Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Η προστασία του δάσους μας αφορά όλους μας..

Μήνυμα της Κίνησης Πολιτών Πρασιάς για την ημέρα του Περιβάλλοντος
Η 5η Ιουνίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
 Την ημέρα αυτή,η Κίνηση Πολιτών Πρασιάς Ευρυτανίας (KI.ΠΟ.Π.Ε) ενώνει την φωνή της ώστε να ακουστεί παντού η ανάγκη προστασίας  των υπέροχων δασών της Ευρυτανίας,των δασών της χώρας μας,και να τονιστεί η σημασία  για την ποιοτική βελτίωση των συνθηκών της ανθρώπινης ζωής.
Το δάσος μας προσφέρει απλόχερα μια ...μεγάλη ποικιλία υλικών αγαθών και υπηρεσιών, ενώ σε αντάλλαγμα ζητά από εμάς κυρίως αγάπη και προστασία.
Η Ευρυτανία,ο μοναδικός νομός της Ελλάδας που μπορεί να υπερηφανεύεται ότι το σύνολο της έκτασής του ανήκει στην ορεινή και ημιορεινή ζώνη και  η δασική της κάλυψη είναι  σχεδόν 50%, όταν το αντίστοιχο ποσοστό για το σύνολο της Ελλάδας είναι 19%.
Προστατέψτε με οποιοδήποτε τρόπο αυτόν τον τόπο.
Τον τοπο των βουνών, των δασών και των άγριων κορυφών.Τόπος των ποταμών, των φαραγγιών, των αετών και της άγριας φύσης. Αυτή είναι η Ευρυτανία. H περιοχή που δεν βλέπει θάλασσα, αλλά μόνον μία τεχνητή λίμνη ,ποτάμια και ελατοσκέπαστα δάση.
Γενικά το δάσος,η κορωνίδα των φυσικών οικοσυστημάτων,μας δίνει νόημα στη ζωή ,μας δίνει  ισορροπία,  ανάταση,  ηρεμία και  γαλήνη της ψυχής. Τα δάση, όμως, τα πλέον σταθερά φυσικά οικοσυστήματα, δέχονται καθημερινά τα ανελέητα χτυπήματα της ανθρώπινης απληστίας, καθώς τεράστιες εκτάσεις εξαφανίζονται.
Το δάσος είναι η ζωή μας και το οξυγόνο μας.
http://prassia-eyrytanias.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου