Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Ο Κομμωτής των Νεραντζιών, Γιώργος Καμίνης: Ένα όνομα μια ιστορία

Ο πλέον άθλιος δήμαρχος Αθηναίων (εκλεγμένος με τη... Δημοκρατική Αριστερά), ξαναχτυπά!
Νέο θύμα του τα νεράντζια.
Η εξουσία στον ύστατο εξευτελισμό της...
Δεν είναι μόνο που έχουν στήσει διπλούς φράχτες στην πόλη (λες και είναι ιδιοκτησία η Αθήνα του κάθε Παπαδήμου, Χρυσοχοΐδη ή Καμίνη). Δεν είναι που τρέμουν τόσο τις εκδηλώσεις αγάπης του λαού και μπορούν να τον αντιμετωπίσουν μόνο υπό την προστασία σιδερόφρακτων ΜΑΤ, είναι που κατεβαίνουν ένα - ένα τα σκαλιά που οδηγούν στη γελοιότητα...

Ο δήμαρχος λοιπόν διέταξε τις αρμόδιες αρχές του Δήμου να κόψουν τα νεράντζια από τις νεραντζιές σε όλα τα "επικίνδυνα" σημεία της πόλης, για να μην τα εκτοξεύσουν οι ευγνώμονες Έλληνες στα κεφάλια της πολιτικής ηγεσίας που τους "έσωσε"!

Κατόπιν αυτών έχουμε μερικές ιδέες:
-Να φτιαχτεί γλυκό νεραντζάκι και να μοιραστεί αντί φαγητού στους Έλληνες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας
-Ο Καμίνης να γίνει σταθμάρχης στη Νεραντζιώτισσα
-Η ΔΗΜΑΡ του Κυρίου Κουβέλη την οποία κοσμούν πλέον και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι στήριξαν το Μνημόνιο 1, να κάνει έμβλημα της το νεράντζι και ύμνο της τη "Νεραντζούλα φουντωτή"
-Επίσης αντί προγράμματος να μοιράζει την κάτωθι συνταγή από το Ρέθυμνο:


Γλυκό Νεράντζι αλά Καμίνη

Πριν από τη διαδήλωση μαζεύουμε όλα τα νεράντζια από τα επίμαχα σημεία. Βάζουμε τους υπαλλήλους του Δήμου να τα πλύνουν με άφθονο νερό. Οι δημοτικοί σύμβουλοι τα στεγνώνουν και τα τρίβουν στον τρίφτη για να αφαιρεθεί λίγη από την εξωτερική τους επιφάνεια.
Η δημοτική αστυνομία τα χαράζει κάθετα και αφαιρεί τα κομμάτια της φλούδας. Ο δήμαρχος με τα χεράκια του, παίρνει μία-μία φλούδα, την τυλίγει ρολό με το λευκό μέρος προς τα μέσα και την περνά με χοντρή βελόνα σε κλωστή (προσοχή, όχι κόκκινη, ο δήμαρχος έχει αλλεργία στο συγκεκριμένο χρώμα).
Αφού περάσει όλα τα κομμάτια στην κλωστή και στερεώσει καλά τις άκρες για να μην ξεπεράσουν,τα βράζει σε άφθονο νερό, μέχρι να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια βάζουμε σε δουλειά μετανάστες και άστεγους που πρέπει να τα ρίξουν σε κρύο νερό και για μία ολόκληρη μέρα να το αλλάζουν κάθε 3-4 ώρες, μέχρι τα νεράντζια να ξεπικρίσουν.
Τα παίρνουν στη συνέχεια οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, τα στραγγίζουν καλά, τα απλώνουν σε πετσέτα και αφαιρούν την κλωστή, όπως τις αριστερές ιδέες από το κόμμα τους.

Έπειτα, τα τοποθετούν σε κατσαρόλα, καλύπτοντάς τα με τη ζάχαρη και 1 φλιτζάνι νερό. Βράζουν το γλυκό μέχρι να δέσει το σιρόπι στις εκλογές.Λίγο πριν το κατεβάσουν από τη φωτιά, προσθέτουν το χυμό του λεμονιού. Αφήνουν τα νερατζάκια να κρυώσουν και τα τοποθετούν σε καθαρό και στεγνό βάζο.

Μετά το μοιράζουμε στους πτωχούς, διότι είμαστε φιλάνθρωποι!
 http://stoforos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου