Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Ξεκινάει το χωροταξικό στην Δημοτική ενότητα Παρνασσού του Δήμου Δελφών


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ (ΣΧΟΟΑΠ) ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ.

ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΟΧΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ


Ο Δήμος Δελφών υλοποιώντας σταθερά το πρόγραμμά του ολοκλήρωσε τις διαδικασίες δημοπράτησης της μελέτης με τίτλο: « ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΟΟΑΠ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ», που ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2011.

Η μελέτη αφορά τον χωροταξικό σχεδιασμό (Οριοθετήσεις οικισμών και προσδιορισμός χρήσεων Γής) στη Δημοτική ενότητα Παρνασσού...


Το σχετικό συμφωνητικό με τον ανάδοχο μελετητή : « ENCON – Δ. ΜΠΑΜΠΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ε.Ε» υπεγράφη στις 23.03.2012.

Το ποσό του συμφωνητικού ανέρχεται στις 80.836 € χωρίς ΦΠΑ.

Ο Χρόνος ολοκλήρωσης της μελέτης είναι 24 μήνες (έως τον Μάρτιο του 2014).

Η μελέτη χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2001 – 2013 ( Ε.Π. Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου), στο οποίο έχει ενταχθεί.

Με την μελέτη αυτή θα οριοθετηθούν οι οικισμοί και οι επεκτάσεις των Πολυδρόσου – Επταλόφου – Λιλαίας και θα καθοριστούν οι χρήσεις γης σε όλη την έκταση της Δημοτικής Ενότητας Παρνασσού του Δήμου Δελφών.

Ο Δήμαρχος Δελφών Νίκος Φουσέκης δήλωσε σχετικά:

«Ο Δήμος Δελφών όπως έχει προγραμματίσει προχωρά σταθερά και χωρίς παρεκκλίσεις στην ολοκλήρωση του χωροταξικού και του Πολεοδομικού σχεδιασμού και στις οκτώ Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Δελφών.

Όσον αφορά το Χωροταξικό Σχεδιασμός σημειώνεται ότι τις προσεχείς ημέρες θα υπογραφούν αντίστοιχα συμφωνητικά για την εκπόνηση αντιστοίχων μελετών στις Δημοτικές Ενότητες Ιτέας και Γαλαξειδίου του Δήμου Δελφών.

Επίσης σημειώνεται ότι τα Χωροταξικά σχέδια των Δημοτικών Ενοτήτων Άμφισσας και Καλλιέων βρίσκονται ήδη σε πλήρη εξέλιξη (είχαν ξεκινήσει από τους αντίστοιχους Καποδιστριακούς Δήμους) ενώ το χωροταξικό σχέδιο της Δημοτικής Ενότητας Δεσφίνας έχει σχεδόν ολοκληρωθεί από τον πρώην Καποδιστριακό Δήμο Δεσφίνας. Το χωροταξικό σχέδιο της Δημοτικής Ενότητας Γραβιάς είχε ανάδοχο μελετητή από τον πρώην Καποδιστριακό Δήμο Γραβιάς και ήδη ο Δήμος Δελφών χρηματοδότησε το έργο με ίδιους πόρους και ξεκίνησε η εκπόνησή του, ενώ το χωροταξικό σχέδιο της Δημοτικής Ενότητας Δελφών δημοπρατείται εντός των επομένων μηνών με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους του Καλλικρατικού Δήμου Δελφών.

Στόχος είναι μέχρι το τέλος της παρούσας αυτοδιοικητικής θητείας ο Χωροταξικός και Πολεοδομικός σχεδιασμός να έχει προχωρήσει στο μέγιστο δυνατό σημείο στο Δήμο Δελφών, για να μπορέσει να ολοκληρωθεί έως το 2015»



Γραφείο Τύπου

Μάρτιος 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου