Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Οι μαθητές της Ιτέας στο Αρχαίο μονοπάτι Κίρρας Δελφών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ ΙΤΕΑΣ-ΚΙΡΡΑΣ

ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ ΕΝΑΣ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ .

ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ , ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ , ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ . ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Κυριακή 1η Απριλίου 2012 κατεβάζουμε τους μαθητές του Γυμνασίου Ιτέας από το ‘’Αρχαίο μονοπάτι Κίρρας –Δελφών ‘’ από Δελφούς μέχρι το αρχαίο λιμάνι Κίρρας .
Μία πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου Ιτέας με σκοπό περπατώντας ...
ανακαλύπτουμε τον τόπο μας. Αρχαίο μονοπάτι Κίρρας –Δελφών , πολιτιστική κληρονομιά συνδεδεμένο από την αρχαιότητα ως ο μόνος δρόμος από το λιμάνι της Κίρρας μέχρι τα ιερά των Δελφών . ‘’ες δε Κίρραν επίνειων Δελφών οδός μεν σταδίων εξήκοντα εστίν εκ Δελφών , καταιβάντι δε ες το πεδίον ιππόδρομος τε εστί και αγώνα Πύθια άγουσιν ενταυθα ιππικόν ΦΩΚΙΚΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑ‘’
 Το αρχαίο μονοπάτι είναι πλέον κατοχυρωμένο μετά από μια δεκαετία αγώνων του Συλλόγου με τις προσπάθειες κάποιων για αποχαρακτηρισμό και καταπατήσεις . Είναι μια πολύ καλή ορειβατική διαδρομή από Κίρρα μέχρι Δελφούς και στη συνέχεια μέχρι Κρόκι και κηρύκειο άντρων , και μια καλή πεζοπορία από Δελφούς μέχρι Κίρρα .
Όλες οι διαδρομές περνούν μέσα από αρχαιότητες που μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον να ανατρέξουμε στην Ιστορία και τον Πολιτισμό της περιοχής μας .
Το Σωματείο μας από το 2001 έχει εκδώσει χάρτη για το αρχαίο μονοπάτι με γεωγραφικά στοιχεία και ιστορικές αναφορές από όπου περνά .
 Ο χάρτης έχει διανεμηθεί στους ορειβατικούς Συλλόγους της χώρας ,τουριστικά γραφεία , ξενοδοχεία κ.τ.λ. .
Ο χάρτης δίνετε δωρεάν σε όσους ενδιαφέρονται .
ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου