Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΡΑΚΑΚΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΙΡΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ».

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΡΑΚΑΚΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΙΡΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ».
Σε απάντηση δημοσιεύματος του Δημοτικού Συμβούλου Γεωργίου Δρακάκη με τίτλο: «Το αποχετευτικό της Κίρρας και ο βιολογικός της Ιτέας», προς άρση των ανακριβειών του δημοσιεύματος, της αποκατάστασης της αλήθειας καθώς και της πληρέστερης ενημέρωσης των αναγνωστών, αναφέρουμε τα εξής:
1. Το έργο «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΙΡΡΑΣ – ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΙΤΕΑΣ», εντάχτηκε για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ, με την...Α.Π. 169374/24-06-2011 απόφαση της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων τον Ιούνιο του 2011 από την παρούσα δημοτική αρχή του Δήμου Δελφών και όχι όπως ανακριβώς αναφέρεται στο δημοσίευμα του κ. Δρακάκη το έτος 2010.
2.    Η διαδικασία δημοπράτησης των βασικών υποέργων του έργου αυτού, δηλαδή του Υποέργου «Ολοκλήρωση αποχετευτικού Δικτύου Κίρρας» και του Υποέργου «Αναβάθμιση Εγκαταστάσεων επεξεργασίας Λυμάτων Ιτέας», βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Για το μεν πρώτο η διακήρυξη του έργου έχει ήδη αποσταλεί στις εφημερίδες για το δε δεύτερο εντός των ημερών αποστέλλεται για έγκριση στην αρμόδια διαχειριστική αρχή. Ουδεμία σχέση έχει η εξέλιξη των διαδικασιών αυτών με την διαδικασία ανάδειξης Τεχνικού Συμβούλου του έργου ούτε βεβαίως αποτελεί προϋπόθεση η ανάδειξη Τεχνικού Συμβούλου για την υλοποίηση των βασικών ανωτέρω δύο υποέργων του έργου. Επίσης παρόλη την εκτεταμένη κινδυνολογία του Δημοτικού Συμβούλου στο δημοσίευμά του, ουδείς κίνδυνος υφίσταται για απένταξη του έργου.
3.    Το έργο «Αντικατάσταση Δικτύων Ύδρευσης Ιτέας» προϋπολογισμού 1.090.000 ευρώ, εντάχτηκε στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας  Στερεάς Ελλάδος με την Α.Π. 2143/29-06-2011 Απόφαση τον Ιούνιο του 2011 από την παρούσα δημοτική αρχή του Δήμου Δελφών και όχι όπως ανακριβώς αναφέρεται στο δημοσίευμα του κ. Δρακάκη το έτος 2010.   Το έργο αυτό έχει ήδη δημοπρατηθεί, έχει προκύψει ο μειοδότης και εξετάζεται από τα αρμόδια όργανα ένσταση που έχει υποβάλει ο δεύτερος μειοδότης. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκδίκασης της ένστασης, θα εγκατασταθεί ο ανάδοχος και θα αρχίσει η υλοποίησή του.
4.    Οι μελέτες:  «Αναθεώρηση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Ιτέας – Κίρρας» και «Σ.Ο.Ο.Α.Π  Γαλαξειδίου» έχουν ήδη δημοπρατηθεί. Το γεγονός ότι υπάρχουν ενστάσεις από τους δεύτερους μειοδότες και βρισκόμαστε στη διαδικασία εκδίκασής τους από τα αρμόδια όργανα προκειμένου να προκύψει ο ανάδοχος μελετητής, ούτε σπάνιο φαινόμενο είναι (ειδικά αυτή την εποχή με τις αναδουλειές που υπάρχουν), ούτε εκ του γεγονότος αυτού επισείεται κίνδυνος απένταξης της χρηματοδότησής τους. Η διαδικασία εξελίσσεται κανονικά και ο Δήμος με τις υπηρεσίες του  πράττει ότι απαιτείται γιά την ολοκλήρωσή τους.
5.    Με την ευκαιρία πληροφορούμε το Δημοτικό Σύμβουλο  ότι η δημοτική αρχή του Δήμου Δελφών όσον αφορά γενικώς τον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό σε όλα τα επίπεδα, όπως έχει δεσμευτεί προεκλογικά έχει ήδη ενεργήσει τα εξής:
Α. Έχει ήδη αποστείλει (σε συνεργασία με τα τοπικά συμβούλια), συγκεκριμένες προτάσεις με συντεταγμένες για την αναθεώρηση του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού. Έχει επίσης αποστείλει με συντεταγμένες όρια οικισμών και χρήσεων γης εντός των Ζωνών Προστασίας του Αρχαιολογικού χώρου των Δελφών κατόπιν σχετικού αιτήματος του αρμοδίου Υπουργείου Πολιτισμού.
Β. Έχει ήδη δημοπρατήσει τα Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. των Δημοτικών Ενοτήτων Γαλαξειδίου και Παρνασσού καθώς και την αναθεώρηση του Γ.Π.Σ. Ιτέας – Κίρρας. Παρακολουθεί δε και συνεχίζει την διαδικασία ολοκλήρωσης όσων σχεδίων παρέλαβε σε εξέλιξη από τους πρώην καποδιστριακούς Δήμους δηλαδή το Γ.Π.Σ. της Άμφισσας και  τα Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. της Δεσφίνας (παρελήφθη σχεδόν ολοκληρωμένο)  και των Καλλιέων.
Γ. Έχει ενεργοποιήσει όλα ανεξαιρέτως τα σχέδια πόλεως  που βρίσκονταν σε εξέλιξη και είχαν αδρανήσει (πολλά από αυτά για περισσότερο από μια δεκαετία), στους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους ήτοι: Αναθεώρηση και Εφαρμογή σχεδίου πόλεως Άμφισσας, Επέκταση σχεδίου πόλεως Άμφισσας, Τοποθέτηση συντεταγμένων κορυφών σχεδίου πόλεως Ιτέας, Εφαρμογή επέκτασης σχεδίου πόλεως Κίρρας, Αναθεώρηση και επέκταση σχεδίου πόλεως Δελφών, Αναθεώρηση και επέκταση σχεδίου πόλεως Χρισσού, Επέκταση σχεδίου πόλεως Δεσφίνας, Επέκταση σχεδίου πόλεως Πολυδρόσου, οριοθέτηση οικισμού Επταλόφου.  Οι μελέτες αυτές χρηματοδοτούνται ως επί το πλείστον από τις οριζόντιες χρηματοδοτήσεις της ΣΑΤΑ, πράγμα που καταδεικνύει την επιλογή και την θέληση της Δημοτικής αρχής να τις προωθήσει.
Κατόπιν των ανωτέρω ελπίζουμε ότι δώσαμε πλήρη την εικόνα των διαλαμβανομένων στο Δήμο όσον αφορά ένα μικρό μόνο μέρος των δράσεων και των ενεργειών του (τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι πολύ περισσότερα) για την συστηματική  υλοποίηση έργων καθώς και χωροταξικών και πολεοδομικών μελετών κατά την διάρκεια του 2011,  πρώτου μόλις  έτους  της παρούσας δημοτικής περιόδου.

Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου