Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ


Άμφισσα,  21/4/2012

Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσές μου,
Καταρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη μαζική συμμετοχή σας στη δημόσια διαβούλευση του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και το συντριπτικό ποσοστό αποδοχής που δώσατε στην υποψηφιότητά μου. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για έναν νέο άνθρωπο 36 ετών που θέλησε να ασχοληθεί με την πολιτική, απαγκιστρωμένος από φθαρμένους και πλειστάκις μεταλλαγμένους κομματικούς σχηματισμούς, μέσω της συμμετοχής μου σε ένα κίνημα φρέσκο, καθαρό και πολλά υποσχόμενο για το μέλλον της πατρίδας μας.
Δυστυχώς, όμως, για λόγους που προσωρινά δε γνωρίζω, αποκλείστηκα από το συνδυασμό του κόμματος και με μεγάλη μου έκπληξη είδα την...
παρουσία σε αυτό ατόμου, που δε συμμετείχε στη δημόσια διαβούλευση. Η μόνη επαφή που είχα για το θέμα ήταν με τον υπεύθυνο της κατάρτισης των ψηφοδελτίων των Αν.Ελ. στην οποία μου απολογήθηκε για τον αποκλεισμό μου, παρά τη συντριπτική αποδοχή μου κι ότι αυτό ήταν ένα σφάλμα που ξέφυγε από την προσοχή της επιτροπής και θα μπορούσε σε εύλογο χρόνο να διορθωθεί. Κάτι τέτοιο όμως δε συνέβη ποτέ.
Ως ένα βαθμό θα αναζητήσω τις ευθύνες του αποκλεισμού μου σε ένα κίνημα με 4 εβδομάδες ζωής και που λογικό είναι μέσα στον πανικό της κατάρτισης των ψηφοδελτίων να ξεφύγει κάτι, αλλά σε μεγαλύτερο βαθμό θ’αναζητήσω τις υπόγειες διαδρομές που ίσως να συνδέουν κατεστημένες αυτοδιοικητικές αρχές με διακομματικό προφίλ και διείσδυση σε όλο το φάσμα της πολιτικής ζωής του νομού μας και οι οποίες στοίχησαν τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του κόμματος. Η προσωπική μου πικρία θα ήταν πολύ μεγαλύτερη αν δεν είχα πληροφορηθεί από τα πλέον επίσημα χείλη το αποτέλεσμα της διαβούλευσης, μιας και οι τέτοιου είδους ανατροπές κι ανίερες συμμαχίες που αναπτύσσονται στην πολιτική είναι δυστυχώς ως ένα βαθμό θεμιτές και προ πάντων ευκαιριακές όταν πρόκειται για κλειστές μικρές κοινωνίες σαν τη δική μας.
Είναι γνωστοί στην τοπική κοινωνία όλοι αυτοί, που σπασμωδικά κινούνται από καιρού εις καιρόν για την επίτευξη μύχιων πόθων, που σχετίζονται με προσωπικές φιλοδοξίες άρρηκτα συνδεδεμένες με την κατάληψη της θέσης της βουλευτικής εκπροσώπησης στο νομό μας. Μπροστά σε αυτό τον υπέρτατο στόχο δε θα διστάσουν να συμπράξουν ενίοτε με τον φαινομενικά πολιτικά διαφωνούντα, αλλά κατ’ουσίαν ιδιοτελώς συμπλέοντα. Θυμάστε όλοι το σύνθημα που εκπορεύτηκε από ορισμένους κύκλους στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, όπου καλούσε τους πολίτες να υποστηρίξουν συγκεκριμένη επιλογή δημάρχου και περιφεριάρχου με αντίθετη κομματική προέλευση. Στο χέρι σας συμπατριώτες μου είναι να τους γυρίσετε την πλάτη και να επιδιώξετε την κοινωνική τους αποτελμάτωση, την ηθική τους απαξίωση και εν τέλει την πολιτική τους κηδεία όταν θα ξαναεπιχειρήσουν να υφαρπάξουν την ψήφο σας επικαλούμενοι την κοινη πολιτική καταγωγή. Δεν είστε δεδομένοι για κανέναν κι επιτέλους θα πρέπει κάποιοι αγύρτες ψευτοπολιτικάντηδες να σας σεβαστούν.
Δε θα εμμείνω, όμως ούτε στην κομματική ταυτότητα του φυτευτού αντικαταστάτη μου, πολλώ δε μάλλον στις όποιες κατηγορίες τον συνοδεύουν, μιας και από τη στιγμή που τίποτα δεν μπορεί να αποδειχθεί με στοιχεία, είναι αθώος και όλα τα υπόλοιπα εντάσσονται στα πλαίσια κακόβουλου κοινωνικού σχολιασμού. Εμμένω όμως στον απώτερο στόχο της υποψηφιότητάς του, μιας και ανήκει στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς, επίσης, και στη συμπτωματική εμφάνιση αυτής της υποψηφιότητας την επομένη της δημοσίευσης  του ψηφοδελτίου της ΝΔ. Στην πολιτική σημαντική είναι η ακολουθία έργων και λόγων. Πόσο αξιόπιστος μπορεί να είναι ο πολιτικός που ενίοτε επιζητά την ψήφο των συμπολιτών του για συγκεκριμένο ρόλο και σε εύλογο χρονικό διάστημα, αναπροσανατολίζονται οι στόχοι του, αγνοώντας τον προηγούμενο ρόλο και την υπόσχεση που έδωσε στους πολίτες για κάτι τελείως διαφορετικό. Πότε ήταν ειλικρινής τότε ή τώρα;
Δυστυχώς για όλους εμάς τους απλούς αγωνιστές των Αν.Ελ. ο εμπνευστής και εκτελεστής αυτού του αισχρού σχεδιασμού παραμένει προσωρινά άγνωστος. Άξιος ο μισθός του, μιας κι επιχείρησε να σαμποτάρει δύο ψηφοδέλτια. Το αποτέλεσμα θα καταδείξει το κατά πόσο επετεύχθη ο σκοπός του. Πλέον δε αυτού, πλήγμα δέχθηκε ο ανιδιοτελής αγώνας μας και το όραμα για μια ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ που θέλαμε να περάσουμε στους συμπολίτες μας και που ίσως αμφισβητηθεί από όλους όσους μένουν προσκολλημένοι στο θνησιγενές κομματικό δίπολο της μεταπολίτευσης και τη χωρίς αύριο αριστερά, την αριστερά της αμφισβήτησης και της πλήρους άρνησης των πάντων, πάντα προσκολλημένη σε ξεπερασμένα ιδεολογικά εκτρώματα του παρελθόντος, πλήρως ξεκομμένη από κάθε έννοια εθνοκεντρισμού.
Ανεξάρτητα από τη μη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του νομού, παραμένω πιστός στην ιδρυτική διακήρυξη του κινήματός μας, στις ιδέες μου για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία και πάνω απ’όλα  για την εγκαθίδρυση και λειτουργία στη δύσμοιρη πατρίδα μας, της γνήσιας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, της δημοκρατίας των πολιτών, που θα έρθει να αντικαταστήσει το μεταπολιτευτικό καθεστώς του ‘74, το καθεστώς δηλαδή των ολιγαρχών της οικογενειοκρατίας, των τραπεζιτών και των ΜΜΕ με τους αργυρώνητους δημοσιογραφίσκους, μιας δημοκρατίας που θα σέβεται τους βασικούς πυλώνες της κοινωνίας μας, δηλαδή την αγροτιά και την εργατοϋπαλληλική τάξη και πάνω απ’όλα που θα σέβεται τους γέροντες και δε θα οδηγεί παραγωγικά κομμάτια του λαού της στην ανέχεια, στην απόγνωση και εν τέλει στην αυτοκτονία. Παραμένω πιστός στην ιδέα που θέλει την Ελλάδα να ανήκει στους Έλληνες και σε όσους ακόμη δέχονται να την υπηρετήσουν αφιερώνοντας τη ζωή τους σε αυτή. Δεν ανέχομαι τη διαπλοκή, τη διαφθορά και πάνω απ’όλα την αναξιοκρατία.
Το διακύβευμα των εκλογών στην μονοεδρική περιφέρεια της Φωκίδας δεν είναι η ανάδειξη ενός κομματικού υποψηφίου απλώς στα βουλευτικά έδρανα, αλλά η εκλογή ατόμου που θα κατορθώσει να αντιστρέψει το παρακμιακό κλίμα που επικρατεί στο νομό μας και συρρίκνωσε σταδιακά τον πληθυσμό του την τελευταία εικοσαετία. Σας θυμίζω ότι οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι το 1990 ήταν 34000 περίπου ενώ σήμερα είναι ακριβώς οι μισοί. Η ανάδειξη του ατόμου εκείνου που θα κατορθώσει να βάλει τις βάσεις για την ανάπτυξη δομών, που στο επίκεντρό τους θα έχουν την εκμετάλλευση του πράσινου χρυσού της περιοχής μας, που δεν είναι άλλος από τον πανάρχαιο ελαιώνα μας, τη μοναδική επένδυση που θα δώσει ξανά πνοή στον τόπο μας.
Η απάντηση σε όσους αμφισβητούν την εντοπιότητα ενός εκάστου υποψηφίου είναι ο πλήρης μαρασμός που επικρατεί στην περιοχή. Τόσα χρόνια επιλέγουμε τους ίδιους και τους ίδιους με μόνο κριτήριο τη μακρόχρονη θητεία τους σε κόμματα εξουσίας. Αυτό ήταν και το λάθος μας. Άτομα μετρίου βεληνεκούς με ηθικό και πολιτικό ανάστημα πυγμαίου (πλην ελαχίστων λαμπρών εξαιρέσεων) που θεωρούν δεδομένες τις κομματικές ψήφους, προκειμένου να αναλώνονται σε μικροπολιτικά παιχνίδια προς ίδιον ώφελος, αγνοώντας παντελώς τον πολίτη της Φωκίδας.
Εν κατακλείδι, θα ευχηθώ ολόψυχα καλή επιτυχία στον κ. Κουτρούμπα και στην κ. Κεφαλά κι ελπίζω ότι με το πέρας των εκλογών της 6ης Μαΐου θα μπουν τα θεμέλια για την ανάδειξη μέσα από το κίνημα μας του ηγέτη εκείνου που θα ενώσει όλους τους Έλληνες, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης και που θα τους φέρει συνοδοιπόρους σε ένα αγώνα για τη λευτεριά της πατρίδας μας απ’ τα δεσμά της Νέας Τάξης πραγμάτων. Προσβλέπουμε στον ηγέτη εκείνο που πέρα και πάνω από τις όποιες παλαιοκομματικές παρωπίδες, θα σπάσει τα δεσμά της κοινωνίας μας με το δύσοσμο πολιτικό παρελθόν και θα μας οδηγήσει σ’ένα ελπιδοφόρο μέλλον κοινωνικής ευμάρειας, κοινωνικής δικαιοσύνης, ισότητας και ισονομίας.
Προβάλει επιτακτική η ανάγκη για την ανάδειξη του ηγέτη εκείνου που θα αντιπαρέλθει τα εμπόδια που προβάλλουν η κοινωνική απομόνωση και η προσκόλληση των πολιτών σε εμμονές του παρελθόντος και μέσα από μία κοινωνική συμφωνία μαζί τους θα προετοιμάσει τη μετάβαση από ένα μαζικό και απρόσωπο λαϊκό κίνημα, σε μια συντεταγμένη επαναστατική κίνηση που θα ανατρέψει την καθεστηκυία τάξη της χώρας μας, στα πρότυπα της Επανάστασης του Ισλανδικού λαού και θα επανασυγγράψει το Σύνταγμα της χώρας μας, μέσα από αδιάβλητες διαδικασίες δημόσιας διαβούλευσης για την οριστική προάσπιση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών και της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ μας.


 Με εκτίμηση
Νικόλαος Γεωρ. Δρίβας


Τηλ.  : 69 74 74 6789 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου