Τρίτη 3 Απριλίου 2012

53χρονη ξεψύχησε μόλις έφυγε από το Κ.Υ Αμφίκλειας

ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΣΤΟΙΧΙΖΟΥΝ ΖΩΕΣ

Ανθρώπινες ζωές στοιχίζουν οι περικοπές των εφημεριών των γιατρών λόγω έλλειψης χρημάτων. Στο Κ.Υ Αμφίκλειας 53χρονη ξεψύχησε λίγη ώρα μετά αφού την εξέτασε ο αγροτικός γιατρός που εφημέρευε χωρίς την παρουσία επιμελητή.
Η άτυχη γυναίκα στις 25 Σεπτεμβρίου πήγε στο κέντρο υγείας με έντονο πόνο στο στήθος και την πλάτη. Οι εξετάσεις ...
που έκανε ο αγροτικός γιατρός δεν έδειξαν τίποτα και έφυγε. Λίγα μέτρα μακριά όμως άφησε την τελευταία την πνοή από ανακοπή.
«Το έμφραγμα δεν φαίνεται» λέει γιατρός του κέντρου στο lamiastar.gr. «Ο γιατρός δεν φταίει και επιμελητής να ήταν το ίδιο μπορεί να συνέβαινε. Το έμφραγμα φαίνεται μόνο με ένζυμο που η εξέταση γίνεται σε νοσοκομείο.»
Ο εισαγγελέας ωστόσο διέταξε για το θέμα προανάκριση φέρνοντας πάλι στην δημοσιότητα το τεράστιο πρόβλημα των περικοπών στις εφημερίες αφού υπάρχει κίνδυνος να υπάρξουν ανάλογα περιστατικά και σε άλλα Κέντρα Υγείας.
Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αμφίκλειας Θανάσης Κλειτσάκης με έγγραφο είχε ενημερώσει για το πρόβλημα που υπάρχει με το πρόγραμμα των εφημεριών τόσο τον διοικητή του νοσοκομείου Λαμίας αλλά και τον ίδιο τον υπουργό.
Το Κ.Υ λειτουργεί με 5 επιμελητές ο ένας γιατρός όμως αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Ο διοικητής Βασίλης Αγγουράς καλύπτει τα κενά μετακινώντας γιατρούς από άλλες περιοχές όπως η Αταλάντη όμως δεν είναι λίγες οι φορές που για να βγεί το πρόγραμμα των εφημεριών οι γιατροί εργάζονται χωρίς να πληρώνονται αφού το υπουργείο καλύπτει μέχρι 5 εφημερίες.
Το διάστημα που πέθανε η άτυχη 53χρονη ο γιατρός που αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα υγείας έπρεπε να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο των Αθηνών. Οι περισσότερες ημέρες είχαν καλυφθεί με πρωτοβουλία του κ.Αγγουρά αλλά και με την συνεργασία των γιατρών αλλά για τρεις ημέρες δεν βρέθηκε λύση και εφημέρευαν μόνο αγροτικοί. Μια από τις τρεις ήταν και η μοιραία για την άτυχη γυναίκα.
«Τα Κ.Υ δεν πρέπει να εφημερευουν χωρίς επιμελητή»λέει ο κ.Κλειτσάκης στο lamiastar. «Θα πήγαινε στο νοσοκομείο Λιβαδειάς σε 20 λεπτά και ίσως ήταν καλύτερα τα πράγματα γι΄αυτήν.»
 http://lamiastar.gr

1 σχόλιο:

  1. Σε λίγο καιρό ενδέχεται να μιλάμε για κάτι αντίστοιχο και για το Κ.Υ.Ιτέας. Από ο,τι άκουσα αυτή τη βδομάδα εφημρεύουν για Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή μόνο 2 Αγροτικοί Ιατροί. Ο Θεός να βάλει το χέρι του μην συμβεί κάτι σοβαρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή