Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Αλ. Τσίπρας: Η προσπάθειά μας δεν τελειώνει εδώ

«Βενιζέλος - Σαμαράς μιλούν τη γλώσσα της μπλόφας»

Κρατάμε στα χέρια μας μια ιστορική ευκαιρία για την Ελλάδα και την Ευρώπη, την ευκαιρία ανατροπής των προγραμματών λιτότητας, τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, βάλλοντας κατά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ Κρατάμε στα χέρια μας μια ιστορική ευκαιρία για την Ελλάδα και την Ευρώπη, την ευκαιρία ανατροπής των προγραμματών λιτότητας, τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, βάλλοντας κατά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του πολιτικού σχηματισμού, μετά την ολοκλήρωση των επαφών του στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής, προανήγγειλε την επιστροφή της εντολής στον Προεδρο της Δημοκρατίας την Πεμπτη, καθώς όπως ανέφερε, «η πρότασή μας έχει ευρεία κοινωνίκη στήριξη αλλά μία ασθενή κοινοβουλευτική υποστήριξη». Υπογράμμισε πάντως πως «η προσπάθεια δεν τελειώνει εδώ ...
Θα επιμείνουμε να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων», ενώ διαβεβαίωσε τους πολίτες: «Δεν πρόκειται να τους προδώσουμε, δεν πρόκειται να γίνουμε σαν τους άλλους».
Κάνοντας έναν απολογισμό των επαφών του αυτές τις δύο μέρες, αφού σημείωσε πως «αξιοποιήσαμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας τη δυνατότητα να κάνουμε πράξη αυτό που είχαμε πει προεκλογικά» για συγκρότηση κυβέρνησης της Αριστεράς, εξέφρασε λύπη για το γεγονός ότι η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα αρνήθηκε συνάντηση μαζί του. «Τώρα που η ιστορία μας χτυπά την πόρτα κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κωφεύει» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως «εμείς θα επιμείνουμε στην ανάγκη ενότητας των αριστερών δυνάμεων, αλλά και στην ενότητα της αριστεράς με το λαό».
Ακόμη ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη «για τη θετική ανταπόκρισή του» στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε όμως πως «αν αυτή η θετική ανταπόκριση είχε γίνει πριν τις εκλογές θα ήμασταν πρώτη δύναμη και θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε στη συγκρότηση κυβέρνησης της Αριστεράς».
Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε και τους Οικολόγους-Πράσινους «για το ανοιχτό πνεύμα με το οποίο άκουσαν την πρόταση» του ΣΥΡΙΖΑ και την πρόεδρο της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη «για την υποστήριξή της στις προτάσεις που κατέθεσε». Ανέφερε ακόμη πως κατά τη συνάντηση με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ «συμφωνήσαμε ότι μπορούμε να βρεθούμε μαζί στους αγώνες το επόμενο διάστημα». Παράλληλα, ευχαρίστησε το Μανώλη Γλέζο, αλλά και το Μίκη Θεοδωράκη για τη στήριξή του.
Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και προσωπικά στον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και στον κ. Αντώνη Σαμαρά: «Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τα δύο κόμματα του μνημονίου, μιλάνε τη γλώσσα του χαρτοπαίχτη. Οι κύριοι Βενιζέλος και Σαμαράς μιλούν τη γλώσσα της μπλόφας ... Εμείς μιλάμε τη γλώσσα της ειλικρίνειας».

5 σχόλια:

  1. ΤΣΙΠΡΑΚΟ,ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ?
    ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ Ή ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ??
    ΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΕΣ? ΠΕΤΥΧΕ ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΤΑ 8%,ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξαναδιάβασε τις ειδήσεις.
    Στην Ρουμανία τις αυξήσεις τις έφερε αυτός που θα τις φέρει και στην Ελλάδα.
    Δύο φορές έπεσε η Κυβέρνηση κάτω από την λαϊκή αγανάκτηση.
    Τα κόμματα που κυβερνούν απλά φρενάρουν την διάθεση του κόσμου.
    Όσο για τα κόμματα που κυβερνούσαν και θέλανε να ξανακυβερνήσουν στην Ελλάδα δεν έφεραν καμία αύξηση πάρα μόνο την καταστροφή γι αυτό θα εξαφανιστούν από τον πολιτικό χάρτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ωραια,ας χορτασουμε τωρα λαϊκη αγανακτηση και κυβερνηση μεθαυριο.δεν βιαζομαστε.θα ειμαστε και λιγοτεροι τοτε-αλλοι θα εχουν ταξιδεψει εις Κυριον και αλλοι θα εχουν παει μεταναστες-και θα εχουν κατα συνεπεια μειωθει και οι κοινωνικες δαπανες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είσαι υπερ του μνημονίου δηλαδή;
    Υπερ της ανεργίας, των κλειστών μαγαζιών, των εξευτελιστικών μισθών, των καταργημένων συντάξεων, της φτώχειας και της διάλυσης του κράτους για την πληρωμή των διαπλεκόμμενων Τραπεζιτών;
    Αν δεν είσαι τραπεζίτης ή διαπλεκόμενος-η κάπου κάνεις κάποιο μεγάλο λάθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΥ ΔΙΑΦΕΡΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ?
    ΖΗΤΑΕΙ Ή ΟΛΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ.
    ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ?
    Ο ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΣ ΔΥΝΑΜΕΩΝ-ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ-ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΒΑΣΤΑΧΤΩΝ, ΠΡΑΓΜΑΤΙ,ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΛΕΥΟΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.
    ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ.ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΞΑΝΑ-ΜΑΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ..
    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ.
    ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΥΡΙΟ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΞΟΥΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΜΩΝ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΘΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΗ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ.
    ΜΠΟΥΧΤΙΣΑΜΕ ΛΟΓΙΑ ΔΙΧΩΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ.
    ΣΑΣ ΔΟΘΗΚΕ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΤΑΞΑΤΕ.ΚΡΙΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή