Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Δύο αυτοκτονίες σήμερα...


 Η είδηση έχει παγώσει όλη τη χώρα!

Tέλος στη ζωή του έβαλε το πρωί, λίγο πριν τις 9.00, ένας ηλικιωμένος άνδρας 77 ετών μπροστά στα μάτια των εμβρόντητων περαστικών στη μέση της πλατείας Συντάγματος.
«Φεύγω για να μην αφήσω χρέη στα παιδιά μου».
Αυτές ήταν οι τελευταίες κουβέντες που βγήκαν σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, από τα χείλη του άνδρα που έστρεψε στον εαυτό του ένα όπλο και αυτοκτόνησε σήμερα το πρωί μέσα στην πλατεία Συντάγματος.

Στο φως το συγκλονιστικό σημείωμα του αυτόχειρα...


«Η ιδιόχειρη επιστολή που άφησε ο πατέρας μου τα λέει όλα. Μία επιστολή άφησε σε μένα στο σπίτι και άλλη μία, με το ίδιο περιεχόμενο, την είχε μαζί του», αποκαλύπτει…

Στην ερώτηση εάν η ίδια είχε κάποιες ενδείξεις για αυτό το τραγικό περιστατικό απάντησε: «Δεν είχα κάποια ένδειξη για αυτό που συνέβη. Δεν θα ήθελα να μιλήσω περισσότερο. Το θέμα είναι αυτό που συνέβη και όπως εκείνος το έχει φιλτράρει και το έχει αποδώσει στα γραφόμενα του. Η διάσταση που ήθελε να δώσει ο πατέρας μου σε αυτό το συμβάν περιέχεται στην επιστολή αυτή»…

Το πλήρες κείμενο του σημειώματος έχει ως εξής:

«Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κυριολεκτικά τη δυνατότητα επιβίωσής μου που στηριζόταν σε μια αξιοπρεπή σύνταξη που επί 35 χρόνια εγώ μόνον (χωρίς ενίσχυση κράτους) πλήρωνα γι΄αυτήν. Επειδή έχω μια ηλικία που δεν μου δίνει την ατομική δυνατότητα δυναμικής αντίδρασης (χωρίς βέβαια να αποκλείω αν ένας Έλληνας έπαιρνε το καλάσνικωφ ο δεύτερος θα ήμουν εγώ) δεν βρίσκω άλλη λύση από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω τα σκουπίδια για την διατροφή μου. Πιστεύω πως οι νέοι χωρίς μέλλον, κάποια μέρα θα πάρουν τα όπλα και στην πλατεία Συντάγματος θα κρεμάσουν ανάποδα τους εθνικούς προδότες, όπως έκαναν το 1945 οι Ιταλοί στον Μουσολίνι (Πιάτσα Πορέτο του Μιλάνου).»
Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ 77ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ,ΕΙΧΕ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΟΥΝ.
ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ.
ΑΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΖΩΕΣ.
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 6ΜΜ,ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
ΚΑΙ ΣΤΙΣ 7ΜΜ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΚΑΜΑΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ 38ΧΡΟΝΟΥ ΑΝΕΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΚΡΗΤΗΣ...ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ


ΑΚΟΜΗ ΕΝΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΑΣ,ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΚΡΙΣΗΣ...
Την τελευταία πνοή άφησε ένας 38χρονος  στην περιοχή Γρα-Λυγιά Ιεράπετρας, πέφτοντας από το δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας που διέμενε, σύμφωνα με πληροφορίες του radiolasithi.gr.
Έντρομοι οι γείτονες του σπιτιού που βρίσκεται μέσα στο χωριό της Γρα λυγίας, άκουσαν , λίγο μετά τις 7.00 το απόγευμα της Τρίτης τον θόρυβο και αντίκρισαν πεσμένο στο δρόμο τον 38χρονο, χωρίς σημάδια ζωής.

Αμέσως έσπευσε αστυνομική δύναμη που διέκοψε για αρκετή ώρα την κυκλοφορία του δρόμου Ιεράπετρας-Στόμιου. Το ασθενοφόρο απο το ΕΚΑΒ Ιεράπετρας παρέλαβε τον άτυχο άνδρα, που μεταφέρθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία Ηρακλείου για νεκροψία.
Ο 38χρονος ήταν πατέρας 2 ανήλικων παιδιών που βρίσκονται μαζί με την μητέρα τους στην Αλβανία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αυτόχειρας αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και ήταν άνεργος για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το όνομα του νεκρού είναι Δημοκρατία

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου