Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Στο δρόμο για να κυβερνήσει ο Κουβέλης έχασε την αριστερά

Την στιγμή που ανακοίνωνε την δημιουργία Κοινοβουλευτικής ομάδας, τσουνάμι παραιτήσεων προκλήθηκε στην Δημοκρατική αριστερά.
Έτσι είναι αν ονειρεύεσαι να κυβερνήσεις με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ενάντια στην αριστερά, αυτά παθαίνεις.

 

Φ.Κουβέλης: Πολιτική συμμαχιών για μία κυβερνώσα Αριστερά

Της συνεργασίας της Δημοκρατικής Αριστεράς με τους ανεξάρτητους βουλευτές που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ υπεραμύνθηκε ο Φώτης Κουβέλης, παρουσιάζοντας σήμερα την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.
Την ίδια ώρα, στον πρόεδρο της Βουλής διαβιβάστηκε η επιστολή με την οποία ανακοινώνεται η συγκρότηση της ΚΟ, η οποία αποτελείται από δέκα βουλευτές: τον πρόεδρο της ΚΟ Φώτη Κουβέλη και τους βουλευτές Γρηγόρη Ψαριανό (Β' Αθηνών), Θανάση Λεβέντη (Περιφέρεια Αττικής), Βασίλη Οικονόμου (Περιφέρεια Αττικής), Νίκο Τσούκαλη (Αχαΐας), Οδυσσέα Βουδούρη (Μεσσηνίας), Γιάννη Μιχελογιαννάκη (Ηρακλείου), Γιώργου Παπαμανώλη (Κυκλάδων), Γιάννη Αμοιρίδη (Πιερίας), Ηλία Θεοδωρίδη (Πέλλας).
Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, η συνεργασία αυτή έρχεται να καταγράψει «την κοινή ...
επιδίωξη για μια αριστερά κυβερνώσα, για μια αριστερά η οποία μπορεί να διαμορφώνει αποφασιστικές εξελίξεις και να μετακινεί την πολιτική από τη βαθειά συντηρητική θέση που σήμερα βρίσκεται σε μια ουσιαστικά προοδευτική κατεύθυνση».
Πρόκειται, είπε, για μια συνεργασία η οποία προέκυψε στη βάση κοινού πολιτικού τόπου, κοινής προγραμματικής θέσης και κοινής διεκδίκησης, όχι μόνο σε σχέση με τις επερχόμενες εκλογές, αλλά και με τη συνολικότερη διεκδίκηση για την ανάδειξη του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού ως μια πολιτική αναγκαιότητα. Η συνεργασία αυτή, επανέλαβε, στηρίζεται σε κοινό πολιτικό τόπο και σε κοινό πολίτικο πρόγραμμα, το οποίο όπως υπογράμμισε, αποτελεί την εναλλακτική πρόταση προς την ασκούμενη πολιτική της παρούσας κυβέρνησης, «πολιτική που έφερε τη χώρα στη συγκεκριμένη κατάσταση ... την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι που οδήγησε στο τεμαχισμό της κοινωνίας».
Απαντώντας μάλιστα σε σχετική ερώτηση κατά την παρουσίαση της ΚΟ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπερασπίστηκε την πολιτική συμμαχιών του κόμματός του τόσο απέναντι σε εσωκομματικές αμφισβητήσεις, όσο και έναντι της κριτικής που υφίσταται για τη συνεργασία με πρόσωπα που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ. Οι βουλευτές αυτοί, επεσήμανε, «είχαν μια παρουσία ευθύνης, με αντιρρήσεις, με αμφισβήτηση στην ασκούμενη πολιτική» και, όπως σημείωσε, δεν προσέρχονται σε συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ από ιδιοτελή επιλογή, καθώς αν ήθελαν να υπηρετήσουν το ευκαιριακό, θα το είχαν κάνει προς άλλες κατευθύνσεις. «Η συμμετοχή τους στη ΔΗΜΑΡ», υποστήριξε, «στηρίζεται σε πολιτική επιλογή και αντιστοιχείται με όσα παλεύει η Δημοκρατική Αριστερά».
Απαντώντας εξάλλου στις εσωκομματικές αντιδράσεις, ο κ. Κουβέλης παρέπεμψε στην πρόσφατη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, η οποία «ανοικτά και με δημοκρατικές διαδικασίες αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία τη συνεργασία με τους ανεξάρτητους βουλευτές».
Τέλος, όπως έκανε γνωστό, εντός των ημερών θα δοθεί στη δημοσιότητα το πρόγραμμα του κόμματος.
Αμέσως μετά τις δηλώσεις του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, ακολούθησε η πρώτη συνεδρίαση της ΚΟ. Όπως εξάλλου ανακοινώθηκε από τη ΔΗΜΑΡ, από την Πέμπτη 29 έως το Σάββατο 31 Μαρτίου ο κ. Κουβέλης θα πραγματοποιήσει τριήμερη περιοδεία στα Δωδεκάνησα.

Επιστολή παραίτησης- αποχώρησης από τη ΔΗΜ.ΑΡ. (Στέλλα Νιώτη)

 
Με την επιστολή μου αυτή καταθέτω την παραίτησή μου από μέλος της ΚΕ και την αποχώρηση από τη ΔΗΜΑΡ για τους παρακάτω λόγους:
1. Στο διάστημα που μεσολάβησε από την ίδρυση της ΔΗΜΑΡ, τον Ιούνιο του 2010, το κόμμα, με ευθύνη της ηγεσίας του, απομακρύνθηκε από τις διακηρυγμένες αρχές του δημοκρατικού σοσιαλισμού, προκειμένου να υπηρετήσει πολιτικές νεοφιλελεύθερης έμπνευσης, με στόχο να εξυπηρετήσει έναν αδιέξοδο κυβερνητισμό σ’ ένα σαθρό πολιτικό σύστημα. Χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με μοναδική πυξίδα το εφεύρημα της κυβερνώσας Αριστεράς, επιδιώκει να ενταχθεί στο κάδρο των δυνάμεων «ευθύνης»- και υπεύθυνων για την κατάντια της χώρας-, μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.
2. Η ΔΗΜΑΡ, με ευθύνη του Προέδρου και της ηγετικής ομάδας, επέλεξε να επενδύσει σ’ ένα σαθρό πολιτικό σύστημα, που αποδομείται, για να δρέψει από τους σάπιους καρπούς του, χωρίς προοπτική και όραμα για την υπέρβαση της κρίσης.
3. Η ΔΗΜΑΡ, με ευθύνη του Προέδρου και της ηγετικής ομάδας, πολιτεύεται αντιθετικά προς τις δυνάμεις της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς, επιδιώκοντας να διευρύνει τις αποστάσεις της από τις αναφορές των μελών και των στελεχών της στην ΕΔΑ, το ΚΚΕ εσωτερικού και την ΕΑΡ. Επιδιώκει να πάρει αποστάσεις από τις δυνάμεις εκείνες που ταυτίστηκαν με τον δημοκρατικό σοσιαλισμό και τα ριζοσπαστικά κινήματα, το φεμινιστικό, το φιλειρηνικό, το οικολογικό κ.α. Με σύνθημα την «Αριστερά της ευθύνης» διεκδικεί τη συμμετοχή της στις πολιτικές δυνάμεις που μονοπωλούν τον έλεγχο της εξουσίας, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.
4. Η ΔΗΜΑΡ, με ευθύνη του Προέδρου και της ηγετικής ομάδας, επιλέγει, στην ουσία, να υπηρετήσει την πολιτική του Μνημονίου. Με σκοπό να πείσει για την αξιοπιστία της αποδέχεται ότι «η δανειακή σύμβαση διαμορφώνει δεσμευτικό πλαίσιο για την χώρα», αλλά και ότι «το μνημόνιο ήρθε να αντισταθμίσει τις δανειακές ανάγκες της χώρας», όπως αναφέρεται στο προεκλογικό πρόγραμμά της. Κατά την έννοια αυτή η καταψήφιση του Μνημονίου, του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος και της νέας δανειακής σύμβασης αποτελούν προσχηματικές ενέργειες, προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις ενός αριστερού ακροατηρίου που παραμένει η αφετηρία της.
5. Στο παραπάνω πλαίσιο η ΔΗΜΑΡ υποχωρεί από βασικές αρχές και αξιώσεις της Αριστεράς, προκρίνοντας την επιλογή ενός «αναλογικού εκλογικού συστήματος»- που αποτελεί προφανή αξιακή έκπτωση από το αίτημα της απλής αναλογικής-, ικανού να εξυπηρετήσει τις ανάγκες «κοστολόγησης του πολιτικού συστήματος». Η τελευταία θέση βρίσκεται σε προφανή αντίθεση με την ανάγκη της δημοκρατικής ανασυγκρότησης του πολιτικού συστήματος σε αριστερή κατεύθυνση.
6. Η ΔΗΜΑΡ, με ευθύνη του Προέδρου και της ηγετικής ομάδας, ταυτίζεται με τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ στην περιστολή των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, προκρίνοντας ότι «δεν είναι η καταλληλότερη στιγμή για την ανακήρυξη της ΑΟΖ».
7. Το προφανές διακύβευμα αφορά στην συνταύτιση της ΔΗΜΑΡ με τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να ενταχθεί στα «όρια» της κεντροαριστεράς και ν’ αποτελέσει μέρος του συσχετισμού των πολιτικών δυνάμεων που μονοπωλούν, από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, την διακυβέρνηση της χώρας, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
8. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι ότι η ΔΗΜΑΡ μετασχηματίσθηκε με ταχείς ρυθμούς σε συνάθροιση ανθρώπων, με κυρίαρχη πολιτική διαδικασία τον παραγοντισμό. Στο πλαίσιο αυτό περιορίστηκε η συλλογική δράση, υποτιμήθηκε η υποχρέωση σεβασμού και τήρησης των αποφάσεων του Συνεδρίου και της ΚΕ, περιθωριοποιήθηκαν απόψεις και υπέστησαν λεκτικό προπηλακισμό σύντροφοι που συμμετέχουν σε αυτήν την υπόθεση ανιδιοτελώς, θεωρώντας ότι συμβάλλουν, έστω και σε αυτές τις συνθήκες, στην αναγέννηση της Αριστεράς. Σε αντίθεση διευκολύνεται η έκφραση των ιδιοτελειών και η ικανοποίηση των ατομικών στοχεύσεων, δηλαδή πρακτικών που προσφέρονται ως ασφαλής γέφυρα για την υποδοχή στελεχών και παραγόντων του ΠΑΣΟΚ.
9. Η ΔΗΜΑΡ, είκοσι μήνες μετά την ίδρυση της, με την ευθύνη του Προέδρου και της ηγετικής ομάδας έχει μεταβληθεί σε χώρο υποδοχής παραγόντων του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Γαλανός, «εκσυγχρονιστών» και γνωστών για τον πολιτικό αριβισμό τους, όπως ο Μπίστης και ο Παναγιώτου, λαϊκιστών όπως ο Γιομπαζολιάς, ή χώρο στάθμευσης βουλευτών που, προφανώς, δεν θα έχουν θέση στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ οψέποτε γίνουν οι εκλογές. Οι περισσότεροι από αυτούς θα κοσμήσουν τα ψηφοδέλτια της δίπλα σε επαγγελματίες και έμμισθους της πολιτικής ή επιφανείς για το μειοδοτικό ρόλο τους ιστορικούς, όπως η Ρεπούση. Στο πλαίσιο αυτό, προσφάτως, η ΚΕ μεταβλήθηκε από πολιτικό καθοδηγητικό όργανο σε επιτροπή υποδοχής και επικύρωσης συμφωνιών που είχαν ήδη αποφασισθεί και ανακοινωθεί στα ΜΜΕ.
10. Διανύθηκε πολύς δρόμος και καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια για να καταφέρει η ΔΗΜΑΡ να σχηματίσει κοινοβουλευτική ομάδα, το 60% της οποίας προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορεί, λοιπόν, να θεωρηθεί τυχαία η χθεσινή αναφορά του Προέδρου στο «πολιτικό κίνημα» της ΔΗΜΑΡ, που, προφανώς, εξυπηρετεί τη σύσφιξη των συγγενικών σχέσεων με το πολιτικό κίνημα του λαϊκισμού, της αδιαφάνειας και της διαφθοράς που εξέφρασε και υπηρετεί το ΠΑΣΟΚ, σε όλες τις εκδοχές του.
Ως εργαζόμενη που έχω απολέσει σημαντικό μέρος του εισοδήματός μου και βιώνω την εργασιακή ανασφάλεια που συνεπάγεται η συρρίκνωση των εργασιακών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και πολιτιστικών δικαιωμάτων μου, είμαι θέσει αντίθετη σε πολιτικές που στηρίζουν και δυνάμεις που υπηρετούν το σαθρό πολιτικό σύστημα και απεργάζονται την αξία της εργασίας, τα δικαιώματα και την ποιότητα ζωής των εργαζομένων.
Ως αριστερή πολίτης αρνούμαι να υποστηρίξω την αναστήλωση του φθαρμένου πολιτικού συστήματος και να υπηρετήσω πολιτικές που ανατρέπουν τα δημοκρατικά δικαιώματα και θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπειά μου. Πολύ περισσότερο αρνούμαι να συμμετέχω σ’ ένα επονείδιστο έργο που έχει στόχο να υποθηκεύσει την υπόθεση της Ανανεωτικής Αριστεράς για τις επόμενες γενιές ανθρώπων.
Ως αριστερή πολίτης επιμένω να αναζητώ τις πολιτικές υπερβάσεις και τις διεξόδους στην αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων, γιατί θεωρώ ότι η αποδόμηση του σαθρού πολιτικού συστήματος και των κομμάτων που το υπηρετούν θα απελευθερώσει κοινωνικές δυνάμεις και θα επιτρέψει τον εκδημοκρατισμό της κοινωνίας και της πολιτικής. Στο πλαίσιο αυτό επιμένω να επιδιώκω τις μεγαλύτερες δυνατές συνθέσεις στο χώρο της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς, ανταποκρινόμενη στο κοινωνικό αίτημα επικράτησης αριστερών λύσεων για τη διέξοδο από την ύφεση και την κρίση.
Οι παραπάνω λόγοι επιβάλλουν την παραίτησή μου από την ΚΕ και την αποχώρηση από τη ΔΗΜΑΡ.
Στέλλα Νιώτη
Πειραιάς, 23/3/12
http://ecoleft.wordpress.com

Διευρυμένη, λοιπόν, από πασοκογενείς αλλά …συρρικνωμένη η ΔΗΜ.ΑΡ. από τις τρεις παραιτήσεις μελών της Κεντρικής της Επιτροπής (Θανάσης Αθανασίου, Νικηφόρος Σταματάκης, Στέλλα Νιώτη), τη διάλυση της Νομαρχιακής Επιτροπής Πιέριας, από την οποία παραιτήθηκαν όλα τα μέλη, την αποχώρηση από το κόμμα στελεχών στις Κυκλάδες (στη Σύρο παραιτήθηκαν περισσότερα από τα μισά μέλη της, ανάμεσά τους η χημικός μηχανικός κυρία Γεωργία Βαρελά), τις έντονες αντιδράσεις στο Ηράκλειο Κρήτης και άλλες περιφερειακές οργανώσεις. Ουκ ολίγοι επισημαίνουν σχετικά με τον σχηματισμό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ότι το 60% προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ.

Με την αποχώρησή τους, τα τρία μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, έθεσαν και τις γενικότερες διαφωνίες τους για την πολιτική γραμμή της ΔΗΜ.ΑΡ., την οποία εγκαλούν για «κυβερνητισμό», ενώ υπήρχαν αιχμές για τον τρόπο λειτουργίας του κόμματος.

Είναι χαρακτηριστική η στάση που κράτησε ο κ. Θ. Αθανασίου, ο οποίος παραιτήθηκε από μέλος της ΚΕ και μέλος του κόμματος, μετά την τελευταία συνεδρίαση της ΚΕ με την οποία αποφασίστηκε η διεύρυνση προς τους ΠΑΣΟΚογενείς. Τότε ήταν που απέστειλε εσωτερικό κείμενο στην ΚΕ και στην Εκτελεστική Επιτροπή, εξηγώντας τους λόγους αποχώρησης από το κόμμα. Ο κ. Αθανασίου, στέλεχος της οργάνωσης Θεσσαλονίκης της ΔΗΜ.ΑΡ., υπήρξε γραμματέας του αντιδικατορικού Ρήγα το 1968, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Εσωτερικού, εκινείτο στο χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς και δεν είχε ενταχθεί ποτέ στο ΣΥΝ
.
«Το εγχείρημα της ΔΗΜ.ΑΡ. ναυαγεί ως Αριστερά», τονίζει στο «Βήμα» ο κ. Αθανασίου. «Η προσπάθεια ήταν να γίνει ένα σύγχρονο αριστερό κόμμα μακρυά από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, να γίνει ένα κόμμα της αριστεράς και όχι της κεντροαριστεράς, με στόχο την υπέρβαση του παλιού πολιτικού συστήματος που χρεοκόπησε τον τόπο. Όμως η ΔΗΜ.ΑΡ. επέλεξε άλλον δρόμο», σημειώνει.

Μάλιστα, εξηγεί ότι η αποχώρησή του «δεν σχετίζεται μόνο με τις αποφάσεις για τη συνεργασία με τους πρώην βουλευτές ΠΑΣΟΚ αλλά με την πολιτική διαδρομή της ΔΗΜ.ΑΡ. τους τελευταίους μήνες και κυρίως με την ασάφεια και διγλωσσία με την οποία εκφωνείται ο δημόσιος λόγο της». Και προσθέτει: «Δεν είναι στόχος να ανοίξω μέτωπο με τη ΔΗΜ.ΑΡ.».

Επίσης, παραιτήθηκε από μέλος της ΚΕ και μέλος του κόμματος ο κ. Νικηφ. Σταματάκη. Σε κείμενό του προς την ΚΕ της ΔΗΜ.ΑΡ. επισημαίνει ότι «η ηγετική ομάδα του κόμματος κατάφερε, με συνεχείς διολισθήσεις, να τη μετατρέψει, κόντρα στο πνεύμα και το γράμμα των αποφάσεων του Συνεδρίου, σε ένα ακόμη κόμμα της "κεντροαριστεράς" και του "κυβερνητισμού", δηλαδή σε κόμμα που φιλοδοξεί να τοποθετηθεί στην καρδιά του παλιού πολιτικού συστήματος».

Την παραίτησή της από μέλος της ΚΕ και από μέλος του κόμματος υπέβαλλε και η κυρία Στέλλα Νιώτη, εξαπολύοντας βέλη κατά της ηγετικής ομάδας και του κ. Φ. Κουβέλη για επιλογές που υπηρετούν «πολιτικές νεοφιλελεύθερης έμπνευσης, με στόχο να εξυπηρετήσει έναν αδιέξοδο κυβερνητισμό σ' ένα σαθρό πολιτικό σύστημα».

Αναβρασμός στην Πιερία
Ιδιαίτερα ηχηρή ήταν η παραίτηση σύσσωμης της Νομαρχιακής Επιτροπής Πιερίας της ΔΗΜ.ΑΡ. (19 μέλη), που εξέφρασε την αντίθεσή τους στη συνεργασία με τον ανεξάρτητο, πρώην βουλευτή ΠΑΣΟΚ, κ. Γιάννη Αμοιρίδη. Η Κατερίνη έχει ταρακουνήσει την ηγεσία της ΔΗΜ.ΑΡ., μια και θεωρούν πλήγμα και αποδυνάμωση την αποχώρηση των στελεχών της περιοχής. Αξίζει να σημειωθεί ότι στους κόλπους της ΔΗΜ.ΑΡ. Πιερίας, υπήρχαν και τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ , που είχαν προσχωρήσει στο κόμμα του κ. Κουβέλη, σε ανύποπτο χρόνο…

«Τα μέλη της Ν.Ε σε συνεδρίαση που έγινε στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, σήμερα Παρασκευή 23/3/2012. Αποφάσισε ομόφωνα, με αφορμή την ένταξη στα ψηφοδέλτια της ΔΗΜΑΡ των διαγραφέντων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ από την Κ. Επιτροπή, να υποβάλει την παραίτηση της
», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου Ν. Επιτροπής ΔΗΜΑΡ Πιερίας.

Ήδη, από τις αρχές Μαρτίου, η οργάνωση της ΔΗΜ.ΑΡ. στην Πιερία υπενθύμιζε σε όλους τους τόνους τη δήλωση του κ. Κουβέλη ότι δεν θα συμπεριληφθούν στις λίστες εν ενεργεία βουλευτές άλλων κομμάτων. Επίσης, επεσήμαινε με έμφαση ότι οι υποψήφιοι βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ., σύμφωνα με αποφάσεις του κόμματος, θα καταρτίζεται από τις κατά τόπους νομαρχιακές επιτροπές….

Τα… ξερονήσια του Αιγαίου και η ΔΗΜΑΡ
Εν τω μεταξύ, πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με την υποψηφιότητα του κ. Μάκη Γιoμπαζολιά, ο οποίος προέρχεται από τους Ελεύθερους Πολίτες. Το μέλος της ΚΕ της ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Θέμης Δημητρακόπουλος ζήτησε να μην περιλαμβάνεται στα ψηφοδέλτια της Α΄Αθήνας , καταγγέλλοντας με δημόσια παρέμβασή του, τον κ. Γιομπαζολιά για δηλώσεις του με τις οποίες «πρότεινε την εκτόπιση των "λαθρομεταναστων" σε στρατόπεδα που θα δημιουργηθούν σε ξερονήσια του Αιγαίου».
Ο κ. Δημητρακόπουλος ζήτησε από τη ΔΗΜ.ΑΡ. να επιληφθεί άμεσα και να ζητήσει από τους Ελεύθερους Πολίτες να αποσύρουν την υποψηφιότητα Γιομπαζολιά στην Αθήνα.

Το ψηφοδέλτιο της στην Α΄Αθήνας περιλαμβάνει 21 στελέχη από τη ΔΗΜ.ΑΡ. και 3 από τους Ελεύθερους Πολίτες.
Ο κ. Δημητρακόπουλος έχει αυτοδεσμευθεί ότι θα αποχωρήσει από το ψηφοδέλτιο (δεν θα παραιτηθεί , όμως, από μέλος της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ), αν περιλαμβάνεται σε αυτό ο κ. Γιομπαζολιάς.
 

8 σχόλια:

  1. ΑΣ ΗΤΑΝ ΣΟΒΑΡΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΑΤΩΝ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΜΑΣΤΙΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΚΑΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΕΤΑ Β΄ΚΟΜΜΑ.
    ΤΩΡΑ ΠΑΡΕΑ ΣΤΗΝ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Σ΄ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε ανώνυμε, μετανάστες πλέον είναι οι φίλοι μας και οι συγγενείς μας που ψάχνουν για δουλειά στο εξωτερικό.
    Όσο δεν αποδέχεσαι ότι το πρόβλημα τόσο σε μας όσο και στους μετανάστες σε όλη την γη το δημιούργησαν τα ίδια άτομα, τόσο θα ψάχνεις μέσα απο το μίσος και τον ρατσισμό λύσεις που εξυπηρετούν τους οικονομικά ισχυρούς και τους τραπεζίτες που μας χρεοκόπησαν.
    Τα κράτος και η κυρίαρχη τάξη προωθεί το ΛΑΟΣ και την Χρυσή Αυγή για να καταστείλει όσες φωνές ακούγονται και για να κάνει τον κόσμο να αναπαράγει τις χαζομάρες που μόλις έγραψες.
    255 ευρώ μεικτά , αν βρεις δουλειά στον Μαρινόπουλο για 4ωρο, (7 ευρώ την ημέρα), αυτό αποφάσισε η κυβέρνηση και η Τρόικα, αλλά εσένα σου δώσανε άλλη καραμέλα να πιπιλάς για να μην χαμπαριάζεις ποιος είναι ο φταίχτης και να τσακώνεσαι με τον διπλανό σου..

    Ποιός σε απέλυσε ποιός σου έκοψε τον μισθό , ποιός απαγόρευσε τις συλλογικές συμβάσεις, ποιός σου έκλεψε την σύνταξη, ποιός σου έκλεψε την παιδεία και την υγεία, ποιος πούλησε τα παιδιά σου και τα εγγόνια τους σκλάβους για όλη τους την ζωή, ποίος έκανε την δόση για το δάνειο μεγαλύτερη απο τον μισθό σου;
    Δεν το κάνανε αυτά οι μετανάστες, αλλά η κυβέρνηση της Τρόικας και οι τραπεζίτες και μαζί τους τα ρατσιστικά τσιράκια τους , τόσο αυτά που ήταν στην κυβέρνηση όσο και αυτά που θέλουν να μπουν στην Βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι δουλειά έχουν και πετάγονται εδώ κάθε τρεις και λίγο οι ξενοφοβικοί; Έχει ανοίξει μαγαζάκι στη περιοχή κι ο καμμένος, ας πάνε εκεί.

    Αλλά αφού κάνουν τον κόπο και μπαίνουν να προβοκάρουν όμως, ας ρίξουν και μια ματιά στα παρακάτω και ας ρωτήσουν μετά τους παπούδες τους για επιβεβαίωση, αν δεν ήταν δοσίλογοι και μαυραγορίτες.

    http://erodotos.wordpress.com/2011/05/30/ellines-metanastes-australia/
    http://erodotos.wordpress.com/2011/05/15/ellines-metanastes-toronto/

    subutai

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και σχετικά με το αρχικό θέμα και γενικά για την κυβερνώσα αριστερά και όσους ψάχνουν σωτήρες:

    "Να υπάρχει ένα πιάτο φαΐ σε κάθε οικογένεια"

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0XxCz4qDIa8

    καλή σας όρεξη

    subutai

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΤΙΜΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΟΨΑΝ.ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΡΝΕΙΑΣ.ΟΥΤΕ ΕΣΦΑΖΑΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΜΙΑ ΤΣΑΝΤΑ.ΟΥΤΕ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΒΡΩΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ.ΣΕΒΑΣΘΗΚΑΝ ΤΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕ.
    ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΓΚΕΤΟ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.ΟΥΤΕ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΟΤΑΝ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΕΣ ΕΚΑΙΓΑΝ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΑΝ.ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗ Ή ΜΙΑ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ,ΟΤΑΝ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΟΥ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ,ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΣΑΜΠΑ,ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΗΔΗ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
    ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΑΥΤΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τελικά δεν ήταν το πληκτρολόγιο σου κολλημένο στα κεφαλαία, ήταν ο εγκέφαλός σου.
    Οι Έλληνες λες είναι όλοι τίμιοι και οι ξένοι είναι έμποροι ναρκωτικών, εγκληματίες, νταβατζήδες και πόρνες με μολυσματικές ασθένειες.
    Ο ορισμός του ρατσισμού, πιστεύω είσαι υπερήφανος για τον ρατσισμό που εκφράζεις, όσο υπερήφανος ήταν όλοι οι ψυχασθενείς εγκληματίες που τυφλώνονται απο το ρατσιστικό μίσος.
    Η αλήθεια είναι οτι αισθάνεσαι οτι είσαι ένα τίποτα, και ελπίζεις να γίνεις κάτι ανώτερο χωρίς να κουνήσεις το δακτυλάκι σου.
    Είσαι Έλληνας λοιπόν και νομίζεις οτι αυτό σε κάνει ανώτερο. Αν ήσουν πιο σίγουρος για τον εαυτό σου θα καμάρωνες για αυτά που κατέκτησες και αυτά που δημιούργησες ο ίδιος με την προσπάθειά σου, τώρα κρατιέσαι απο ένα αβέβαιο DNA και καμαρώνεις για να νιώσεις λίγο χαρά.
    Δεν απαντώ στις ανιστόρητες σαχλαμάρες που γράφεις γιατί σε βαριέμαι, μπορείς και μόνος σου να βρεις πότε ήταν εγκληματικά στοιχεία και οι Έλληνες μετανάστες και πόσο δωρεάν περίθαλψη έχουν οι ξένοι στην χώρα μας.
    Δεν σου απαντώ γιατί δεν σε ενδιαφέρουν τα στοιχεία, σε ενδιαφέρει η ψύχωση που σου έχουν καλλιεργήσει για να μην βλέπεις αυτούς που σε κλέβουν κάθε μέρα και σε κάνουν σκουπίδι.
    Ανέχεσαι και σε κάνουν σκουπίδι και ξεσπάς στο γήπεδο και στους ξένους έτσι σε μάθανε και έτσι σε κρατάνε δούλο.

    Δεν θα ξαναδημοσιεύσουμε άλλο ρατσιστικό σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ
    30 κέντρα κράτησης μεταναστών...
    Γενικεύσεις πρόσφυγες,λαθρομετανάστες,άνθρωποι που έφυγαν απο την πατρίδα τους αναγκασμένοι απο την μπότα του κατακτητή Θείου ''Σαμ''-ΝΑΤΟΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ,Βάσεις θανάτου ,εμφύλιοι,εξαθλίωση,πείνα και χιλιάδες λόγοι που αναγκάζεται κάθε συνάνθρωπος μας να αφήσει την όμορφη πατρίδα(γιατί όμορφη έιναι η πατρίδα όλων μας)και το ίδιο την αγαπάμε όσο κι αν μας πληγώνει...που λέει και ο ποιητής.
    Όλοι λοιπόν στο ίδιο τσουβάλι(κρατητήριο) και κανείς δεν σκέφτηκε ποτέ πως αυτοί οι συνάνθρωποι ήρθαν για μια καλύτερη ζωή στην<> χώρα μας,ήρθαν με ελπίδες να μπορέσουν να ζήσουν αξιοπρεπώς και αν μπορέσουν να βοηθήσουν τους δικούς τους που έμειναν πίσω στην πατρίδα...Δυστυχώς το όνειρο μετατράπηκε σε εφιάλτης όταν άλλα τους είχαν υποσχεθεί οι λαθρέμποροι για την Ελλάδα...
    Πείνα μετά το τέλος των φτωχών κομποδεμμάτων και συνθήκες υποζωής...Ποιος θα 'θελε να πουλάει ναρκωτικά;Ποιος θα ήθελε να αναγκαστεί να κλέψει για να φάει;Ποιος θα ήθελε ζεί σε χαρτόκουτα ;Ποιος θα άντεχε το κορίτσι του να είναι αναγκασμένο να δουλεύει σε πορνεία ώστε να μπορέσει να ΖΗΣΕΙ;Ποιος και που θα μπορούσε να ονειρευτεί μια τέτοια ζωή;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    Πέραν των Αλβανών που έφερε ο Σαμαράς με Μητσοτάκη,Σημίτη αργότερα ''υπο την καθοδήγηση των Νατοικών δυνάμεων όλοι τους'',τότε που οι διακοπές στο Σαράγεβο και Κόσσοβο επέβαλλαν στον Ελληνικό Λαό <>μετανάστες-πρόσφυγες,τότε που ο Γκούφυ Θεοδωράκης αν θυμάμαι καλά ήταν υπουργός,τότε που ήταν λίγο πριν και μετά του βρώμικου 89 που έμελλε να αλλάξει για πάντα την καθημερινότητα του Ελληνα πολίτη.Τότε οι Άλβανοι αγκαλιάστηκαν απο τον Ελληνικό λαό που γνωρίζει καλά τι σημαίνει προσφυγιά ενώ οι υπόλοιποι μετανάστες λαθρομετανάστες πλήρωσαν το μάρμαρο απο την αδικία που υπεστει ο Ελλήνικος λαός.Κανείς ματνάστης οποιασδήποτε άλλης εθνικότητας δεν αγκαλιάστηκε όπως οι αλβανοί..αντίθετα ο ρατσισμός και η ξενοφοβία ήταν το αποτέλεσμα και το πλήρωσαν-πληρώνουν όλοι τώρα πια ανεξαρτήτως εθνικότητας ...ένα νέο πρακράτος είχε ξεκινήσει όταν ο 'Ελληνας δεν γνώριζε οτι Μπερισα άνοιγε τις φυλακές στην Αλβανία και ελεύθερα παρακινούσε προς Ελλάδα μεριά κάθε λογής κακοποιό που μαζί με τους πρόσφυγες οικογενειάρχες,έντιμους,επιστήμονες της Αλβανίας συγχωνεύθηκαν, ήρθαν και έφεραν μαζί τους ''καλαζνικοφ,αλβανική φούντα(σποριάρα) με γαιδούρια,ναρκωτικά,εγκληματικότητα και μαζί τις πρώτες ανησυχίες του Έλληνα πολίτη που ανυποψίαστος και άμαθος καθημερινά έβλεπε στα μέσα μαζικής εξημέρωσης ΜΜΕ την εγκληματικότητα να αυξάνεται δραματικά...
    Συνέπεια αυτών και η αύξηση ρατσισμού μα και ένα νέο παρακτράτος Αλβανικό που αμαχητεί χωρίς κανένα όριο εισέβαλε στην Ελλάδα ''υπο τις ευλογίες Σαμαρά θυμίζω'' να αλλάξει για πάντα την Ελληνική καθημερινότητα σε όλους τους τομείς.Βλέπε ανεργία,εγκληματικότητα με γεμάτες φυλακές,βλέπε οικοδομή που για να σταυρώσεις μεροκάμματο<>Η εκμετάλευση για ένα κομμάτι ψωμί στους πρώτους αλβανούς που ερχόντουσαν απο Ελληναράδες και απο την άλλη μια άδικη εισροή που όμοια της δεν έχει υπάρξει ποτέ, Βλέπε τις γνωστές σε όλους μας πια βλεψεις για τσάμηδες και την μεγάλη αλβανία,βλέπε τι τραβάει ο ελληνισμός στη Βόρεια Ήπειρο που με απειλή όπλου ψηφίζει...
    Το κακό λοιπόν άρχισε απο τότε που το κράτος δεν έκανε οτιδήποτε για να χτίσει γερές υποδομμές ώστε να αντιμετωπιστούν τα επερχώμενα μεταναστευτικά κύματα και οι ήδη<>μετανάστες,ξέφραγο αμπέλι τα σύνορα και παράλληλα εντώ στο ελλάντα τριτοκοσμικές συνθήκες σε ωχρούς- χόρους υποδοχής(κρατητήρια συνήθως) και ρατσιστική αντιμετώπιση σε κάθε μετανάστη νόμιμο ή μη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ένα κράτος δικαίου ανύμπορο να νοήσει ανθρώπινα δικαιώματα με τραγελαφικές επεμβάσεις''ΣΚΟΥΠΑ'' σκούπιζε και έκρυβε κάτω απο το χαλάκι(υπόνομο)της Γερανίου τους <> σαν καλή νοικοκυρά Χώρα που'ναι δούλα των ΗΠΑ και κυρά...μα απο κυρά την κάνανε πουτάνα και όσα έκρυβε κάτω απο το χαλάκι της :βγήκαν στην επιφάνεια με ανθρώπινη μορφές που είχαν χρώμα μαυρο,κιτρινο,λευκό ,μορφές με την πραμάτεια τους στον ώμο να τρέχουν σαν δούν τα καρακόλια,μορφές που ξερνάνε μπαλάκια θανάτου,μορφές που πεινάνε και κλέβουν να φάνε,underground μορφές που έχουν μπέσα και φιλότιμο οι περισσότερες γιατί ξέρουν και εκτιμούν τι θα πεί :πείνα,φόβος,απειλή,ρατσισμός,μορφές του σήμερα που έχουν όλοι μια κοινή πατρίδα και
    έθνος που δεν γνωρίζει χρώμα και εθνικότητα,Ειμαστε το Ελληνικό περιθώριο,της γής οι κολασμένοι,Ελληνες και Ξένοι Εργάτες ενωμένοι,Είμαστε η Ελλάδα που δεν θέλετε να γνωρίζετε εσείς που κάνετε τα στραβά μάτια και ζείτε στην επιφάνεια,Ενα κράτος που έχει τους δικούς του ηθικούς κανόνες .το μόνο που μας λείπει είναι η εκπροσώπηση μπάς και κάποτε καταφέρουμε να ζήσουμε σαν εσας...αδέρφια

    ΑπάντησηΔιαγραφή