρονιστικών υπαλλήλων στις φυλακές Μαλανδρίνου στη Φωκίδα από τον αλβανικής καταγωγής κρατούμενο, Αλκέτ Ριζάι...

Ο Ριζάι κρατά ομήρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, απαιτώντας,να του δοθεί αυτοκίνητο και να διαφύγει από το χώρο των φυλακών. Δεν έχει διευκρινιστεί αν ο κρατούμενος και οι συνεργοί του, έδωσαν χρονική διορία σχετικά με την απαίτηση τους να τους προσφερθεί το αυτοκίνητο με το οποίο ουσιαστικά θα αποδράσουν από τις φυλακές.
Η ομηρία ξεκίνησε αργά το βράδυ και σύμφωνα με πληροφορίες ο Ριζάι κατάφερε, άγνωστο πως, να αιφνιδιάσει τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και με την βοήθεια τουλάχιστον δύο συγκρατούμενών του, να περάσει από την πτέρυγα όπου βρίσκεται έγκλειστος, στο φρουραρχείο και κοντά στην πύλη εξόδου των φυλακών.
Σύμφωνα με μαρτυρίες σωφρονιστικών υπαλλήλων έχει στην κατοχή του μαχαίρι και κρατά στο χέρι του κάτι που μοιάζει με χειροβομβίδα. Απειλεί να τινάξει τις φυλακές στον αέρα αν δεν αφεθεί ελεύθερος καθώς σκοπός της ζωής του είναι  η απόδραση όπως ισχυρίζεται. Επίσης ζητάει αυτοικίνητο για να διαφύγει  και μέσω του δικηγόρου του διαμηνύει πως είναι οπλισμένος και αποφασισμένος να αποδράσει. "Είναι η τρίτη φορά και φαρμακερή" τονίζει ο Ριζάι κάνοντας γνωστές τις διαθέσεις του.
Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ημέρες αφέθηκε ελεύθερη η σύντροφός του Σούλα και η γυναίκα που τον είχε βοηθήσει να αποδράσει στο παρελθόν.
Στις φυλακές βρίσκεται και διαπραγματευτής προκειμένου να πειστεί ο κρατούμενος να αφήσει τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και να λήξει η κατάσταση συναγερμού στις φυλακές του Μαλανδρίνου.
Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ κλήθηκαν να παρουσιαστούν στην εργασία τους και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας.
Το προφίλ του επικίνδυνου κακοποιού Αλκέτ Ριζάι
Ο αλβανός κακοποιός έχει αποδράσει άλλες δυο φορές και μάλιστα  με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού μαζί με τον Παλαιοκώστα. Η πρώτη απόδραση ήταν στις 4 Ιουνίου το 2006 και συνελήφθη πάλι λίγες ημέρες αργότερα. Η δεύτερη απόδραση ήταν στις 22 Φεβρουαρίου του 2009 όμως συνελήφθη και πάλι στις 17 Νοεμβρίου του ίδιου έτους μαζί με τη σύντροφό του Σούλα στο Γραμματικό.
Απασχόλησε τις αστυνομικές αρχές για πρώτη φορά στις αρχές της δεκαετίας του '90 για συμμετοχή σε κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών. Έμεινε στη φυλακή από το 1996 μέχρι το 1999.
Συνελήφθη για δεύτερη φορά στις 15 Απριλίου το 2003 σε διαμέρισμα στη Νεά Φιλαδέλφεια κι έμεινε κρατούενος σε διάφορες περιχοχές από τον κορυδαλλό εώς την Κέρκυρα μέχρι την κινηματογραφική απόδραση με ελικόπτερο το 2006.
Την απόδραση είχαν οργανώσει μέλη συμμορίας των δυτικών προαστίων προκειμένου ο Ριζάι να βγει από τη φυλακή και να εκτελέσει συμβόλαια θανάτου που είχε αναλάβει.
Στις 26 Αυγούστου το 2006 σκότωσε εν ψυχρώ στο Περιστέρι τον Κωνσταντίνο Κουτελιέρη και τον Ιωάννη Κάτσιο. Συνελήφθη στις 8 Σεπτεμβρίου στο παραλιακό χωριό της Βοιώτιας Σαράντι.
Απέδρασε για δεύτερη φορά το Φεβρουάριο του 2009 με ελικόπτερο κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η δίκη του για την πρώτη απόδραση.
Τον Ιούλιο του 2011 σε συνέντευξή του μέσα από τις φυλακές Γρεβενών, στην εφημερίδα Gazeta Shqiptare είχε προαναγγείλει μια τρίτη απόδραση λέγοντας:
"Oι Έλληνες μου έχουν πάρει τα πιο όμορφα μου χρόνια, γιαυτό θα βγω και πάλι. Δεν θα σταματήσω, καλύτερα να με σκοτώσουν. Θα προτιμήσω καλύτερα να σκοτωθώ, αλλά όμως θα διαλύσω και εκείνους που θα προσπαθήσουν να με σταματήσουν".
Θυμουλέα Ιωάννα
http://gr.news.yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου