Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας ταξιδεύει …… στην Ιτέα


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ
Το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας ταξιδεύει …… στην Ιτέα

Παρασκευή 20/4 και Σάββατο 21/4 στις 9μμ (Δημαρχείο Ιτέας)
Είσοδος: 5 ευρώ, φοιτητικό-μαθητικό 3 ευρώ
(ένα εισιτήριο και για τις δύο μέρες)
Η Κινηματογραφική Λέσχη Ιτέας σε συνεργασία με τον Οργανισμό του Φεστιβάλ Δράμας παρουσιάζει τις βραβευμένες ελληνικές ταινίες μικρού μήκους (Σεπτέμβρης 2011).
Κάθε χρόνο δεκάδες νέοι κινηματογραφιστές παρουσιάζουν τις μικρού μήκους ταινίες τους και μέσα από αυτές καταθέτουν τα οράματά τους για την τέχνη και τη ζωή. Ας μοιραστούμε λοιπόν και εμείς εδώ στην Ιτέα τις αγωνίες και τα όνειρα των νέων που έχουν το θάρρος και το κουράγιο να κάνουν τέχνη την εποχή των μνημονίων....
  

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ξεκίνησε το 1978 ως πρωτοβουλία της Κινηματογραφικής Λέσχης της Δράμας. Η ανταπόκριση τόσο των κινηματογραφιστών όσο και του κοινού ήταν μεγάλη από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του. Η πορεία του θεσμού έδειξε την επιτακτική ανάγκη της ύπαρξης ενός χώρου παρουσίασης και προβολής της ταινίας μικρού μήκους ως αυτοτελούς καλλιτεχνικής έκφρασης. Έτσι το Φεστιβάλ υιοθετήθηκε από τον Δήμο Δράμας και το Υπουργείο Πολιτισμού. Τα τελευταία χρόνια, το Φεστιβάλ Δράμας έχει καθιερωθεί στη συνείδηση τόσο του κινηματογραφικού κόσμου όσο και στη συνείδηση του κοινού, ως ο χώρος ανάδειξης των κινηματογραφικών ταινιών μικρού μήκους, ως ο χώρος παρουσίασης όλων αυτών που θα αποτελέσουν ή θα συμπληρώσουν στο μέλλον ένα βασικό κομμάτι του πολιτισμού μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου