Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Κούρεμα και στους μικροκαταθέτες, Ο Πάγκαλος φανερα πλέον υπέρ της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας. Αυτοί μας κυβερνάνε

Εκτός από το κούρεμα των χρημάτων των ασφαλιστικών ταμείων που καταθέτουν επι δεκαετίες οι εργαζόμενοι  και οι μικροκαταθέτες που είχαν επενδύσει σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου θα δούν τις καταθέσεις τους να εξανεμίζονται και να μειώνονται κατα 53%.
Η κυβέρνηση  έσβησε όσα δηλαδή χρωστάει στους Έλληνες πολίτες και τα δίνει όλα στους κερδοσκόπους
Αυτά τα εγκλήματα αποφάσισε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και απο κοντά και  η Βουλευτής μας.

Στις φωτογραφίες δίπλα η Βουλευτής μας την ώρα που  χασμουριέται στην βουλή...
Δεν έχουμε πρόβλημα με το χασμουρητό αντίθετα , καλύτερα να χασμουριέται παρά ...
να στέλνει ανακοινώσεις και να ψηφίζει αυτά που ψηφίζει.
Δείτε τι λένε οι  καταθέτες και το κούρεμα του χρέους.

ΣΜΕΧΑ: "Όχι" στο κούρεμα των ομολόγων των φυσικών προσώπων





"Η Κυβέρνηση και όσοι συμφώνησαν στο κούρεμα των ομολόγων των ιδιωτών θα πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες που έχει αυτή η απόφαση. Η Κυβέρνηση και η τρόικα αποφάσισε το κούρεμα των ομολόγων των τραπεζών δίνοντάς τους ως αντάλλαγμα 30 δισ. ευρώ, ή σύμφωνα με νεότερες δηλώσεις έως και 50 δισ. ευρώ προκειμένου να στηριχθεί ο τραπεζικός κλάδος.

Την ίδια ώρα όμως αποφασίζει το κούρεμα των ομολόγων που έχουν στα χέρια τους ιδιώτες επενδυτές, φυσικά πρόσωπα, (αξίας κάτω από 100.000 ευρώ ή και πάνω από αυτό το όριο), χωρίς να τους στηρίζει. Πολλοί εξ αυτών αντί να βγάλουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό στήριξαν τη χώρα αγοράζοντας ελληνικά ομόλογα. Αύριο ίσως να είναι αυτοί που θα επενδύσουν και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, σε μία χώρα που το κράτος δεν μπορεί να επενδύσει.

Ο υπουργός Οικονομικών και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, ζητάει τώρα να επιστρέψουν, όσοι έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, στις ελληνικές τράπεζες. Πόσο αντιφατική είναι αυτή η δήλωση; Από τη μία να ζημιώνεις τους ιδιώτες και από την άλλη να τους ζητάς να εμπιστευτούν τη χώρα; Υπάρχουν ακόμα και σήμερα ανόητες δαπάνες που μπορούν να κοπούν, υπάρχουν δυνατότητες για ανάπτυξη χωρίς δημοσιονομικό κόστος, αρκεί τώρα να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις και οι αρμόδιοι υπουργοί να αποκτήσουν από τους ειδικούς της αγοράς όπως είναι τα μέλη του ΣΜΕΧΑ την απαραίτητη τεχνογνωσία, υπάρχει τρόπος να βοηθηθεί η χώρα χωρίς οι ιδιώτες να καταγράψουν μία τόση μεγάλη ζημιά.

Η εμπιστοσύνη που έδειξαν κάποιοι στη χώρα, δεν μπορεί να τιμωρείται και την ίδια ώρα αυτοί που την έφεραν σε αυτήν την κατάσταση να μην έχουν υποστεί τις συνέπειες".



Πηγή:www.capital.gr

Υπέρ της απώλειας εθνικής κυριαρχίας ο Θ. Πάγκαλος

Αίσθηση προκαλεί δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου στο γαλλικό ραδιόφωνο Europe 1.
Αναφερόμενος στις δεσμεύσεις που ανέλαβε η Ελλάδα με τη συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση, δήλωσε ότι "κατανοεί" τις αντιδράσεις ωστόσο είναι υπέρ του να χάνει κανείς την εθνική του κυριαρχία, καθώς είναι υπέρ του... φεντεραλισμού!
"Είναι μεγάλο πρόβλημα για πολλούς συμπολίτες μου, ίσως για την πλειονότητα, κατανοώ τους άποψή τους. Εγώ όμως είμαι υπέρ του να χάνει κάνεις την κυριαρχία του. Πάντα ήμουν" είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου