Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Ξανά στις πλατείες!

www.avgi.gr

02/02/2012

Οι αποφάσεις που θα ληφθούν τις αμέσως επόμενες μέρες θα σφραγίσουν, με συνοπτικές και αντιδημοκρατικές διαδικασίες, το μέλλον μιας ολόκληρης γενιάς
Το PSI και η δανειακή σύμβαση, με το Μνημόνιο Νο 2 που θα τα συνοδεύει, θα επισφραγίσουν την καταβύθιση της χώρας στην ύφεση και τη μετατροπή της, για πολλά χρόνια, σε χώρα περιορισμένης κυριαρχίας.
Αύριο - μεθαύριο οι τρεις συγκυβερνώντες πολιτικοί αρχηγοί θα συνεδριάσουν ώστε να συναποφασίσουν για τα νέα άγρια μέτρα. Η θριαμβολογία για το δάνειο των 130 δισ. ευρώ έχει ...ξεθυμάνει. Οι πολίτες έχουν συνειδητοποιήσει ότι με το νέο δάνειο ξεπληρώνονται οι δανειστές και τη γλιτώνουν οι τραπεζίτες. Η ζωή των πολλών υποβαθμίζεται, καθώς νέα φορολογική επέλαση σε συνδυασμό με περικοπές μισθών και συντάξεων συνθέτουν την "κόλαση" του νέου Μνημονίου.
Είναι ώρα να ξαναβρεθεί η κοινωνία στις πλατείες. Αν αυτές τις μέρες ξαναζήσουμε "μέρες
Ιουνίου", η ήττα του μνημονιακού κατεστημένου θα είναι βέβαιη. Το πολιτικό καρναβάλι και οι εκβιασμοί θα πέσουν στο κενό. Η δικαιολογημένη αμηχανία που χαρακτηρίζει την κοινωνία τους τελευταίους μήνες μπορεί να μετατραπεί σε δυναμικό "Όχι", διότι, σε αντίθεση με τον Ιούνιο, τώρα είναι ανοιχτή η δημοκρατική κάθαρση μέσω των εκλογών. Αυτή η ειδοποιός διαφορά μπορεί να προσδώσει άμεσο πολιτικό χαρακτήρα στις κινητοποιήσεις των ημερών και να μετατρέψει σε χειροπιαστή πολιτική δύναμη την επίμονη διαπίστωση των δημοσκοπήσεων για πολιτική ανατροπή.
Μόνο η λαϊκή παρέμβαση μπορεί να αποκρούσει το Μνημόνιο 2 και να αποτρέψει τη διαιώνιση της οικονομικής και κοινωνικής χρεωκοπίας. Μόνο η λαϊκή παρέμβαση μπορεί να σταματήσει την παραπολιτική παραπλάνηση στην οποία επιδίδονται τα τρία συγκυβερνώντα κόμματα, που επιχειρούν να διαστρέψουν σε παιχνίδια κορυφής τη λαϊκή αξίωση για εκλογές τώρα. Πριν δεσμευτεί η χώρα για το PSI και τη δανειακή σύμβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου