Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Ο χαρτοφύλακας του «Βασιλιά» πηγαίνει στην Άμφισσα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ 


 Η νεοσύστατη παιδική θεατρική ομάδα ΟΝ.ΤΑ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλαξιδίου με μεγάλη χαρά,  παρουσιάζει ξανά το θεατρικό έργο (Ο χαρτοφύλακας του «Βασιλιά»). Το έργο ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία στις 20 Απριλίου και 5 Μαΐου στο Παρθεναγωγείο Γαλαξιδίου. Μετά από απαίτηση του κόσμου  παρουσιάζεται ξανά στις 19 Μαΐου στις 8:30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας.  Στην Ομάδα συμμετέχουν παιδιά γυμνασίου εκτός από ένα που είναι μαθητής  της Στ΄ δημοτικού. Το όνομα  ΟΝ.ΤΑ. προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων...
  «Ονειροπόλοι Ταξιδευτές» που τα  ίδια τα παιδιά ονόμασαν – βάφτισαν   τη θεατρική ομάδα. Οι πρόβες ξεκίνησαν στις αρχές Δεκέμβρη του 11. Τα παιδιά αφιέρωσαν στις πρόβες  ατέλειωτες ώρες από το λιγοστό ελεύθερο χρόνο τους κι έτσι  κατάφεραν σήμερα να είναι σε θέση να σας παρουσιάσουν αυτό το έργο.

  Τώρα λίγα λόγια για το θεατρικό έργο:

 Ο Χαρτοφύλακας του «Βασιλιά» είναι έργο εποχής. Το προσδιορίζουμε στον προηγούμενο αιώνα, στη δεκαετία του 30. Χωρίζεται σε τρεις σκηνές και η υπόθεσή του πραγματεύεται το γυρισμό ενός καπετάνιου στο νησί του από το τελευταίο του μπάρκο.

   Ο ερχομός του και η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του αναστατώνουν τους πάντες πάνω στο νησί. Ο ίδιος όπου πάει, κουβαλάει ένα χαρτοφύλακα μαζί του, ισχυρίζεται ότι τα πάντα πάνω στο νησί  του ανήκουν και  πως είναι ο νόμιμος βασιλιάς τους.

   Επιδεικνύοντας μάλιστα το χαρτοφύλακα, διαλαλεί παντού ότι μέσα σ’ αυτόν υπάρχουν   χαρτιά και έγγραφα με επίσημες σφραγίδες  που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του.

   Η οικογένειά του και όλοι οι κάτοικοι του νησιού αναστατωμένοι και φοβισμένοι δεν μπορούν να πιστέψουν αυτά που βλέπουν να εξελίσσονται μπροστά στα μάτια τους. Ο Καπετάν-Παντελής βλέπετε, δεν είναι όποιος κι όποιος, είναι ο πιο σπουδαίος καπετάνιος που έβγαλε το νησί τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι και δα και τόσο λίγο!...

Οι Συντελεστές του έργου :

Συγγραφέας και σκηνοθέτης του έργου είναι ο  ΠΑΡΙΣΟΥΛΗΣ ο ΝΙΚΟΣ

Τη μουσική του έγραψε  ο  ΜΗΤΣΙΑΛΗΣ ο ΓΙΑΝΝΗΣ

Τη μουσική επεξεργασία έκανε ο  ΔΡΑΓΑΤΑΚΗΣ ο ΛΑΜΠΡΟΣ                    

Τα υπέροχα σκηνικά σχεδίασε και ζωγράφισε η ΣΚΟΥΡΤΗ η ΚΑΙΤΗ

Για τα κοστούμια φρόντισε η ΓΡΗΓΟΡΑΤΟΥ η ΔΗΜΗΤΡΑ και η ΜΑΝΩΛΟΥΔΗ η ΒΟΥΛΑ

Υπεύθυνη για το μακιγιάζ των παιδιών  η ΒΑΪΔΑΝΗ η ΤΟΝΙΑ

Την επιμέλεια φωτισμού και ήχου έχει  ο  ΚΕΧΑΓΙΑΣ ο ΓΙΩΡΓΟΣ

Σους πρωταγωνιστικούς ρόλους με σειρά εμφάνισης :

Στο ρόλο του   ΚΑΠΕΤΑΝ – ΝΙΚΟΛΑ    ο ΜΑΜΑΡΕΛΗΣ ο ΘΑΝΟΣ

Στο ρόλο του   ΚΑΦΕΤΖΗ – ΘΥΜΙΟΥ  ο  ΤΖΟΥΡΜΕΤΗΣ ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στο ρόλο του   ΔΗΜΑΡΧΟΥ  ο ΜΑΡΔΑΚΗΣ ο ΚΩΣΤΑΣ

Στο ρόλο του   ΠΑΝΑΓΗ  ο ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ο ΘΟΔΩΡΗΣ

Στο ρόλο της   ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ  η  ΚΕΛΜΕΝΤΙ η ΤΖΟΒΑΝΑ

Στο ρόλο της   ΜΑΡΙΓΩΣ η  ΓΡΙΒΑ η ΗΛΙΑΝΑ

Στο ρόλο της   ΚΑΠΕΤΑΝΙΣΣΑΣ  η ΠΡΟΚΑΛΑΜΟΥ η ΜΑΡΙΛΕΝΑ

 Στο ρόλο του  ΚΑΠΕΤΑΝ-ΠΑΝΤΕΛΗ  του  "ΒΑΣΙΛΙΑ" ο ΔΗΜΟΣ ο  ΧΡΗΣΤΟΣ

    Στην ομάδα μας  όμως, ανήκουν και δυο παιδιά που από την αρχή ήταν μαζί μας  και μας βοήθησαν από όποιο πόστο τους ζητήθηκε.

Τα παιδιά αυτά είναι:  Η Χριστίνα η Γρίβα και ο Γιώργος ο Λυμπέρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου