Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Πρόσκληση της Ομάδας ΟΓΕ της Άμφισσας για την 8η Μάρτη

8η Μάρτη - Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας

Γυναίκα εργαζόμενη, αυτοαπασχολούμενη, άνεργη, νέα γυναίκα, μετανάστρια
Δεν υπάρχει πτυχή της ζωής μας που να μην την αγγίζει η επίθεση που δέχεται συνολικά ο λαός μας. Είμαστε αντιμέτωπες με πλήθος προβλημάτων, όπως η ανεργία, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, οι πενιχροί μισθοί και συντάξεις που περικόπτονται συνεχώς, τα οποία στέκονται εμπόδιο στη δημιουργία οικογένειας, στη φροντίδα και ανατροφή των παιδιών μας, πολλά από τα οποία υποσιτίζονται καθημερινά. Για όλα αυτά υπεύθυνο είναι το κεφάλαιο και οι υπηρέτες του, το καπιταλιστικό σύστημα που καταπιέζει διπλά τη γυναίκα, την φορτώνει με όλο και πιο πολλά βάρη, την εκμεταλλεύεται για να πολλαπλασιάζει τα κέρδη του.

Για να ανακοπεί και πολύ περισσότερο για να ...
ανατραπεί η αντιλαϊκή θύελλα, χρειάζονται αγώνες ανώτεροι απ’ όσους καταφέραμε μέχρι σήμερα, οι οποίοι αποτελούν ακριβή παρακαταθήκη.

Η 8η του Μάρτη έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, στη μνήμη των εργατριών στα υφαντουργεία και τα ραφτάδικα της Νέας Υόρκης, η κινητοποίηση των οποίων στις 8 Μάρτη 1857, πνίγηκε στο αίμα από τις αστυνομικές δυνάμεις. Στον πόλεμο που δεχόμαστε σήμερα στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης, ακλουθώντας τα βήματα των αγωνιστριών εργατριών που έδωσαν τη ζωή τους για καλύτερες συνθήκες εργασίας και ζωής, έχουμε τη δύναμη και εμείς να ορθώσουμε ένα αδιαπέραστο τείχος. Να οργανώσουμε τις δυνάμεις μας και να αποκρούσουμε τα χειρότερα που έρχονται, να εμποδίσουμε την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων, να παλέψουμε μαζί με το εργατικό ταξικό κίνημα και να διεκδικήσουμε τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, το δρόμο για την ουσιαστική ισοτιμία και απελευθέρωση των γυναικών, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Πάρε μέρος στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει

η Ομάδα Άμφισσας της ΟΓΕ

την Τετάρτη 7 Μάρτη στις 7 μμ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου (πλατεία Κεχαγιά)

Θα πραγματοποιηθεί ομιλία, θα προβληθεί η ταινία «Το αλάτι της γης» και θα ακολουθήσει συζήτηση




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου