Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Cineitea: «Μπιγκ Χιτ» του Κάρολου Ζωναρά



ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ
Παρασκευή 7/12 στις 9μμ
Η Κινηματογραφική Λέσχη Ιτέας προβάλλει ταινίες από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ιτέας συμμετέχει στις περιφερειακές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη ταινίες του Φεστιβάλ ταξιδεύουν στην Ιτέα και σε 30 ακόμη πόλεις στην Ελλάδα δημιουργώντας μια επικοινωνία με ένα συνεχώς αυξανόμενο κοινό.
Παρασκευή 7/12 στις 9μμ
«Μπιγκ Χιτ» του Κάρολου Ζωναρά
Η ελληνική ταινία έκπληξη που άρεσε στους κριτικούς και το κοινό του Φεστιβάλ
Υπόθεση
 Στην προσπάθειά του να εξιχνιάσει τα αίτια της αυτοκτονίας ενός συναδέλφου του, ο υπαστυνόμος Αριστείδης Κορμάς θα φέρει στην επιφάνεια μια βρώμικη ...
σκευωρία μεταξύ του νόμου και ενός ζάπλουτου παράγοντα. Οργανωμένο έγκλημα και αστυνομία αποτελούν τις δυο όψεις του ίδιου νομίσματος.
 Σκληροί άντρες, μοιραίες γυναίκες, αποστομωτικές ατάκες, ένας ήρωας που εγκλωβίζεται στις ίδιες του τις επιλογές, όλα τα βασικά στοιχεία του είδους βρίσκονται εκεί.
Ταινία-φόρος τιμής του Κάρολου Ζωναρά στο film noir μιας άλλης εποχής. Το «Μπιγκ Χιτ» είναι η ελληνική απόδοση του ομώνυμου έργου του Φριτς Λανγκ, (Big Heat) ακολουθώντας πλήρως τους κανόνες ενός νουάρ και τις απαραίτητες τυποποιήσεις των χαρακτήρων. Mια δημιουργική απόδοση ενός ατμοσφαιρικού, βρώμικου κόσμου!
            Η ατμόσφαιρα που χτίζει ο Ζωναράς είναι ιδανική, ενώ η ταινία σε κερδίζει με το στυλ και την αισθητική της. Σπουδαία φωτογραφία και πολύ καλή επιλογή χώρων, μια και σε αυτό το είδος οι χώροι έχουν πάντα ειδική σημασία. Όπως λέει ο σκηνοθέτης: «Η μεγαλύτερη δυσκολία ήταν να φτιαχτεί η όλη γεωγραφία αναφορικά με το αρχοντικό του μεγαλοεφοπλιστή Βαρδακαστάνη. Τα εσωτερικά γυρίστηκαν στη Λέσχη Αξιωματικών στη πλατεία Ρηγίλλης, ενώ τα εξωτερικά είναι ένας συνδυασμός από Κεφαλάρι Κηφισιάς και λεωφόρο Συγγρού, όπου υπάρχει ένα τριώροφο νεοκλασσικό κτίριο που στεγάζει την Παιδόπολη «Αγία Βαρβάρα».
Ως πρωταγωνιστής, ο Μελέτης Γεωργιάδης με το σκαμμένο πρόσωπο και το βαθύ βλέμμα σηκώνει στους ώμους του θαυμάσια το βάρος δεκάδων σκληροτράχηλων ντετέκτιβς του παρελθόντος.

Το αφιέρωμα στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης θα συνεχιστεί και την επόμενη Παρασκευή 14/12 στις 9μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου