Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012

Η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας για την αίτηση καθηγητών του ΤΕΙ για την μεταφορά του στη Λαμία

Σε συνθήκες κρίσης ο κάθε ένας κοιτάζει για το τομάρι του. Η διάλυση που επικρατεί στην χώρα μετά τα μνημόνια, η απειλή κατάργησης Τμημάτων και Σχολών έσπρωξε τους καθηγητές του ΤΕΙ να αναζητήσουν σιγουριά . Ζήτησαν να μεταφερθεί η σχολή Εμπορίας και Διαφήμισης της Άμφισσας στην έδρα του ΤΕΙ στην Λαμία, αλλά ούτε και αυτό θα τους προφυλάξει, δεν υπάρχουν μέρη για να κρυφτείς από την κρίση..
Σε κάτι τέτοιες στιγμές είναι ο κάθε ένας που διαλέγει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει. Η τοπική κοινωνία στήριξε το ΤΕΙ αλλά οι καθηγητές δεν την εμπιστεύονται ούτε την επιλέγουν . Έχουμε βαρεθεί να γράφουμε για τα ΤΕΙ από την πρώτη μέρα της δημιουργίας της σελίδας μας προφανώς βαρέθηκαν και άλλοι, ακόμα και αν τα έργα συνεχίζονται μετά από χρόνια, αυτό δεν στέκεται ικανό για να εμποδίσει τον μαρασμό.
Δείτε την ανακοίνωση της Αντιπεριφερειάρχου ...


Προκλητική ενέργεια, η οποία ξεφεύγει από τις αρμοδιότητές τους και δημιουργεί τουλάχιστον ερωτηματικά και προβληματισμό στους φοιτητές και την τοπική κοινωνία, χαρακτήρισε την αίτηση των μόνιμων εκπαιδευτικών του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης του Παραρτήματος Άμφισσας του Τ.Ε.Ι. Λαμίας, η Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κα Παναγιώτα Γαζή, με την οποία ζητούν τη μεταφορά του τμήματος από την Άμφισσα στη Λαμία.

Η Αντιπεριφερειάρχης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Λατσούδης Αθανάσιος, Μπεχλιβανίδης Παναγιώτης και Δασκαλόπουλος Κωνσταντίνος συντάσσονται με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των φοιτητών που αντιδρά σε αυτή την απόφαση και τη θεωρεί καταστροφική για όλους.
Το Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης Άμφισσας, λειτουργεί χωρίς ουσιαστικά προβλήματα, ανταγωνιστικά, με σημαντικό αριθμό εγγεγραμμένων και ενεργών σπουδαστών.
Οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί, με δική τους θέληση ήρθαν στην Άμφισσα και φυσικά απορρέουν εκπαιδευτικές και ηθικές δεσμεύσεις από αυτή την απόφασή τους. Η πρόταση τους αυτή έγινε χωρίς να λάβουν υπόψη την σπουδαστική κοινότητα και τα προβλήματα που τους δημιουργεί μια τέτοια απόφαση σε αυτούς και τις οικογένειές τους στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.
Σημειώνουμε ότι έχει ξεκινήσει το νέο κτίριο του Τμήματος που προχωράει με ικανοποιητικούς ρυθμούς και πληροί τις προϋποθέσεις ενός σύγχρονου Τριτοβάθμιου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.
Αρμοδιότητα για τις όποιες αλλαγές και συγχωνεύσεις γίνουν είναι της Διοίκησης του Ιδρύματος και του Υπουργείου και όχι μεμονωμένων καθηγητών.
Για το μείζον θέμα που προέκυψε, με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχου Φωκίδας κας Παναγιώτας Γαζή, θα γίνει συνάντηση αύριο Παρασκευή 26 Οκτωβρίου στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου με τη Βουλευτή Φωκίδας κα Ασπασία Μανδρέκα, τον Δήμο Άμφισσας, τους εκπροσώπους μαζικών φορέων της πόλης και φυσικά των εργαζομένων και φοιτητών του Τμήματος.

Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΑΖΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου