Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Στις φλόγες το εργοτάξιο των Σκουριών

Λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα, ομάδα 50 περίπου ατόμων, με κουκούλες και καραμπίνες, εισέβαλε στο εργοτάξιο της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στις Σκουριές , έδεσε και περιέλουσε με βενζίνη τους δυο άνδρες της ιδιωτικής σεκιούριτι και έβαλε φωτιά σε όλα τα κοντέινερ, γεννήτριες και μηχανήματα της εταιρείας που βρισκόταν εκεί.

Kατά την αποχώρησή τους, έκοψαν και έριξαν στο δρόμο 3 δέντρα. ...


Aυτή τη στιγμή στις Σκουριές βρίσκονται τρία πυροσβεστικά οχήματα και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
http://antigoldgreece.wordpress.com

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν, όλα τα μέλη της πολυπληθούς ομάδας (50 – 70 άτομα) φορώντας φόρμες παραλλαγής και full face στα κεφάλια εισέβαλαν στο χώρο του εργοταξίου με καραμπίνες και βόμβες μολότοφ.
Ακινητοποίησαν τους 2 φύλακες που υπήρχαν στην είσοδο του εργοταξίου, τους περιέλουσαν με βενζίνη και τους κρατούσαν ομήρους (!!!), όπως μάθαμε, για όση ώρα εκτελούσαν το σχέδιο τους.
Έκαψαν όλα τα μηχανήματα που υπήρχαν μέσα στο χώρο, 3 εκ των οποίων ανήκαν σε εργολάβο από τη Μ.Παναγία. Επίσης έβαλαν φωτιά σε όλα τα κοντέινερ και στις 2 γεννήτριες πετρελαίου.
Φεύγοντας δεν παρέλειψαν όπως και στις 6 Δεκεμβρίου, όπου σημειώθηκε η τελευταία εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές, να κόψουν με αλυσοπρίονα 3 κορμούς δέντρων, προφανώς για να παρεμποδίσουν την πρόσβαση της πυροσβεστικής αστυνομίας στο σημείο.



http://respentza.blogspot.gr

Επιπλέον, οι δράστες φέρονται να πυροβόλησαν στα τζάμια του φυλακίου. Ένας φύλακας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 27 προσαγωγές ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.
http://www.zougla.gr



Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 50 κουκουλοφόροι έδεσαν τους δύο φύλακες, τους περιέλουσαν με βενζίνη και υπό την απειλή ότι θα τους κάψουν, έβαλαν φωτιά σε 10 αυτοκίνητα και τον εξοπλισμό της εταιρείας.
Οι κουκουλοφόροι έφεραν καραμπίνες και η όλη δράση τους διήρκεσε μόλις 15 λεπτά!
Ο ένας φύλακας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα και σε κατάσταση σοκ.
 http://gr.news.yahoo.com


Η αστυνομία προχώρησε σε 27 προσαγωγές. Αφέθηκαν ελεύθεροι, ωστόσο, η διαδικασία και η έρευνα συνεχίζεται.


Οι πληροφορίες που έκαναν λόγο για «ομηρία» ή «αιχμαλωσία» των υπαλλήλων ασφαλείας κατά τη διάρκεια της εμπρηστικής επίθεσης δεν επιβεβαιώνονται από τις αστυνομικές αρχές. Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. οι υπάλληλοι ασφαλείας όταν είδαν την ομάδα περίπου 40 ατόμων που έφτασε στο σημείο οπισθοχώρησαν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου