Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Αθώοι οι συλληφθέντες της επίσκεψης Φούχτελ


Αθώοι οι συλληφθέντες της επίσκεψης Φούχτελ

Αθώοι κηρύχθηκαν για όλες τις κατηγορίες από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης οι τρεις κατηγορούμενοι για τα επεισόδια κατά την επίσκεψη Φούχτελ στη Θεσσαλονίκη την προηγούμενη εβδομάδα. Η απόφαση ανακοινώθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης. Να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας είχε νωρίτερα προτείνει την ...ενοχή των δύο υπαλλήλων ΟΤΑ για όλες τις κατηγορίες, δηλ για έργω εξύβριση, παράνομη βία και απείθεια και του Θανάση Αγαπητού για τις δύο πρώτες κατηγορίες. Μάλιστα, κατά την αγόρευσή του ο εισαγγελέας χρησιμοποίησε το γεγονός ότι η δίκη πήρε πολιτικό χαρακτήρα από τις κινητοποιήσεις έξω από τα δικαστήρια ως τεκμήριο ενοχής!
Όπως ενημέρωσε λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο συνήγορος των κατηγορουμένων, Ζήσης Κλεισιάρης, στο τέλος της συνταρακτικής απολογίας ο Θανάσης Αγαπητός είπε: “Το δηλώνω ρητά: Δεν πρόκειται να καθίσω σπίτι μου και να βλέπω από την τηλεόραση αυτούς που μας οδηγούν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις“. Η αίθουσα σείστηκε στην κυριολεξία από τα χειροκροτήματα του κόσμου που παρακολουθούσε τη δίκη”.
Πρόκειται για μια περήφανη νίκη του κινήματος αλληλεγγύης στους διωκόμενους και για πρωτοφανές κυβερνητικό φιάσκο που μέσω των μηχανισμών καταστολής ενορχήστρωσε μια απίστευτη και κτηνώδη στη σύλληψή της ιστορία σπίλωσης και στιγματισμού αγωνιστών της εκπαίδευσης και των ΟΤΑ που διατράνωσαν την αντίθεσή τους στα μέτρα. Παράλληλα κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος μέσα στη γελοιότητα και τη χλεύη όλων η επιχείρηση να ζητήσουν οι εργαζόμενοι συγγνώμη από τον Γερμανό πρόξενο.
Αλήθεια, όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, όλοι οι επώνυμοι και ανώνυμοι σχολιαστές που μόνο χολή έχυναν για τον δάσκαλο Θανάση Αγαπητό, θα ανακαλέσουν τώρα;
http://mao.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου