Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Μαζί Καζάκης-Παπαθεμελής... Τα μπούτια μας μπερδέψαμε ξεπέτα την ξεπέτα κι ανάθεμα κι αν χάρηκα την έρμη την κουκέτα...

Καζάκης-Παπαθεμελής: Όταν το χωνί έγινε ακροδεξιό σουρωτήρι

Περιθωριακή “αίρεση” θυμίζει η συνεργασία ΕΠΑΜ και Αναγέννησης
Θυσία στο θεό του Παπαθεμελή  ακόμα και «το κορυφαίο αίτημα της εποχής» (κατά τον Καζάκη): η έξοδος από το ευρώ

Αφού απέτυχε το οργανωμένο σχέδιο από… «μουλούδες και λοιπά αριστερά ερείπια να μετατρέψουν το μέτωπο σε αριστερό γκρουπούσκουλο» ο Δ. Καζάκης φρόντισε να θωρακίσει τα δεξιά άκρα του με τη συνεργασία του με την ελληνορθόδοξη ακραία συντηρητική και αντιδραστική ομάδα του Παπαθεμελή.  Με αυτό τον τρόπο οι ...
προτάσεις του Καζάκη ενισχύονται με τις προφητείες από τους «γέροντες της εποχής μας» και το θρησκευτικό σκοταδισμό και εθνικισμό της Δημοκρατικής Αναγέννησης.
Ούτε η πιο γραφική γκρούπα δεν θα αυτοκτονούσε πολιτικά λίγο πριν τις εκλογές με το να συνεργαστεί στη σημερινή κατάσταση με μια τόσο φθαρμένη,  πολιτικά γερασμένη και ξεπερασμένη «τσόντα» του δικομματισμού, όπως είναι η Αναγέννηση την οποία το ΕΠΑΜ προφανώς θεωρεί (όπως τον στρατό και την εκκλησία) «μη καθεστωτική δύναμη» .  Πρόκειται για μια σπασμωδική κίνηση που δείχνει πανικό . Ο Δ. Καζάκης έχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι το ρεύμα που “έχτισε” τα τελευταία δύο χρόνια με περιοδείες σε όλη τη χώρα το καρπώνεται σχεδόν εξ ολοκλήρου ο Πάνος Καμμένος.  Με λίγα λόγια “άλλος έσπειρε και άλλος θέρισε”.  Αν και στην πραγματικότητα και ο Καζάκης πάνω σε έτοιμο εύφορο χώμα έσπειρε απλά οι σπόροι του ποτέ δεν βλάστησαν.
Για να πάρει με το μέρος του μερικές δεξιές ενορίες της Θεσσαλονίκης όπου η Δημοκρατική Αναγέννηση έχει ακόμα κάποια επιρροή στο –προχωρημένης ηλικίας-  θρησκόληπτο κοινό ο Δ. Καζάκης θυσίασε ακόμα και τον έναν από τους δύο βασικούς πυλώνες της πολιτικής του την έξοδο από το ευρώ! Η συμμαχία, (όπως το ΠΑΣΟΚ το ’81) αντικαθιστά τη θέση για έξοδο με..δημοψήφισμα για την θέση της χώρας στην Ευρωζώνη.
Μετά την ανακοίνωση του νέου στρατηγικού εταίρου μπορεί κανείς να δει υπό νέο πρίσμα την έκκληση του ΕΠΑΜ προς την Εκκλησία να ξεσηκωθεί:
«Καλούμε την Εκκλησία της Ελλάδας να συμπράξει με τις λαϊκές δυνάμεις και να προχωρήσει στην οργάνωση κληρικολαϊκών συνελεύσεων κατά του καθεστώτος σε όλες τις ενορίες.»
Και των ένοπλων δυνάμεων να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους:
«Καλούμε  το ένστολο τμήμα του Δημοκρατικού Ελληνικού Λαού να συνδράμει και να προστατεύσει αν χρειαστεί, το μεγάλο Κίνημα Δημοκρατίας και Απελευθέρωσης που αναπτύσσεται στη χώρα, για την αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας, της αποτροπής του πολιτικού εξανδραποδισμού και τον ενδεχόμενο διαμελισμό της χώρας, όπως αυτός σχεδιάστηκε σε ξένα κέντρα και αρχίζει να υλοποιείται, απομονώνοντας τις διορισμένες ηγεσίες, που ίσως ετοιμάζονται πάλι να «αποκαταστήσουν την τάξη» σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων.»
Διαβάστε την ανακοίνωση εκλογικής συνεργασίας. Όπως τονίζεται στο “ΟΧΙ” θα συμμετέχουν και ….”κινήματα πολιτών”. Εφόσον το κίνημα των αγανακτισμένων δεν τυλίγεται σε εκλογική συσκευασία τόσο εύκολα και το κίνημα της πατάτας ξέμεινε από βενζίνη,  ίσως έχουμε συνεργασία με την ομάδα που ισχυρίζεται  ότι εκπροσωπεί το σύνολο  των επιτροπών ανυπακοής “Δεν πληρώνω”. Το γεγονός ότι το εν λόγω εκλογικό σχήμα προβάλλεται από το Χωνί κάθε βδομάδα, ενισχύει τις υποψίες για κοινή εκλογική κάθοδο αν και η συνεργασία με ένα ξενοφοβικό συντηρητικό σχήμα ίσως περιπλέξει τα πράγματα.
http://mao.gr/2012/04/17/xwn-3/

2 σχόλια:

  1. Κοιτάξτε αυτό το ενδιαφέρον άρθρο με τίτλο:
    Η "Ιερά Εξέταση" απεφάνθη: Το Ε.ΠΑ.Μ. στο πυρ το εξώτερον"!

    Δημοσιεύθηκε στο μπλογκ "Ελεύθερη Ελλάδα"
    Πατήστε εδώ: http://eleftheri-ellada.blogspot.com/2012/04/blog-post_9302.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοιτάξτε αυτό το ενδιαφέρον άρθρο με τίτλο:
    Η "Ιερά Εξέταση" απεφάνθη: Το Ε.ΠΑ.Μ. στο πυρ το εξώτερον"!

    Δημοσιεύθηκε στο μπλογκ "Ελεύθερη Ελλάδα"
    Πατήστε εδώ: http://eleftheri-ellada.blogspot.com/2012/04/blog-post_9302.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή